KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Ilçe halkı çöp sorununa tepkili

Bingöl’ün Solhan ilçesinde yerleşim alanlarına yakın ormanlık alana dökülen çöpler, ilçe halkının tepkisine neden oluyor. İnsan sağlığının tehdit ve doğanın tahrip edildiğini kaydeden halk, çöplerin Bingöl’de yapılan katı atık ve bertaraf tesisine nakledilmesini istiyor.

Ilçe halkı çöp sorununa tepkili
14 TEMMUZ 2014 PAZARTESİ 08:40
0
3934
0
AA aa

Solhan ilçe merkezinde toplanan çöplerin İlçenin güneyinde bulunan ormanlık alana dökülmesi ve bu soruna yıllardır çözüm getirilememesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Söz konusu alana dökülen çöplerin yakıldığını dile getiren vatandaşlar, Yenimahalle Yatılı İlköğretim Bölge Okulu arkasında ikamet eden mahalle sakinlerinin havanın hafif esmesinden bile çöp alanın kokusundan etkilendiğini dile getirdi.

İlçe merkezinde toplanan çöplerin yaşam alanına yaklaşık olarak 500 metre uzaklıktaki bir alana döküldüğünü ve çöp sahasına dönüşen söz konusu alan konusunda gerek ilçe halkının ve gerekse bölgedeki mera ve ormanları zarar gören Şimşirpınar Köyü sakinlerinin müracaatları olduğunu dile getiren vatandaşlar, şunları aktardılar: “Yıllardır sorunu dile getirdiğimizde gerek Kaymakamlık nezdinde, gerek Belediye Başkanlığı nezdinde ve gerekse Çevre Orman nezdinde taleplerimiz uygun görülüp sorunun çözümünün gerçekleştireceklerini dile getiriyorlardır. İnsan ve hayvan sağlığı ile orman ve bitki örtüsünün zarar görme sorununun kaldırılması için çabalarının olduklarını belirtmelerine rağmen yıllardır sorun aynı ve hatta artarak devam etmektedir. Ormanlık arana giden hayvanlar çöp döküm alanından olumsuz etkilenmektedir. Çöp döküm alanında bulunan başıboş köpekler de çevredeki insan ve hayvanlara zarar vermektedir. Bingöl İl, İlçe ve belde belediyeleri tarafından kurulan Bin-Çev-Bir tarafından Bingöl yakınlarında yapılan ve Solhan'a uzaklığı da yaklaşık olarak 35 kilometre olan katı atık ve bertaraf tesisinin yapılması bekleniyordu. Yıllardır tesis tamamlanamadı mı? Tamamlanmış ise bu sefer neyi bekliyorlar? İlçe merkezinden de görülen ve insan, hayvan ve bitki sağlığını tehdit eden çöplerin çevre kirliği ve imaj zedelemesine de neden olduğunun bilinci ile hareket edilmesini istiyor ve artık sorunun kökten çözülmesini bekliyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın