KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2026 Salı
°C

'İklim Değişikliği Bugünün Gerçeği'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz: 'İklim değişikliği geleceğin riski olmaktan çıkıp, bugünün gerçeğine dönüştü.'

`İklim Değişikliği Bugünün Gerçeği`
08 EKİM 2021 CUMA 15:55
25
2334
8
AA aa

Paris İklim Anlaşması TBMM Genel Kurulunda onaylandı. Paris İklim Anlaşması, TBMM'de oylamaya sunarak bütün partilerin katıldığı oy birliği ile onayladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Paris İklim Anlaşmasına ilişkin, “İklim değişikliği geleceğin riski olmaktan çıkıp, bugünün gerçeğine dönüştü.” dedi.

Kendi twitter hesabından açıklamalarda bulunan Yılmaz, “İklim değişikliği geleceğin riski olmaktan çıkıp, bugünün gerçeğine dönüştü. Türkiye bu alanda uluslararası sözleşmelere taraf olarak, ayrıca ‘yeşil kalkınma' anlayışı ile çeşitli planlamalar yaparak, sorumluluğunu yerine getiriyor.” ifadelerini kullandı.

PARİS İKLİM ANLAŞMASI

Paris İklim Anlaşması, Fransa'nın başkenti Paris'te 5 Ekim 2015'te aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 195 ülke + Avrupa Birliği'nin katılımıyla kabul edildi. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin (BMİDÇS) Paris'te yapılan 21. Taraflar Toplantısı'nda (Conference of the Parties / COP21) 22 Nisan 2016'da imzaya açıldı.

Yasal bağlayıcılığı olan ilk evrensel anlaşma, ilk etapta taraf ülkelerin 55'inin onayının ardından 4 Kasım 2016'da da yürürlüğe girdi. Paris İklim Anlaşması'na katılan ülkeler böylece küresel ısınmayla mücadelede alınan tarihi kararların altına imza atmış oldu. BM, Paris İklim Anlaşması kapsamında küresel sıcaklık artışının 2 santigrat derecenin altında tutulması hedefinin karşılanabilmesi için ülkelerden dünya genelinde karbon emisyonunu 2050'ye kadar sıfıra indirmesini istiyor.

Söz konusu anlaşma, yüzyılın ikinci yarısına kadar küresel ortalama sıcaklığı en az 2.0 derece azaltma hedefinin yanı sıra fosil yakıt kullanımını da devreden çıkarmayı öngörüyor. Ayrıca anlaşma, tarafların iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine uyum sağlama yeteneğini artırmayı ve "düşük sera gazı emisyonları ve iklime dirençli kalkınma yolunda tutarlı bir finansman akışı" sağlamayı hedefliyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86055)
12 Ekim 2021 Salı 00:17
Karliova ormanlari cayir cayir yaniyor sözde vekil iklimden söz ediyor bu kadar cahilikmi olur ya
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86038)
11 Ekim 2021 Pazartesi 09:19
yine seni gördüm moralim bozuldu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86036)
11 Ekim 2021 Pazartesi 08:43
sizinkiler(pkk) o, ormandan beslendiği için tutuşmuşsunuz. İnsanların öldürülmesine seyirci kalan bir zihniyetin ekolojik dengeyi dert etmeyeceğini siz de bilirsiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86035)
11 Ekim 2021 Pazartesi 08:37
Yeryüzünde bu kadar zulüm,pislik,fuhuş zina,şirk küfür olduğu müddetçe bela ve musibetler eksik olmaz. Bu dünya kimsenin babasının çiftliği değil.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86011)
09 Ekim 2021 Cumartesi 07:54
dogunun en yesil ve dogasi en guzel ilinin ormanlarini, yarim asirdir doymadan yaktiniz kestiniz topragini delik desik ettiniz. hadi sizde utanma ve vicdan kalmamis, butun bunlari goren vicdanli allah korkusu olan insanlara ne demeli. bu kadar mi cahil birakildiniz; kiyamet olacagini bilseniz bile elinizdeki fidani dikmekten imtina etmeyin' diyen bir kutsaldan, kiyamete bile bile davetiye cikartan bir zihniyete nasil evrildiniz, ey hala bunlara inanlar?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86007)
08 Ekim 2021 Cuma 23:10
Senin memleketinde ormanlar yok edilirken,bu açıklaman yersiz ve anlamsız.Tribünlere oynamaktan vazgeç.SAMİMİYETSİZİNİZ!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86005)
08 Ekim 2021 Cuma 22:38
Sizin de değişikliliğinizin zamanını geldi. Bizim için en büyük gerçeklik bu sayın Cevdet Yılmaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86000)
08 Ekim 2021 Cuma 17:36
Bingöl de orman yok ediliyor buna sessiz kalıyorsunuz Hiç kimse kuraklıktan bahsetmesin Doğanın genleriyle oynarsanız bedelini ağır ödersiniz karadeniz de doğanın nasıl intikam aldığını gördünüz
01.09.2026
02:27
Baraç:
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.
01.09.2026
02:25
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor.
01.09.2026
02:24
Bingöl`de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
01.09.2026
02:23
335 STK`dan ortak çağrı:
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın'
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı.
01.09.2026
02:22
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yılanı kontrollü şekilde yakaladı.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın