KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

İmam Hatiplerde ezan okuma yarışması

Karlıova ilçesinde İmam Hatip Ortaokulları arası Kur

İmam Hatiplerde ezan okuma yarışması
26 ARALIK 2017 SALI 20:10
0
3906
0
AA aa

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Din öğretimi Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen İmam Hatip Ortaokulları arası “Genç Sâda Kur´an-ı Kerim´i ve Ezanı Güzel Okuma yarışması” yapıldı.

Merkez Karlıova Ulu Cami'inde düzenlenen ve 10 imam hatip Ortaokulunun ve 17 öğrencinin yarışmacı olarak katıldığı etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Şube Müdürü Mehmet Arslan, Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yıldız, Okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yarışma öncesi kısa bir konuşma yapan Engin; “Bu güzel yarışmaya şahitlik yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan ötürü tüm katılımcıları Allah'ın güzel selamıyla selamlıyorum. Bugün burada güzel kardeşlerimiz Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okuyarak Kur'an-ı bir kez daha sevdirmenin, bir kez daha okumaya bizleri teşvik etmenin gayreti içinde bulundular. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu güzel yoldan hiç ayrılmasınlar ve hep ailelerine, çevrelerine, toplumlarına bu güzelliklerle örnek olsunlar. Son dönemde toplumların içinde bulunduğu bu zilletten çıkaracak olan Kur'an-ı Kerim'i genç nesillere sevdirmenin yolu da bu olacaktır. Bu anlamda bu genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. Onları yalnız bırakmayan, onların yetişmesinde emeği geçen ailelerine, kardeşlerine, onları en güzel yetiştiren öğretmenlerine, okul yöneticilerine hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İmam Hatip Ortaokulları arası Genç Sâdâ Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması´nda Karlıova Şehit Hacı Alan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ali Amil birinci, Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ebubekir Yararlı ikinci, 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Davut Burkay ise üçüncü oldu.

Genç Sâda Ezan´ı Güzel Okuma Yarışması´nda Solhan Yeşiova İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Abdulkerim Yıldız birinci, Genç İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yusuf Döner ikinci, 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Bedir Emen ise üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve protokol tarafından plaket, katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın