Bingöl Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'ne atanan Elektrik Yüksek Mühendisi İlhan, gazetemize yaptığı açıklamada Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın taşra teşkilatı olan İl Müdürlüklerin yatırımcı kuruluş olmayıp bir hizmet kuruluşu olduğuna dikkat çekerek, “Personelimizin; Bakanlığımızca düzenlenen hizmet içi eğitimlerle bilgi ve mesleki tecrübeleri artırılmakta, Avrupa Birliği uyum sürecinde mevzuatların yakından izlenmesi sağlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.
Bakanlık Taşra Teşkilatı Yönetmeliği, İller İdaresi Kanunu, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı ile yapılan Protokoller çerçevesinde görev ve yetki alanlarının oldukça geniş bir alana yayıldığını söyleyen İlhan, “Gelişen dünya ekonomisinde önem kazanan tüketicilerimizin sorunları başta olmak üzere, KOBİ'ler, Sanayiciler, Esnaf ve Tüccarlar, Odalar, Kooperatifler ve Ölçü ayar faaliyetinde bulunan işyerleri ile akaryakıt istasyonlarına yönelik belgelendirme, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerini yerine getirmektedir. Bakanlığımız ile EPDK(Enerji Piyasası ve Denetleme Kurumu) arasında yapılan protokol gereği akaryakıt dağıtım şirketleri ve istasyonlarda denetim görevi yapılmaktadır. Hazine Müsteşarlığıyla yapılan Protokol çerçevesinde işletmelere Enerji Desteği sekreteryası tarafımızca yürütülmektedir.
Devletin üretim alanlarından çekilerek piyasa sisteminin işlemesinde düzenleyici ve denetleyici işlevini üstlenmesi ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Avrupa Birliği Teknik Mevzuatının uyumlaştırılması çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayarak piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerini yerine getirmeye başladığını aktaran İlhan, “Bu anlayışla birlikte; Müdürlüğümüzde ekip ruhu oluşturma çabalarımız olumlu sonuç vermiş, hizmet süreleri ve niteliği kabul edilebilir değerler içerisine çekilmiştir. 2004 Aralık tarihinde alınan AB Üyeliği Müzakereleri ile yeni hedeflerimiz gündemimize girmiştir. Ülkemiz için yeni bir dönemin başladığı 2005 yılından itibaren hizmet verdiğimiz ve her yıl artırarak devam ettirdiğimiz hizmetlerimizin önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edeceği, başta CE (“European Conformity europan” Avrupa Normlarına Uygunluk)) Uygunluk işaretlemesi yapmak zorunda olan KOBİ'lerimiz , şirketler, kooperatifler, esnaf kuruluşları, küçük sanayi siteleri, organize sanayi bölgesi, ölçü ve standart ile ilgili kurum ve kuruluşlar ile ülkemizdeki 72 Milyon tüketici, ilimizdeki meslek odaları ve sivil toplum örgütleri Üniversite-Sanayi- Kamu işbirliğini güçlendirerek , hizmet kalitemizin yükseltilmesi ve sürekliliğinin sağlanması en büyük hedefimizdir” diye konuştu.
AB Teknik Mevzuatının uyumlaştırılmasında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın büyük bir etkinliğe sahip olup 35 Müzakere başlığından 21'i ve bu kapsamda 162 adet AB direktifi bakanlıklarının sorumluluğunda olduğunu belirten İlhan, “Mevzuat uyumlaştırma çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmıştır. AB Teknik Mevzuatı uyumu çalışmalarının sonuçlandırılması ile Sanayici ve KOBİ'lerimiz hem yasal zorunluluk olarak hem de, verimlilik ve tanınırlığının yükselmesi, iç ve dış pazarlarda Avrupa Birliği KOBİ'leri ile rekabet gücünü artırmak, ürünlerimizin yurt dışında güvenilir olmasını sağlamak gibi nedenlerle büyük önem kazanmıştır. Özellikle canlıların sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması konusunda asgari şartları taşıdığını belirleyen ve ürün güvenliği ve pasaportu anlamına gelen CE İşaretinin ürünler için zorunluluğu, bu uygunluk işaretini taşımayan ürünlerin piyasaya arzının mümkün olmayacağı tüm üretici ve sanayicilerimize anlatılarak, bu konularda bilgi, uyarı, katkı ve ikazlar yapılmaya devam edilecektir. Bakanlığımızın ve Bakanlığımızın Taşra teşkilatı olan İl Müdürlüğümüzün hizmetleri
www.sanayi.gov.tr. İnternet adresinden takip edilebilir. Kalite anlayışımız ile hizmetlerimizi çağdaş dünya gerekleri doğrultusunda hatasız, hızlı, nezakete ve saygıya özen göstererek sunmaktır” şeklinde konuştu.
MEHMET MESUT İLHAN'IN ÖZGEÇMİŞİ
13.03.1972 yılında Elazığ'ın Baskil İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Baskil'de tamamladıktan sonra 1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1995–1997 yılları arasında özel sektörde görev yaparak, 1997 yılında Trakya Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Elektrik programında Öğretim Görevlisi karosuna atandı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Eğitimi Anabilimim Dalında Master programını tamamladı. 2007 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bingöl Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne Mühendis kadrosuna kurumlar arası nakil oldu. 02.04.2010 tarihli 2010/204 sayılı kararname ile Bingöl Sanayi ve Ticaret İl Müdürü kadrosuna atandı ve halen bu görevine devam etmektedir.