KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2026 Cumartesi
°C

İftira atan bir toplum olduk

Bingöl Valisi Ali Mantı; 'İnsan olmak ile yaşıt olan değerlerimizi yani adalet, merhamet, fıtrat, vicdan, insaf, hukuk, hukukun üstünlüğü gibi değerleri unutmamalıyız. Maalesef bu değerleri kişiye göre uygulama hastalığı var bugün. Kolay suç isnat eden ve iftira atan bir toplum olduk

İftira atan bir toplum olduk
20 ARALIK 2017 ÇARŞAMBA 20:03
5
5028
0
AA aa

Bingöl Valisi Ali Mantı, Mimar Sinan İlkokulu, Şehit Astsubay Muhammed Koşan Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Bingöl'deki okulların hem fiziki açıdan hem de akademik başarı ve öğrenci davranışları açısından değerlendirildiği ziyaretlerde, Vali Ali Mantı'ya Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri eşlik etti. 

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Mimar Sinan İlkokulu ziyaret eden Vali Mantı, derslikleri ziyaret ederek öğrenciler ile yakından ilgilendi.

Şehit Astsubay Muhammed Koşan Ortaokulu'nda öğretmenler ile bir araya gelen Vali Mantı, öğretmen ve idarecilerle yüz yüze görüşmenin faydalı olacağını belirterek; “ Ülkemizin geleceği siz öğretmenlerimizin elinde. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler gelecekte iyi birer idareci olacak inşallah. Bizler idareciyiz yanlış verdiğimiz kararı geri alabiliriz. Ama siz öğretmelerimizin yaptığı yanlış bir kararı kimse değiştiremez. Öğrencinin zihnine verdiğiniz yanlış imaj kazındığı zaman o bir daha hiç kimse tarafından, hiçbir merci tarafından silinemez. Onun için çok önemli bir görev yapıyorsunuz; omuzlarınızda büyük bir yük var” dedi.

“YANLIŞ VE FAYDASIZ BİLGİLER İLE ZAMAN GEÇİRİYORLAR”

Teknolojinin gelişmesiyle öğrencilerin yanlış bilgiler edindiğini kaydeden Vali Mantı; “Maalesef son yıllarda gerek iletişim teknolojilerinin gelişmesi ve gerekse başka dış etkenlerin artması çocuklarımızda farklı davranışların gelişmesine yol açmaktadır. Bilgiye kolay ulaşılması bir avantaj sağlamalı iken güçlü çeldiriciler süreci olumsuz etkiliyor. Çocuklarımız bürolarımızda, evlerimizde ve ceplerimizde taşıdığımız teknolojik aygıtlar üzerinden yanlış ve faydasız bilgiler ile zaman geçiriyorlar. Genç nüfusun önemli bir kısmında teknoloji bağımlılığı var. Bilgiye ulaşmak artık çok daha kolay ama doğru bilgiye ulaştığımız konusu problemli. Zamanı ve yaşının gereklerini gerçekleştiren çocuklar yetiştirmeliyiz. Teknolojinin çok yönlü aldatmacalarına karşı çocuklarımızı doğru bilgi ve ahlaki değerlerle korumalıyız. Bilgiye erişimde kolaycılık ve ucuzculuk tehlikelidir. İşin içinde mutlaka alın teri olmalıdır” diye konuştu.

“İFTİRA ATAN BİR TOPLUM OLDUK”

Farklı odaklara güvenen bir toplum oluştuğunun altını çizen Vali Mantı; “İnsan olmak ile yaşıt olan değerlerimizi yani adalet, merhamet, fıtrat, vicdan, insaf, hukuk, hukukun üstünlüğü gibi değerleri unutmamalıyız. Maalesef bu değerleri kişiye göre uygulama hastalığı var bugün. Kolay suç isnat eden ve iftira atan bir toplum olduk. Allah'a iman eden ama Allah'a güvenmeyen maalesef başka odaklara güvenen bir şekle girdik. Onun için özellikle siz öğretmenlerimizle birlikte değerlerimizi güncellemek ve yaygınlaştırmak durumundayız. Kişisel ve keyfi söylemlerden kamunun menfaatini ve doğru bilgiyi önceleyen örnekler geliştirmeliyiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Vali Mantı, okul ziyaretlerinin program dâhilinde periyodik olarak devam edeceğini belirtti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
07.02.2026
21:12
Adaklı`da eğitim çalışmaları ele alındı
Adaklı'da eğitim çalışmaları ele alındı
Eğitime Destek Koordinasyon Toplantısı, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
07.02.2026
21:05
Bingöl`de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine doğalgaz sevkiyatı yapan tırın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
07.02.2026
19:35
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
DEM Parti İl Genel Meclis Gurubu'nca Bingöl İl Genel Meclisi'ne sunulan soru önergesinde, İl Özel İdaresi hissesi bulunan YEM-SÜT A.Ş.'ye ait arsa satış ihalesinin ardından yaşanan süreç ve kamu zararı ihtimali gündeme taşındı. Önergede, ihalenin onaylanıp onaylanmadığından tahsilat sürecine kadar birçok başlıkta açıklama talep edildi.
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın