KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Ilçe halkı çöp sorununa tepkili

Bingöl’ün Solhan ilçesinde yerleşim alanlarına yakın ormanlık alana dökülen çöpler, ilçe halkının tepkisine neden oluyor. İnsan sağlığının tehdit ve doğanın tahrip edildiğini kaydeden halk, çöplerin Bingöl’de yapılan katı atık ve bertaraf tesisine nakledilmesini istiyor.

Ilçe halkı çöp sorununa tepkili
14 TEMMUZ 2014 PAZARTESİ 08:40
0
4073
0
AA aa

Solhan ilçe merkezinde toplanan çöplerin İlçenin güneyinde bulunan ormanlık alana dökülmesi ve bu soruna yıllardır çözüm getirilememesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Söz konusu alana dökülen çöplerin yakıldığını dile getiren vatandaşlar, Yenimahalle Yatılı İlköğretim Bölge Okulu arkasında ikamet eden mahalle sakinlerinin havanın hafif esmesinden bile çöp alanın kokusundan etkilendiğini dile getirdi.

İlçe merkezinde toplanan çöplerin yaşam alanına yaklaşık olarak 500 metre uzaklıktaki bir alana döküldüğünü ve çöp sahasına dönüşen söz konusu alan konusunda gerek ilçe halkının ve gerekse bölgedeki mera ve ormanları zarar gören Şimşirpınar Köyü sakinlerinin müracaatları olduğunu dile getiren vatandaşlar, şunları aktardılar: “Yıllardır sorunu dile getirdiğimizde gerek Kaymakamlık nezdinde, gerek Belediye Başkanlığı nezdinde ve gerekse Çevre Orman nezdinde taleplerimiz uygun görülüp sorunun çözümünün gerçekleştireceklerini dile getiriyorlardır. İnsan ve hayvan sağlığı ile orman ve bitki örtüsünün zarar görme sorununun kaldırılması için çabalarının olduklarını belirtmelerine rağmen yıllardır sorun aynı ve hatta artarak devam etmektedir. Ormanlık arana giden hayvanlar çöp döküm alanından olumsuz etkilenmektedir. Çöp döküm alanında bulunan başıboş köpekler de çevredeki insan ve hayvanlara zarar vermektedir. Bingöl İl, İlçe ve belde belediyeleri tarafından kurulan Bin-Çev-Bir tarafından Bingöl yakınlarında yapılan ve Solhan'a uzaklığı da yaklaşık olarak 35 kilometre olan katı atık ve bertaraf tesisinin yapılması bekleniyordu. Yıllardır tesis tamamlanamadı mı? Tamamlanmış ise bu sefer neyi bekliyorlar? İlçe merkezinden de görülen ve insan, hayvan ve bitki sağlığını tehdit eden çöplerin çevre kirliği ve imaj zedelemesine de neden olduğunun bilinci ile hareket edilmesini istiyor ve artık sorunun kökten çözülmesini bekliyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.03.2026
22:25
Bingöl`de Esnaf İçin Dijital Dönem Başladı! Bingöl D Uygulamasında Ücretsiz Kayıtlar Sürüyor
Bingöl'de Esnaf İçin Dijital Dönem Başladı! Bingöl D Uygulamasında Ücretsiz Kayıtlar Sürüyor
Elektrikçi, tesisatçı, servis, kurs, emlak, iş ilanı, kampanya ve benzeri birçok kategori uygulama içinde yer alırken, kullanıcılar aradıkları hizmete kolayca ulaşabiliyor.
31.03.2026
21:54
Bingöl`de Yükümlülere Destek
Bingöl'de Yükümlülere Destek
Bingöl'de denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalanırken, özel sektör desteğiyle giyim yardımı da yapıldı.
31.03.2026
21:40
Trafik Kazalarında Yeni Dönem: Eksper Otomatik Atanacak, Ek Ücret Alınmayacak
Trafik Kazalarında Yeni Dönem: Eksper Otomatik Atanacak, Ek Ücret Alınmayacak
Türkiye genelinde trafik kazalarına ilişkin yeni düzenleme yürürlüğe giriyor. Eksper atamaları artık otomatik yapılacak, vatandaşlardan ek ücret ve komisyon alınmayacak.
31.03.2026
21:23
Bingöl`de su ürünleri av yasağı başlıyor
Bingöl'de su ürünleri av yasağı başlıyor
Bingöl genelindeki tüm iç sularda su ürünleri av yasağı 1 Nisan itibarıyla başlıyor. Yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem uygulanacak.
31.03.2026
20:36
Vali Çelik, Köy Muhtarlarının Sorunlarını Dinledi
Vali Çelik, Köy Muhtarlarının Sorunlarını Dinledi
Bingöl'de Vali Cahit Çelik, merkeze bağlı köy muhtarlarıyla bir araya gelerek talepleri dinledi. Toplantıda köy yolları ve asfalt plenti kapasitesinin artırılması öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.
31.03.2026
19:09
Karlıova`da 230 TOKİ Konutu İçin Kura Çekildi
Karlıova'da 230 TOKİ Konutu İçin Kura Çekildi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde depremzedeler için inşa edilen 230 TOKİ konutunun kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi. Hak sahipleri yeni yuvalarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın