KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Şubat 2026 Cuma
°C

İftira atan bir toplum olduk

Bingöl Valisi Ali Mantı; 'İnsan olmak ile yaşıt olan değerlerimizi yani adalet, merhamet, fıtrat, vicdan, insaf, hukuk, hukukun üstünlüğü gibi değerleri unutmamalıyız. Maalesef bu değerleri kişiye göre uygulama hastalığı var bugün. Kolay suç isnat eden ve iftira atan bir toplum olduk

İftira atan bir toplum olduk
20 ARALIK 2017 ÇARŞAMBA 20:03
5
5023
0
AA aa

Bingöl Valisi Ali Mantı, Mimar Sinan İlkokulu, Şehit Astsubay Muhammed Koşan Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Bingöl'deki okulların hem fiziki açıdan hem de akademik başarı ve öğrenci davranışları açısından değerlendirildiği ziyaretlerde, Vali Ali Mantı'ya Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri eşlik etti. 

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Mimar Sinan İlkokulu ziyaret eden Vali Mantı, derslikleri ziyaret ederek öğrenciler ile yakından ilgilendi.

Şehit Astsubay Muhammed Koşan Ortaokulu'nda öğretmenler ile bir araya gelen Vali Mantı, öğretmen ve idarecilerle yüz yüze görüşmenin faydalı olacağını belirterek; “ Ülkemizin geleceği siz öğretmenlerimizin elinde. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler gelecekte iyi birer idareci olacak inşallah. Bizler idareciyiz yanlış verdiğimiz kararı geri alabiliriz. Ama siz öğretmelerimizin yaptığı yanlış bir kararı kimse değiştiremez. Öğrencinin zihnine verdiğiniz yanlış imaj kazındığı zaman o bir daha hiç kimse tarafından, hiçbir merci tarafından silinemez. Onun için çok önemli bir görev yapıyorsunuz; omuzlarınızda büyük bir yük var” dedi.

“YANLIŞ VE FAYDASIZ BİLGİLER İLE ZAMAN GEÇİRİYORLAR”

Teknolojinin gelişmesiyle öğrencilerin yanlış bilgiler edindiğini kaydeden Vali Mantı; “Maalesef son yıllarda gerek iletişim teknolojilerinin gelişmesi ve gerekse başka dış etkenlerin artması çocuklarımızda farklı davranışların gelişmesine yol açmaktadır. Bilgiye kolay ulaşılması bir avantaj sağlamalı iken güçlü çeldiriciler süreci olumsuz etkiliyor. Çocuklarımız bürolarımızda, evlerimizde ve ceplerimizde taşıdığımız teknolojik aygıtlar üzerinden yanlış ve faydasız bilgiler ile zaman geçiriyorlar. Genç nüfusun önemli bir kısmında teknoloji bağımlılığı var. Bilgiye ulaşmak artık çok daha kolay ama doğru bilgiye ulaştığımız konusu problemli. Zamanı ve yaşının gereklerini gerçekleştiren çocuklar yetiştirmeliyiz. Teknolojinin çok yönlü aldatmacalarına karşı çocuklarımızı doğru bilgi ve ahlaki değerlerle korumalıyız. Bilgiye erişimde kolaycılık ve ucuzculuk tehlikelidir. İşin içinde mutlaka alın teri olmalıdır” diye konuştu.

“İFTİRA ATAN BİR TOPLUM OLDUK”

Farklı odaklara güvenen bir toplum oluştuğunun altını çizen Vali Mantı; “İnsan olmak ile yaşıt olan değerlerimizi yani adalet, merhamet, fıtrat, vicdan, insaf, hukuk, hukukun üstünlüğü gibi değerleri unutmamalıyız. Maalesef bu değerleri kişiye göre uygulama hastalığı var bugün. Kolay suç isnat eden ve iftira atan bir toplum olduk. Allah'a iman eden ama Allah'a güvenmeyen maalesef başka odaklara güvenen bir şekle girdik. Onun için özellikle siz öğretmenlerimizle birlikte değerlerimizi güncellemek ve yaygınlaştırmak durumundayız. Kişisel ve keyfi söylemlerden kamunun menfaatini ve doğru bilgiyi önceleyen örnekler geliştirmeliyiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Vali Mantı, okul ziyaretlerinin program dâhilinde periyodik olarak devam edeceğini belirtti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
05.02.2026
18:11
DEM Parti`den Çalıkağıl tepkisi! `17 Kilometrelik Yol Yıllardır Yapılmadı`
DEM Parti'den Çalıkağıl tepkisi! '17 Kilometrelik Yol Yıllardır Yapılmadı'
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Grubu, Yayladere'ye bağlı Çalıkağıl Köyü'nün yol ve elektrik sorunlarının ciddi mağduriyetlere yol açtığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
05.02.2026
17:08
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçlarına göre Bingöl, 8 il arasında 20 projeyle birinci sırada yer aldı.
05.02.2026
16:45
Bingöl`de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl'de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen yeni tarife, 07 Şubat 2026 Cumartesi günü itibariyle yürürlüğe girecek. Yeni tarifeyle şehir içi toplu taşıma ücretleri şöyle olacak;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın