Ramazan ayı ile özdeşleşen hurmanın sayısız faydaları bulunmaktadır. İçeriğinde minerallerden kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, potasyum, kükürt, klor, fosfor, vitaminlerden B grubu, A, C vitamini, beta-karoten bulunan hurmanın işte bazı faydaları:
*Günde 2 adet tüketilen hurma kabızlık, sindirim problemi, zayıflık, iştahsızlık, kalp problemleri, mide bulantısı ve hatta kanser başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucudur.
*Birçok besin öğesini yüksek oranda içeren tek meyve olan hurma bebek ve çocuklarda sağlıklı büyüme ve gelişmeyi sağlar.
*İçeriğindeki oksitosin hormonu benzeri bir madde ile doğumu kolaylaştırır, emziklilikte süt miktarını artırır.
*Göz sağlığı için önemli olan beta karotenden zengindir ve düzenli tüketildiğinde özellikle gece körlüğüne faydalı olduğu bilinmekte.
*Lif oranı yüksek olmasıyla laksatif etkiye sahiptir, kabızlık sorunu yaşayanlar akşamdan bir bardak su içine 2 adet hurmayı ilave edip sabaha kadar bekletip aç karnına tükettiklerinde bu sorundan kurtulabilirler.
*Kalori ve besin değerinin yüksek olması kilo alamama problemi yaşayanlarda faydalıdır. İçeriğinin %60'ı şekerdir. Akşam yatmadan önce 1 bardak süte 2 adet hurma ve 1 yemek kaşığı bal ilave edip tüketin.
*Kalp hastalıklarında özellikle ritm bozukluklarında faydalıdır, LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürür.
*Karaciğer yağlanmasına karşı koruyucudur ve toksik maddelerin atımını hızlandırır.
*İçeriğinde en az 20 adet farklı aminoasit içermektedir. Hücre yaşlanmasına karşı korur, bir nevi gençlik iksiridir.
*B vitaminlerinden ve magnezyum mineralinden zengin olması nedeniyle depresyona, sinir hastalıklarına karşı koruyucudur.
*Aç karnına tüketildiğinde barsak parazitlerini öldürür.
*Hiçbir yan etkisi olmayan, kansere karşı koruyan doğal bir ilaçtır.