8 ilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Polat, “Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari olmak üzere çok geniş bir alanda çalışıyoruz. Geçen sene 200 bin dekar alan da ağaçlandırma, erozyon ve rehabilitasyon çalışması yaptık. Bu çalışmalar kapsamında yaklaşık 15-16 milyon fidan diktik. Bunların büyük bir kısmını sonbaharda tamamladık. Ancak geçen sene havaların kurak geçmesinden dolayı dikilen fidanlarda yüzde 40 civarında kuruma meydana geldi. Bu kurumaların olduğu yerde 5 milyona yakın tekrar fidan dikiyoruz” dedi.
2018 programı kapsamında bölgede 20 bin hektar alanda ağaçlandırma, erozyon ve mera çalışmaları yapacaklarını dile getiren Polat, “Bu çalışmalar kapsamında da tohum ekimleri, tohum dikimleri, fidan dikimleriyle birlikte 20 milyon fidan dikimi yapılacak. Şuanda arazi hazırlıklarına başladık. İhaleleri ve yer teslimleri yaptık. Arkadaşlar çalışmaya başladı. İnşallah son baharda da dikimleri tamamlayarak 2018 programımızı da kazasız planlanan bir şekilde gerçekleştireceğiz. Geçen sene havaların biraz kurak geçmesi, dikim mevsimini de kısıtlaması, yağmurun geç yağması nedeni ile işlere geç başladık. Yarım bıraktığımız fidanları da şu anda hızlı bir şekilde dikiyoruz” diye konuştu.
2017 yılında Elazığ'da yaklaşık 6 milyon fidan diktikleri aktaran Polat, “2018 yılında 7,5 milyon fidan dikeceğiz. 65 bin dekar alanda ağaçlandırma, erozyon ve mera ıslahı yaptık. Bu alanlarda ağaçlandırma çalışmaları, fidan dikme ve erozyonla ilgili tesisleri yaptık. Bu çalışmalarla topraklarımızın akması, üst toprağın üzerindeki canlıların yok olmasını engelleme çalışması yaptık. 2017 yılında toplamda 65 bin dekar alanda çalışmalarımızı tamamladık. Dikim sahalarımıza gerekli fidanı ekmek adına ilimizdeki fidanlıklarımızda yaklaşık 10 milyon fidan yetiştirdik” ifadelerini kullandı.