KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

İftira atan bir toplum olduk

Bingöl Valisi Ali Mantı; 'İnsan olmak ile yaşıt olan değerlerimizi yani adalet, merhamet, fıtrat, vicdan, insaf, hukuk, hukukun üstünlüğü gibi değerleri unutmamalıyız. Maalesef bu değerleri kişiye göre uygulama hastalığı var bugün. Kolay suç isnat eden ve iftira atan bir toplum olduk

İftira atan bir toplum olduk
20 ARALIK 2017 ÇARŞAMBA 20:03
5
5318
0
AA aa

Bingöl Valisi Ali Mantı, Mimar Sinan İlkokulu, Şehit Astsubay Muhammed Koşan Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Bingöl'deki okulların hem fiziki açıdan hem de akademik başarı ve öğrenci davranışları açısından değerlendirildiği ziyaretlerde, Vali Ali Mantı'ya Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri eşlik etti. 

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Mimar Sinan İlkokulu ziyaret eden Vali Mantı, derslikleri ziyaret ederek öğrenciler ile yakından ilgilendi.

Şehit Astsubay Muhammed Koşan Ortaokulu'nda öğretmenler ile bir araya gelen Vali Mantı, öğretmen ve idarecilerle yüz yüze görüşmenin faydalı olacağını belirterek; “ Ülkemizin geleceği siz öğretmenlerimizin elinde. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler gelecekte iyi birer idareci olacak inşallah. Bizler idareciyiz yanlış verdiğimiz kararı geri alabiliriz. Ama siz öğretmelerimizin yaptığı yanlış bir kararı kimse değiştiremez. Öğrencinin zihnine verdiğiniz yanlış imaj kazındığı zaman o bir daha hiç kimse tarafından, hiçbir merci tarafından silinemez. Onun için çok önemli bir görev yapıyorsunuz; omuzlarınızda büyük bir yük var” dedi.

“YANLIŞ VE FAYDASIZ BİLGİLER İLE ZAMAN GEÇİRİYORLAR”

Teknolojinin gelişmesiyle öğrencilerin yanlış bilgiler edindiğini kaydeden Vali Mantı; “Maalesef son yıllarda gerek iletişim teknolojilerinin gelişmesi ve gerekse başka dış etkenlerin artması çocuklarımızda farklı davranışların gelişmesine yol açmaktadır. Bilgiye kolay ulaşılması bir avantaj sağlamalı iken güçlü çeldiriciler süreci olumsuz etkiliyor. Çocuklarımız bürolarımızda, evlerimizde ve ceplerimizde taşıdığımız teknolojik aygıtlar üzerinden yanlış ve faydasız bilgiler ile zaman geçiriyorlar. Genç nüfusun önemli bir kısmında teknoloji bağımlılığı var. Bilgiye ulaşmak artık çok daha kolay ama doğru bilgiye ulaştığımız konusu problemli. Zamanı ve yaşının gereklerini gerçekleştiren çocuklar yetiştirmeliyiz. Teknolojinin çok yönlü aldatmacalarına karşı çocuklarımızı doğru bilgi ve ahlaki değerlerle korumalıyız. Bilgiye erişimde kolaycılık ve ucuzculuk tehlikelidir. İşin içinde mutlaka alın teri olmalıdır” diye konuştu.

“İFTİRA ATAN BİR TOPLUM OLDUK”

Farklı odaklara güvenen bir toplum oluştuğunun altını çizen Vali Mantı; “İnsan olmak ile yaşıt olan değerlerimizi yani adalet, merhamet, fıtrat, vicdan, insaf, hukuk, hukukun üstünlüğü gibi değerleri unutmamalıyız. Maalesef bu değerleri kişiye göre uygulama hastalığı var bugün. Kolay suç isnat eden ve iftira atan bir toplum olduk. Allah'a iman eden ama Allah'a güvenmeyen maalesef başka odaklara güvenen bir şekle girdik. Onun için özellikle siz öğretmenlerimizle birlikte değerlerimizi güncellemek ve yaygınlaştırmak durumundayız. Kişisel ve keyfi söylemlerden kamunun menfaatini ve doğru bilgiyi önceleyen örnekler geliştirmeliyiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Vali Mantı, okul ziyaretlerinin program dâhilinde periyodik olarak devam edeceğini belirtti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2026
00:18
Bingöl`de Traktör Kazası: 1 Ölü
Bingöl'de Traktör Kazası: 1 Ölü
Bingöl merkez Kartal Köyü yolunda meydana gelen traktör kazasında bir kişi yaşamını yitirdi.
17.07.2026
23:45
Devlet Desteğiyle Kurduğu Besi Çiftliğinde Tam Kapasite Üretim Yapıyor
Devlet Desteğiyle Kurduğu Besi Çiftliğinde Tam Kapasite Üretim Yapıyor
Devlet desteğiyle Bingöl'de kurulan modern besi çiftliğinde 250 baş kapasiteyle üretim sürüyor. Yaklaşık 29 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen tesise, 22 milyon lira hibe desteği sağlandığı bildirildi.
17.07.2026
23:43
Bingöl`de Çıkan Yangın Saman Balyalarına Sıçramadan Söndürüldü
Bingöl'de Çıkan Yangın Saman Balyalarına Sıçramadan Söndürüldü
Bingöl'de çıkan yangın, ekiplerin zamanında müdahalesiyle saman balyalarına sıçramadan söndürüldü.
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın