Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik bölümü ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat bölümünden mezun olan 28 yaşındaki Ahmet Çelik, atandığı Genç İlçesinin Tarlabaşı Köyü'nde öğrencilere hem Kur'an-ı Kerim, hem de matematik dersleri vererek gelişimlerine katkıda bulunuyor. İmam Çelik, “Camimizde kardeşlerimizle beraber Kur'an dersleri yapıyoruz. Bununla beraber okul derslerinde elimizden geldiğince onlara yardımcı oluyoruz. Çünkü hem dini hem de fenni ilimlerin beraber olma sı tüm memleketler, devletler için çok önemlidir. Burada hem manevi hem de okul gelişimlerine katkı sağlıyoruz” dedi.
BOŞ ZAMANLARINDA KİTAP YAZDI
Üniversite yıllarında yazmayı hedeflediği ‘Matematik Ne Söyler?' adlı kitabını, görevine atandıktan sonra boş vakitlerinde tamamladığını belirten Çelik, “2017'de göreve başladım. Yaklaşık 3 yıldır burada görev yapıyorum. Okul yıllarımda ders aralarında hep arkadaşlarımın sorularını çözerek onlara da ders anlatıyordum. Böyle bir isteğim de vardı. Uzun zamandır da niyetim vardı. Göreve başlamam vesile oldu, boş zamanlarımda kitap yazma üzerine çalışmalar yaptım. Amacım sadece kitap basmak değildi, insanlara faydalı olmayı hedefledim. Buraya yerleştikten yaklaşık 1 yıl içerisinde kitabı tamamladım. Alanında uzman hocalarımıza okutturduk, son halini verdikten sonra Mayıs ayında basımı tamamlandı ve bu halini aldı. Şu anda da kitapçılarda ve internet sitelerinde bulunabiliyor. “
10 ÜZERİ “N” HAYAT FORMÜLÜMÜZ OLMALIDIR
İmam Çelik, “Kitap içerisinde üslü sayılar ile ilgili kendim keşfettiğim bir formül de var. Patentini almadım ama öncüsü olduğumu söyleyebilirim. Üslü sayılar adından da belli olduğu gibi üst üste yazılabilen en az iki sayıdan oluşan bir gösterimdir. Sayı üzerindeki N harfi yani niyet olarak belirttim niyet ne kadar çok olursa mükâfatıda o kadar çok olur yani o şekilde çarpımını yapabiliriz” diye konuştu.
KÖY HALKIYLA RAHAT KONUŞMAK İÇİN ZAZACA ÖĞRENDİ
Görev yaptığı köydeki öğrenciler ve cemaati ile rahat konuşmak amacıyla Zazaca öğrendiğini ifade eden Çelik, “burada Zazaca da öğrendim. Öğrenmek bize avantaj sağladı. Öğrenciler ve cemaatle Zazaca konuşmaya başladım. Hem dil öğrenmiş oldum, hem onların halini anlayarak onlarla muhabbet edebiliyorum. Amacımız bulunduğumuz çevreyi yeşillendirmek, çevremizdeki insanlara bir şeyler katabilmek, başka yerlere gittiğimiz zaman burada kalıcı eserler bırakabilmektir” şeklinde konuştu.