KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ocak 2026 Çarşamba
°C

İçişleri'nden 'Market Tedbirleri' genelgesi! 81 ile gönderildi

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine 'Market Tedbirleri' konulu genelge gönderdi.

İçişleri`nden `Market Tedbirleri` genelgesi! 81 ile gönderildi
04 MAYIS 2021 SALI 10:57
0
2306
0
AA aa

İçişleri Bakanlığı, marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceğini bildirdi.

Bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderilen "Market Tedbirleri" konulu genelge ile tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili usul ve esasların belirlenerek, valilere duyurulduğu hatırlatıldı.

Bu kapsamda daha önce illere gönderilen sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan işyerleri dışında tüm ticari işletme, işyeri ve/veya ofislerin kapalı olacağı belirtilmiş, vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olacak şekilde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcıların tam kapanma döneminde 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, zincir ve süper marketlerin pazar günleri kapalı kalacağı bildirilmişti.

MESLEK ODALARI VE SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞMELER YAPILDI

Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan tedbirler şu şekilde sıralandı: 

-Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

TEMEL GIDA VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ DIŞINDA İZİN VERİLENLER

 -7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri  (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek. 

SATIŞI YASAKLANAN ÜRÜNLER

-Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları  ivedilikle alınacak.

- Başta zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa ilişkin tebliğler ve kontroller eksiksiz yerine getirilecek.  Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.01.2026
10:59
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ile mücadelede altın satışlarına yeni kurallar getiriyor. Altın alım-satımlarında uygulanacak kurallarla takip daha sağlıklı hale gelecek. Sistemle birlikte hem kayıt dışı işlemlerin önlenmesi hem de sahte altınla mücadele hedefleniyor. Ödemeler yalnızca kredi kartı ve IBAN ile gerçekleştirilecek.
07.01.2026
10:17
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
3. Lig 2. Grup'ta ilk yarıyı 10 puan farkla lider tamamlayan 12 Bingölspor, transferlerle güçlenen kadrosu, verimli geçen kamp süreci ve Tahkim'den çıkan sevindirici kararların ardından ikinci yarıya Karaköprü deplasmanında 'devam' demeye hazırlanıyor.
07.01.2026
09:21
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde katılımcılara sağlanan yüzde 30'luk devlet katkısının yüzde 20'ye düşürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete'de yayımlandı.
07.01.2026
08:59
Bingöl Valisi Değişti. Usta Yalova`ya, Çelik Bingöl`e atandı
Bingöl Valisi Değişti. Usta Yalova'ya, Çelik Bingöl'e atandı
Valiler Kararnamesi açıklandı. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Yalova'nın yeni valisi oldu. Niğde Valisi Cahit Çelik ise Bingöl Valisi olarak atandı. 2006-2008 yılları arasında Genç Kaymakamlığı görevinde bulunan Çelik, Bingöl'ü yakından tanıyan bir isim…
06.01.2026
16:44
'Deyirê Zazakî Avni Polat' her hafta TRT Kurdi ekranlarında
TRT Kurdi ekranlarında Zazaca kültür ve sanat dünyasına katkı sunmayı amaçlayan yeni program 'Deyirê Zazakî Avni Polat' yayına başladı. Program, her Çarşamba saat 22.00'de izleyicilerle buluşuyor.
06.01.2026
16:13
Zam Oranları Hayal Kırıklığı Yarattı
Zam Oranları Hayal Kırıklığı Yarattı
Şehit Gazi Sendikası Bingöl İl Başkanı Kebude: 'Açıklanan rakamlar hayatın gerçeğiyle örtüşmüyor'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın