KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Hırsızlık sorununa çare bulunmalı

Genç ilçesinde yaşanan hırsızlık olaylarına tepki gösteren Genç ilçesi Kültür Mahallesi Muhtarı Ekrem Alçiçek, yetkililerin hırsızlık sorunlarına çare bulmalarını istedi.

Hırsızlık sorununa çare bulunmalı
17 OCAK 2011 PAZARTESİ 08:25
0
2652
0
AA aa

Bingöl'ün Genç ilçesinde son dönemlerde artarak devam eden hırsızlık vakaları vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Genç ilçesi Kültür Mahallesi Muhtarı Ekrem, ilçe sorunlarının başında yer alan hırsızlık olayları ile ilgili istenilen düzeyde çalışma yapılmadığını ileri sürdü. Muhtar Alçiçek, "İlçemizde sürekli hırsızlık olayları yaşanıyor. İnsanlarımız mağdur oluyor. Bu işi yapanlar veya işbirlikçileri belli. Bunlara yönelik tedbirler alınmalı. Hırsızlık vakasının yaşanmadığı bir hafta geçirmiş değiliz. MOBESE kamera sisteminin kurulacağı söylendi ama şu ana kadar bir ilerleme görmedik, duymadık. Diğer ilçelerin neredeyse hepsinde kamera sistemi var. Genç, Bingöl'ün en büyük ilçesi ama burada kamera sistemi yok. Tedbirler alınmadıkça bu işin caydırıcılık yönü olmayacaktır. İlgili kurumları ve siyasileri bu konuda daha duyarlı olmaya ve vatandaşa huzurlu bir ortam oluşturmaya çağırıyorum" dedi.

İşsizliğin yoğun yaşandığı ilçede, gençliğin olumsuzluklara çekildiğini belirten Muhtar Alçiçek, hırsızlık vakalarının sıkça yaşanmasındaki en büyük etkenin akşam saatlerinde yanmayan sokak lambaları olduğunu savundu. Akşam karanlığından yararlanan hırsızların daha rahat hareket ettiğini ileri süren Alçiçek, bu sorunun giderilmesi ile hırsızlık vakalarının azalacağına inandığını söyledi. Muhtar Alçiçek: "Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından yanmayan sokak lambalarının onarılması gerekiyor. Birçok cadde ve sokak zifiri karanlıkta kalıyor, insanlar akşam vaktinde evlerinden çıkmaya ya da evlerine dönmeye cesaret edemiyor. Hal böyle olunca hırsızlar da ortalıkta cirit atıyor. İlgili kurumu sokak lambalarını onarmaya, eksiklikleri gidermeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın