KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Kasım 2025 Cuma
°C

Ilçe halkı çöp sorununa tepkili

Bingöl’ün Solhan ilçesinde yerleşim alanlarına yakın ormanlık alana dökülen çöpler, ilçe halkının tepkisine neden oluyor. İnsan sağlığının tehdit ve doğanın tahrip edildiğini kaydeden halk, çöplerin Bingöl’de yapılan katı atık ve bertaraf tesisine nakledilmesini istiyor.

Ilçe halkı çöp sorununa tepkili
14 TEMMUZ 2014 PAZARTESİ 08:40
0
3892
0
AA aa

Solhan ilçe merkezinde toplanan çöplerin İlçenin güneyinde bulunan ormanlık alana dökülmesi ve bu soruna yıllardır çözüm getirilememesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Söz konusu alana dökülen çöplerin yakıldığını dile getiren vatandaşlar, Yenimahalle Yatılı İlköğretim Bölge Okulu arkasında ikamet eden mahalle sakinlerinin havanın hafif esmesinden bile çöp alanın kokusundan etkilendiğini dile getirdi.

İlçe merkezinde toplanan çöplerin yaşam alanına yaklaşık olarak 500 metre uzaklıktaki bir alana döküldüğünü ve çöp sahasına dönüşen söz konusu alan konusunda gerek ilçe halkının ve gerekse bölgedeki mera ve ormanları zarar gören Şimşirpınar Köyü sakinlerinin müracaatları olduğunu dile getiren vatandaşlar, şunları aktardılar: “Yıllardır sorunu dile getirdiğimizde gerek Kaymakamlık nezdinde, gerek Belediye Başkanlığı nezdinde ve gerekse Çevre Orman nezdinde taleplerimiz uygun görülüp sorunun çözümünün gerçekleştireceklerini dile getiriyorlardır. İnsan ve hayvan sağlığı ile orman ve bitki örtüsünün zarar görme sorununun kaldırılması için çabalarının olduklarını belirtmelerine rağmen yıllardır sorun aynı ve hatta artarak devam etmektedir. Ormanlık arana giden hayvanlar çöp döküm alanından olumsuz etkilenmektedir. Çöp döküm alanında bulunan başıboş köpekler de çevredeki insan ve hayvanlara zarar vermektedir. Bingöl İl, İlçe ve belde belediyeleri tarafından kurulan Bin-Çev-Bir tarafından Bingöl yakınlarında yapılan ve Solhan'a uzaklığı da yaklaşık olarak 35 kilometre olan katı atık ve bertaraf tesisinin yapılması bekleniyordu. Yıllardır tesis tamamlanamadı mı? Tamamlanmış ise bu sefer neyi bekliyorlar? İlçe merkezinden de görülen ve insan, hayvan ve bitki sağlığını tehdit eden çöplerin çevre kirliği ve imaj zedelemesine de neden olduğunun bilinci ile hareket edilmesini istiyor ve artık sorunun kökten çözülmesini bekliyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.11.2025
17:25
Gönlüaçık, dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Gönlüaçık, dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Terhisine 5 gün kala geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Piyade Onbaşı Yusuf Gönlüaçık, Bingöl'ün Genç İlçesinde düzenlenen törenin ardından göz yaşları arasında ebediyete uğurlandı.
27.11.2025
17:05
12Bingölspor`dan transfer atağı!
12Bingölspor'dan transfer atağı!
İlk olarak 4 yeni ismi renklerine bağladığını duyuran yeşil beyazlı kulüp, 29 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Karpedo Dondurma Kahramanmaraşspor ile karşılaşacak. Ayrıca yeni transferler de olacak.
27.11.2025
14:23
MTV`de 2026 rakamları netleşti
MTV'de 2026 rakamları netleşti
TÜİK'in açıkladığı yeniden değerleme oranı doğrultusunda, 2026 yılı itibarıyla Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin yüzde 25,49 oranında artacağı kesinleşti.
27.11.2025
14:03
Meteoroloji uyardı; Kar kapıda!
Meteoroloji uyardı; Kar kapıda!
Ülkeyi etkisi altına almaya hazırlanan soğuk hava dalgasıyla birlikte Türkiye genelinde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl dahil 13 ilde kar yağışı ve buzlanma uyarısı yaptı.
27.11.2025
13:57
2026 için trafik cezaları netleşti
2026 için trafik cezaları netleşti
Yeniden değerleme oranı yüzde 25,49 olarak belirlendi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte 2026 yılında trafik cezaları da netleşmiş oldu.
27.11.2025
13:42
Bingöllü Asker Görev Başında Hayatını Kaybetti
Bingöllü Asker Görev Başında Hayatını Kaybetti
Naaşı Bingöl'de defnedilecek. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Kahraman askerimizin ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın