KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Ilçe halkı çöp sorununa tepkili

Bingöl’ün Solhan ilçesinde yerleşim alanlarına yakın ormanlık alana dökülen çöpler, ilçe halkının tepkisine neden oluyor. İnsan sağlığının tehdit ve doğanın tahrip edildiğini kaydeden halk, çöplerin Bingöl’de yapılan katı atık ve bertaraf tesisine nakledilmesini istiyor.

Ilçe halkı çöp sorununa tepkili
14 TEMMUZ 2014 PAZARTESİ 08:40
0
3945
0
AA aa

Solhan ilçe merkezinde toplanan çöplerin İlçenin güneyinde bulunan ormanlık alana dökülmesi ve bu soruna yıllardır çözüm getirilememesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Söz konusu alana dökülen çöplerin yakıldığını dile getiren vatandaşlar, Yenimahalle Yatılı İlköğretim Bölge Okulu arkasında ikamet eden mahalle sakinlerinin havanın hafif esmesinden bile çöp alanın kokusundan etkilendiğini dile getirdi.

İlçe merkezinde toplanan çöplerin yaşam alanına yaklaşık olarak 500 metre uzaklıktaki bir alana döküldüğünü ve çöp sahasına dönüşen söz konusu alan konusunda gerek ilçe halkının ve gerekse bölgedeki mera ve ormanları zarar gören Şimşirpınar Köyü sakinlerinin müracaatları olduğunu dile getiren vatandaşlar, şunları aktardılar: “Yıllardır sorunu dile getirdiğimizde gerek Kaymakamlık nezdinde, gerek Belediye Başkanlığı nezdinde ve gerekse Çevre Orman nezdinde taleplerimiz uygun görülüp sorunun çözümünün gerçekleştireceklerini dile getiriyorlardır. İnsan ve hayvan sağlığı ile orman ve bitki örtüsünün zarar görme sorununun kaldırılması için çabalarının olduklarını belirtmelerine rağmen yıllardır sorun aynı ve hatta artarak devam etmektedir. Ormanlık arana giden hayvanlar çöp döküm alanından olumsuz etkilenmektedir. Çöp döküm alanında bulunan başıboş köpekler de çevredeki insan ve hayvanlara zarar vermektedir. Bingöl İl, İlçe ve belde belediyeleri tarafından kurulan Bin-Çev-Bir tarafından Bingöl yakınlarında yapılan ve Solhan'a uzaklığı da yaklaşık olarak 35 kilometre olan katı atık ve bertaraf tesisinin yapılması bekleniyordu. Yıllardır tesis tamamlanamadı mı? Tamamlanmış ise bu sefer neyi bekliyorlar? İlçe merkezinden de görülen ve insan, hayvan ve bitki sağlığını tehdit eden çöplerin çevre kirliği ve imaj zedelemesine de neden olduğunun bilinci ile hareket edilmesini istiyor ve artık sorunun kökten çözülmesini bekliyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.12.2025
17:51
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz`ın Bingöl programı netleşti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Bingöl programı netleşti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, 30 Aralık 2025 Salı günü bir dizi program ve açılış için Bingöl'e geliyor. Ziyaret kapsamında ödül töreni, okul açılışları ve Kentpark temel atma töreni gerçekleştirilecek.
29.12.2025
17:13
Gözler Hesarek`te! Hafta sonu açılabilir
Gözler Hesarek'te! Hafta sonu açılabilir
Bingöl'de etkisini artıran kar yağışıyla birlikte gözler kentin kış turizmindeki en önemli adresi olan Hesarek Kayak Merkezi'ne çevrildi. Tüm hazırlıkların tamamlandığı tesiste kar kalınlığı 20 santimetreyi aşarken, beklenen yoğun karla birlikte merkezin hafta sonu kapılarını açması bekleniyor.
29.12.2025
16:38
Bingöl`den Gazze`ye Umut Eli: Kermes Geliri Yerine Ulaştı
Bingöl'den Gazze'ye Umut Eli: Kermes Geliri Yerine Ulaştı
Bingöl Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Gazze yararına düzenlenen kermeste toplanan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Etkinlik, öğretmen, öğrenci ve velilerin yoğun desteğiyle örnek bir dayanışmaya dönüştü.
29.12.2025
15:29
Bingöl İçin Kuvvetli Kar ve Dondurucu Soğuk Uyarısı
Bingöl İçin Kuvvetli Kar ve Dondurucu Soğuk Uyarısı
Bingöl Valiliği, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün son tahmin raporuna dikkat çekerek 29 Aralık – 3 Ocak tarihleri arasında il genelinde etkili olacak kuvvetli kar yağışı, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
29.12.2025
15:18
Bingöl`de eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'de eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
29.12.2025
15:08
Bingöl`de 96 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 96 köy yolu ulaşıma kapandı
Meteorolojinin uyarı yaptığı Bingöl'de etkili olan kar yağışıyla birlikte kent genelinde 96 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi 53 araç ve 110 personel ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın