KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

'HES projesini kesinlikle kabul etmiyoruz'

Turhallı: 'HES Projeleri derelerin kurutulması demektir. O bölgedeki canlıların yok olması, ekolojik sistemin hançerlenmesidir. Bizim HES'e değil, tarımsal gelişime katkı sunacak sulama sistemlerine ihtiyacımız var.'

`HES projesini kesinlikle kabul etmiyoruz`
14 OCAK 2021 PERŞEMBE 16:31
11
7221
4
AA aa

Sarım Havzası ve Çevresi Doğal ve Kültürel Mirasın Korunması Derneği Başkanı Emin Turhallı,  Genç İlçesi Sarım Havzası üzerinde yapılması planlanan HES Projesinin ekolojik sisteme zarar vereceği ve benzer nedenlerden dolayı HES'i istemediklerini aktardı.

Turhallı; “ Genç İlçesi Sarım Havzası üzerinde yapılması planlanan HES Projesi'nin ÇED Toplantısı 16 Aralık 2020'de Genç Kültür Merkezi'nde yapıldı.  540 adet dilekçe verildi. Diyarbakır kısmında kalıp bu bölgeden etkilenen köylerden de dilekçeler verildi. Birçok dilekçe de basit gerekçelerle yok sayılmış.  Bingöl'de kar yok, şuanda bizim tarafta kar var. Kar demek yaşamdır. Barajların sebep olduğu iklim değişikliğini hepimiz görüyoruz. HES Projeleri derelerin kurutulması demektir. O bölgedeki canlıların yok olması, ekolojik sistemin hançerlenmesidir. Bizim HES'e değil, tarımsal gelişime katkı sunacak sulama sistemlerine ihtiyacımız var. Doğamızın yok edilmesini istemiyoruz.  Genç Kaymakamlığı'na gidiliyor, “muhtardan bilgi alın” deniyor. Sağgöze Muhtarı Nevzat Akay'a gelen bir bilgi yok. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bir ses çıkmadı” dedi.

“BİLGİNİN GECİKTİRİLMESİNDEN YANA ENDİŞELERİMİZ VAR”

Turhallı; “Ön rapor sonucu gelmeden mahkemeye başvuramıyoruz. Bilginin bize geç aktarılması, mahkeme hakkımızın da yok sayılmasına sebep olacaktır. Bilginin geciktirilmesinden yana endişelerimiz var” diye konuştu.

OLUMLU VEYA OLUMSUZ SONUÇ YOK!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, ÇED Toplantısında 540 adet dilekçenin Ankara'da ilgili bakanlıkları gönderildiği ancak olumlu veya olumsuz bir bilginin kendilerine gönderilmediği öğrenildi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80747)
16 Ocak 2021 Cumartesi 13:56
Sahiden derdimiz çevreyi korumak mı doğaya zararağmen vermemek mi hiç inanmıyorum sağgöze bölgesi vadisi hangi tür canlıyi barındırıyor dağ kısmına doğru Geyikdere bölgesi burdaki dereler Temmuz ayına kadar kar altında hiç bir canlı bubursda yaşamıyor yazın iki ayından başka ayrıca bu bölge TeröTürkiye örgütünün mağaralarıyla dolu bir an önce kapatılmalı burda ki HESAP se kötü niyet yaklaşımı var devlet bir an önce buradaki terör vadisini suyla dodurmalı elektriğinden insanlığın faydalanması lazım karanlık zihniyete asla bakbakmamalı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80723)
15 Ocak 2021 Cuma 20:52
Sen kimsin Kılıçdaroğlu nün varisi olduğu kesin oda her şeyi Anayasa mahkemesi ne götürüyor Hese karşı olanlarin çoğu bu coğrafyanın insanı degil
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80695)
15 Ocak 2021 Cuma 10:31
Doğanın dengesiyle bu kadar oynadığınız yetmedi mi ? Bu heslerin getirdiğinden fazla götürüsü var. Ne kışlarımız eskisi gibi ne de yazlarımız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80675)
14 Ocak 2021 Perşembe 17:57
Kamu yararı adı altında tüm doğamızın kirlenmesi ve bozulmasına sebep olmaktansa daha büyük kamu yararı olan doğal çevrenin varlığını korumak ve gelecek nesillere aktarma sebeplisi olmanın daha iyi olacağını düşünüyorum. Kirli fikir ve dozerlerle topraklarımızı kirlenmeyin.
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın