KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2026 Salı
°C

'İhracatımız bu yıl 180 milyar doların üstünde bir rakamla kapanmış olacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, '2019 yılında özellikle ihracat ve turizm ekonomimizde çok önemli bir rol oynadı. İhracatımız bu yıl 180 milyar doların üstünde bir rakamla kapanmış olacak' dedi.

`İhracatımız bu yıl 180 milyar doların üstünde bir rakamla kapanmış olacak`
23 ARALIK 2019 PAZARTESİ 16:36
6
1673
2
AA aa

Bingöl Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi arasında dün imzalanan iş birliği protokolünün ardından, sosyal tesislerde bir kahvaltı programı düzenlendi.

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Kadir Ekinci, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Hacettepe Üniversitesi yetkilileri katıldı.

Burada 2019 yılına dair açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye genelinde 2019 yılında çok önemli gelişmeler yaşandı. Her şeyden önce ekonomimizde bir dengelenmeye yılı oldu. 2013 yılı ile başlayan gezi hadiseleri, 17-25 Aralık, Çukur hadiseleri gibi birçok saldırıyla karşı karşıya kalan ülkemiz, ekonomimiz 2019 yılında önemli bir direnç ortaya koydu. Ve finansal göstergelerimizin önemli oranda iyileştiği, istikrarın güçlendiğini bir yıl yaşadık. Bir önceki yıl yüzde 20'lerin üzerine çıkmış enflasyon inşallah bu yıl 12'nin altında bir rakamla kapanmış olacak. Faiz anlamında ciddi olarak gerilemeler oldu. Son dönemlerde merkez bankamız 12 puan civarında çeşitli zamanlarda yaptığı indirimlerle politika faizini 12 puan düşürdü ve önemli bir değişim oldu. İnşallah önümüzdeki yıl gerek enflasyonda gerekse faizlerde tek haneleri yeniden göreceğiz. 2019 yılında özellikle ihracat ve turizm ekonomimizde çok önemli bir rol oynadı.  İhracatımız bu yıl 180 milyar doların üstünde bir rakamla kapanmış olacak. Diğer taraftan turizmde tarihi bir rekor kırdı Türkiye. 50 milyonun üzerinde turistle bu seneyi kapatmış olacağız” dedi.

“Hiçbir zaman rehavete kapılmıyoruz”

 Terör operasyonlarının aralıksız bir şekilde süreceğine değinen Yılmaz, “Güvenlik konularında da çok önemli gelişmeler yaşandı.  Gerek içerde gerek dışarda önemli gelişmelere sahne oldu 2019 yılı. İçerde DAEŞ'le, FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleriyle çok kararlı bir mücadele yaşamış oldu ve önemli mesafeler aldığımız yıl oldu. Huzur ve güven ortamının çok ciddi anlamda değiştiği bir yıl yaşadık. Bölgemiz başta olmak üzere tüm ülkemizde terör konularında çok rahat bir noktadayız. Ama hiçbir zaman rehavete kapılmıyoruz. Aralıksız bir şekilde yaz-kış mevsimine bakmadan bu mücadeleyi kararlı bir şekilde devam ettiriyoruz inşallah” şeklinde konuştu.

“Türkiye, dünyada en fazla mülteciyi barından ülke konumunda”

Suriye ötesine yapılan operasyonlarla 365 bin mültecinin ülkesine döndüğünü ve hedeflerinin 1 milyon olduğunu söyleyen Yılmaz, “En önemli gelişmeler arasında tabi Barış Pınarı Harekatı var. Türkiye daha önce Fırat Kalkanıyla, Zeytin Dalı'yla Suriye'de sınırımızın ötesinde önemli operasyonlara imza attı. Çok etkili müdahalelerde bulundu. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı harekatlarından sonra 365 bin mülteci kardeşimiz memleketine geri dönmüş oldu. Barış Pınarı Harekatı gerçekleştirildi ve ardından ABD ve Rusya ile çeşitli mutabakatlar yapıldı. Türkiye artık geniş bir coğrafyada etkili bir şekilde varlığını ortaya koymuş durumda. Suriye'de tabi en önemli amaçlarımızdan bir tanesi orada güvenli bir bölge oluşturup Suriyeli kardeşlerimizin oraya gönüllü olarak ve insan haysiyetine yakışır bir şekilde geriye dönmelerini sağlamak. 1 milyon civarında bir hedefimiz var. Bu çerçevede de çalışmalar başlamış durumda. Türkiye, dünyada en fazla mülteciyi barından ve onlara ev sahipliği yapan ülke konumunda. Maalesef uluslararası alanda yeterli bir destek görmedik ama önümüzdeki süreçlerde yine bir konferans var ve daha fazla destek talep ediyoruz” dedi.

“Hem Libya'nın hem de Türkiye'nin çıkarları açısından çok önemli bir adım atılmış oldu”

Türkiye ve Libya arasında imzalanan anlaşmaya da değinen Yılmaz, “Libya ile son dönemde 2 önemli anlaşma gerçekleşti. Bir tanesi denizlerde ekonomik bölge dediğimiz anlaşma. Kıta sahanlığımızdan kaynaklanan haklarımız var zaten. Ama bir taraftan da ikili anlaşmalarla mavi vatan dediğimiz bölgelerde münhasır ekonomik bölgeleri belirleme çalışmaları yapılıyor. Bu anlaşmada aslında Doğu Akdeniz'deki oyunları bozmuş oldu. Türkiye'yi ve KKTC'yi dışlamaya çalışan farklı bir ittifak oluştu biliyorsunuz ve oradaki kaynakları Doğu Akdeniz'deki kaynakları belirli bir yere kullanmaya dönük bir çaba gördük. Türkiye yine oradaki oyunu da bozmuş oldu. Hem Libya'nın hem de Türkiye'nin çıkarları açısından çok önemli bir adım atılmış oldu” şeklinde açıklamalarda bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53754)
24 Aralık 2019 Salı 08:52
Zam ve vergilerle milletin canına o.t. tıkadınız. Herşey normalmiş gibi, konuşmalarınızdan bıktık.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53726)
23 Aralık 2019 Pazartesi 21:06
Kardeslerim Bir ekonimist olarak yaziyorum hosgörünüze siginarak inanin memleket batmis durumda Fabrikasi olmayan alt yapisi olmayan herseyi disardan ithal eden Bir ülkeyiz
Ve cikip bunlari bu halka nasil anlatiyorsunuz
Neden biliyormusunuz bunlarin cebi Dolu her taraf devlet parasi hersey bedava ya fakiri soran varmi Milyon defa tövbe
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
22.06.2026
13:02
Bingöl`de Yaz Kur`an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl İl Müftülüğü, 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları takvimini açıkladı. Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek eğitimler, 6 Temmuz'da başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve sportif etkinlikler de yer alacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın