KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Mart 2026 Pazartesi
°C

Hitlere benzetene bak

ABD'deki anketlerde büyük kayıplara uğrayan Başkan Bush, Amerikan halkından savaş desteği almak için yaptığı konuşmada El Kaide'yi kimlere benzetmedi ki.

Hitlere benzetene bak
12 KASIM 2005 CUMARTESİ 09:59
0
2492
0
AA aa
ABD'de anketlerde büyük popülarite kaybına uğrayan Başkan George Bush, Amerikan halkının savaşa desteğini yeniden kazanma çabaları çerçevesinde yaptığı konuşmada, El Kaide'ye karşı zafer kazanana kadar durulmayacağını belirterek, Irak savaşı öncesindeki istihbaratın çarpıtıldığı iddialarını yalanladı ve Suriye'yi uyardı.

Bush, “Gaziler Günü” için Pennsylvania eyaletindeki Wilkes-Barre'de yaptığı konuşmada, El Kaide'yi, 20. yüzyılın büyük kötülüklerine imza atan Nazi lideri Adolf Hitler'e, Sovyet diktatörü Jozef Stalin'e ve Kamboçya'da milyonlarca kişinin ölümünden sorumlu olan Pol Pot'a benzetti. Başkan Bush, dini emellerine alet eden El Kaide'nin aslında İslam dininin en büyük düşmanı olduğunu söyledi.

El Kaide'nin Irak ve başka yerlerde üç aşamalı bir planı uygulamaya çalıştığını anlatan Bush, ilk safhanın, ABD'yi Irak'tan ve geniş Ortadoğu bölgesinden ayrılmaya zorlamayı amaçladığını kaydederek, “El Kaide'nin iki numaralı adamı Eymen el Zevahiri, Vietnam savaşını örnek veriyor ve Amerika'nın bölgeden kaçmasını sağlamaya çalışıyor, ancak bu olmayacak” dedi.

Bush, ikinci aşamada El Kaide'nin, Irak'ın kontrolünü ele geçirip burada dini bir devlet kurarak, laik ve radikal olmayan Müslüman komşu ülkelere saldırmayı amaçladığını söyledi.

ABD Başkanı, üçüncü aşamada da El Kaide'nin, birçok İslam ülkesinde kontrolü ele geçirerek totaliter bir imparatorluk kurmak, İsrail'i yok etmek, Avrupa'yı yıldırmak, ABD'yi de dünyadan soyutlamak amacını taşıdığını anlattı.

Arap medyasını terörü desteklemekle suçlayan ve hiçbir tavizin terörü durdurmaya yetmeyeceğini kaydeden Bush, “El Kaide'nin planı başarıya ulaşmayacak. Düşmanı, cinayetleri çoğalmadan durdurmamız gerek. Teröre karşı savaşı tamamen kazanana kadar durmayacağız” dedi. Başkan Bush, savaş öncesinde Saddam Hüseyin rejiminin elinde bulunduğu sanılan kitle imha silahlarına ilişkin istihbarat raporlarının yönetimi tarafından çarpıtıldığı yönündeki suçlamaları da reddederek, bu iddiaları son haftalarda öne çıkaran muhalefetteki Demokrat Parti'ye çattı.

Bush, “Teröre karşı küresel savaşta tehlike o kadar büyük ve ulusal çıkarlarımız o kadar önemli ki, politikacılar, ortaya yanlış iddialar atmamalı” dedi. ABD Başkanı, Kongre'de yer alan 100'den fazla Demokrat üyenin zamanında savaşı desteklediğini hatırlatarak, bu partinin liderlerini şimdi siyasi çıkar peşinde koşmakla suçladı.

Başkan Bush, konuşmasında terörü desteklemekle suçladığı Suriye ve İran'ı da uyararak, “ABD, terörü bizzat uygulayanlarla teröristlere yataklık edenler arasında ayırım yapmayacak” dedi. Bush, Suriye'ye konuşmasında özellikle yer vererek, Şam yönetiminden, eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin öldürülmesini soruşturan BM ile işbirliği yapmasını istedi. ABD Başkanı, “Suriye, şiddet ihraç etmeyi durdurmalı, demokrasi ithal etmeye başlamalı” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.03.2026
03:12
TKDK`dan 241 Milyon Avroluk Destek
TKDK'dan 241 Milyon Avroluk Destek
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III Programı kapsamında 2026 yılı çağrı takvimini duyurdu. Toplam 241 milyon avro bütçeli destek programına 81 ilden başvuru yapılabilecek. Arıcılığın destek dışı bırakıldığı belirtildi.
30.03.2026
03:10
Bingöl`de Stratejik Alanlarda Ortak Çalışma Protokolü
Bingöl'de Stratejik Alanlarda Ortak Çalışma Protokolü
Bingöl Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında; kuantum teknolojileri, savunma sanayii için ileri malzeme geliştirme, otonom İHA yazılımları, yapay zekâ algoritmaları ve akıllı tarım uygulamaları gibi kritik alanlarda ortak projeler yürütülmesi hedefleniyor.
30.03.2026
03:09
Bingöl Esentepeliler İlk ve Yeni Muhtarını Seçti
Bingöl Esentepeliler İlk ve Yeni Muhtarını Seçti
Bingöl merkezin 16. mahallesi olarak kuruluşu ilan edilen Esentepe Mahallesi, ilk seçimini yaptı. Mahalle Muhtarlığı için sandığa giden Esentepelilerin tercihi Gafur Ulcay oldu.
30.03.2026
03:08
Genç Murat Aslanları`ndan büyük başarı
Genç Murat Aslanları'ndan büyük başarı
Türkiye Kano Federasyonu tarafından Munzur Çayı'nda düzenlenen şampiyonada Bingöl temsilcisi Genç Murat Aslanları Spor Kulübü, Türkiye ikinciliği elde ederek kente gurur yaşattı.
30.03.2026
03:06
12 Bingölspor`da Şampiyonluk İçin Son Viraj!
12 Bingölspor'da Şampiyonluk İçin Son Viraj!
12 Bingölspor, deplasmanda Niğde Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyet aldı. Yeşil-beyazlı ekip, kalan 3 haftada sadece 1 puanla şampiyonluğunu ilan edebilecek.
30.03.2026
03:04
Atıl alan Gençlik Yaşam Merkezi`ne dönüştürüldü
Atıl alan Gençlik Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldü
Bingöl Üniversitesi bünyesinde atıl alanın yeniden dizayn edilmesiyle hayata geçirilen Gençlik Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Merkez, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunmayı hedefliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın