KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Ihd: kadın kutsal, şiddet utançtır

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklamada bulunan İnsan Hakları Derneği ( İHD) Bingöl Şubesi Kadın Komisyonu, Kadına karşı uygulanan şiddetin utanç verici olduğunu ve tüm dünya ülkelerinde kadına yönelik şiddettin son bulması çağrısında bulundular.

Ihd: kadın kutsal, şiddet utançtır
26 KASIM 2010 CUMA 09:40
0
2413
0
AA aa

İHD Kadın Komisyonu adına açıklamada bulunan yönetim Kurulu Üyesi Özlem Kılıç, Şiddetin fiziksel, cinsel ve psikolojik ıstırap veren cinsiyete dayalı bir eylem olduğunu söyledi.1999 yılında ise Birleşmiş Milletler tarafından 25 Kasımın “Kadına yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Mücadele Günü” olarak benimsenmesi kararının alındığını belirten Özlem Kılıç, Dünyanın çeşitli yerlerinde sürmekte olan savaşlar ve iç çatışmalarda kadınların ve kız çocuklarının tecavüze uğradığını yada insan ticaretinin öznesi haline getirildiğine dikkat çekti.Türkiye de namus cinayetine kurban giden, tecavüze uğrayan nedeni belirsiz bir biçimde intihar eden kadınların sayısının oldukça fazla olduğunu ifade eden Kılıç, “ Aile içi şiddet konusunda izlenebilen istatistiksel rakamların düşüklüğüne rağmen Türkiye sıralamasının en üstlerinde yer alıyor ve maalesef kamusal alanda şiddeti ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalar ve bu çalışmaları yapanlarda şiddete maruz kalıyor, gözaltında taciz ve tecavüz vakaların üstü örtülmeye çalışılıyor. İnsan Hakları Derneği, Tüzüğünün 2. maddesinde de yer aldığı gibi eşitlik ilkesini savunmakta ve hangi nedene dayanırsa dayansın her türlü ayrımcılığa karşı çıkmaktadır.”dedi.

“İHD, ŞİDDETE DAYALI İKTİDAR İLİŞKİLERİNİ REDDETMEKTEDİR”

İHD'nin kadın haklarının evrensel insan haklarının ayrılmaz bir parçası olduğu kabulünden hareket ettiğini vurgulayan Kılıç, Kadına yönelik şiddeti, kadınların insan haklarının korunması ve geliştirilmesinin önündeki en büyük engellerden biri olarak gösterdiğini söyledi.
Kılıç, “ Kadınlara yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına yönelik BM Sözleşmesinde de tanımlandığı gibi kadınlara yönelik şiddet erkeklerin hakimiyetine ve kadınların ilerlemesini engelleyen, kadınla erkek arasındaki çağlar boyunca sürmüş eşit olmayan güç ilişkilerinin görünen yüzüdür. İHD, şiddete dayalı iktidar ilişkilerini şiddetle reddetmektedir. Bu çerçevede kadına karşı şiddet kullanımının ortadan kaldırılması için kadınların bilgiye, yardım ve korunma hizmetlerine ulaşabilirliğinin artırılmasını, kadına yönelik şiddeti etkin bir biçimde önleyecek yasaların çıkarılmasını, şiddetin nedenleri ve sonuçlarını ele alacak eğitsel araçların kamu eliyle geliştirilmesini savunmaktadır. İHD'li kadınlar olarak bizim isteğimiz, Sudan'da, Filistin'de, Irak'da, İran'da , Türkiye'de ve tüm dünyada kadına yönelik şiddetin sona ermesi, kardeşliğin ve demokrasinin yaşam bulması; her türlü hak ihlalinin son bulmasıdır.Kadına yönelik şiddete karşı ellerimizi ve yüreklerimizi birleştirelim.”
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
01:49
Vali Çelik; `15 Temmuz milletimizin ortak zaferidir`
Vali Çelik; '15 Temmuz milletimizin ortak zaferidir'
Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşan Vali Cahit Çelik, 15 Temmuz'un milletin iradesiyle kazanılmış ortak bir zafer olduğunu vurgulayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
16.07.2026
01:48
Bingöl`de 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
Bingöl'de 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bingöl Şehitliği'nde düzenlenen programda şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Protokol üyeleri, Şehitlik Anıtı'na karanfil bıraktı.
16.07.2026
01:47
Bingöl`de 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
Bingöl'de 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
Bingöl Valisi Cahit Çelik ve beraberindekiler, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü programları kapsamında 15 Temmuz Gazisi Ahmet Boğatekin'i evinde ziyaret ettiler. Boğatekin'e Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.
16.07.2026
01:45
Bingöl`de otomobil ineklere çarptı: 2 kişi yaralandı
Bingöl'de otomobil ineklere çarptı: 2 kişi yaralandı
Bingöl-Elâzığ karayolunda meydana gelen trafik kazasında, seyir halindeki otomobilin ineklere çarpması sonucu 2 kişi yaralandı, 2 inek ise telef oldu.
16.07.2026
01:45
Motorin ve benzine yeni zam geliyor
Motorin ve benzine yeni zam geliyor
Petrol fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatına zam gelmesi bekleniyor. Buna göre, 17 Temmuz 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere motorine 3,90 lira, benzine 1 lira zam yapılması bekleniyor. Bingöl'de tabelaların göstereceği rakamlar şöyle olacak;
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın