Genç ilçesinde ikamet eden İlhami Yalçın, TV ve gazetelerde gördüğü mantar yetiştiriciliği haberlerinden sonra üretim yapmaya karar verdi.
İlk olarak 40 metrekarelik alanda istiridye mantarı yetiştiren Yalçın, talep üzerine tesisini büyütme kararı aldı.
Kültür mantarının herkes tarafından bilindiğini ancak istiridye mantarının bilinmediğini ve üretiminin nadir olduğunu söyleyen Yalçın, besin değeri olarak da kırmızı ete eş değer olduğunu belirtti.
Üretici Yalçın, “Kültür mantarını herkes biliyor ancak istiridye mantarı çok bilinmiyor. Besin değeri anlamında da kırmızı etle eş değer. Mantarcılık ile alakalı yaptığım araştırmada biraz zor ve meşekatli bir iş olsa da yapabileceğime karar verdim ve sonraki süreçte ilk etapta 20 metrekarelik bir bodrumda daha sonrada 40 metrekarelik bir bodrum katında bu işi yapmaya başladım. O kadar çok taleple karşılaştım ki hasat ettiğim mahsulü sadece 2 markette tüketiyordum. Bende bu işi biraz daha büyütmeliyim deyip bu yılda kolları sıvadım. Şu an 200 metrekarelik tesiste bu işi yapıyorum. Tesisimizde hesaplamalarımıza göre ayda 2 ton istiridye mantarı üreteceğim. Bu mantarlara şimdiden Genç ve Bingöl'den ciddi bir talep var. İnşallah buraların mantar talebini tek başıma karşılayacağım. Amacım il dışına da mantar gönderebilmek” dedi.