KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

'Hayat Namazla Güzeldir' Etkinliği

Kur'an Nesli Platformu Bingöl Temsilciliği tarafından Selahattin-i Eyyubi Mahallesi'nde bulunan Kent Park'ta 'Hayat namazla güzeldir' temalı etkinlik düzenledi.

`Hayat Namazla Güzeldir` Etkinliği
05 EYLÜL 2022 PAZARTESİ 21:47
6
1179
1
AA aa

Sunuculuğunu Ali Ekber Dağılma'nın yaptığı program Ahmet Baykara'nın Kuran tilaveti ile başladı. Programda Yetimler Vakfı Bingöl temsilcisi Salih Çelik namazın önemi hakkında kısa bir konuşma yaptı. Ayet ve hadis okunan programda çocuklar ilahi ve ezgilerin seslendirdiler. Halkın da yoğun ilgisini çeken programa çok sayıda çocuk ve aileleri katılım gösterdi.

“NAMAZ KULLUĞUN ZİRVE NOKTASIDIR”

Programda konuşan Yetimler Vakfı Bingöl temsilcisi Salih Çelik, “Bugün bizler buraya namaz etkinliği için bir araya geldik. Aslında bizler günde 5 defa bu etkinliği Rabbimizin huzurunda hamdolsun Allah'a yerine getiriyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki namaz kulluğun zirve noktasıdır. Namaz İslam dininin olmazsa olmazıdır. İmandan sonra İslam diyoruz ve bizler İslam dairesine girdiğimiz zaman, o kapıdan içeri girdiğimiz zaman, bizler Kelime-i Şehadetle o kapıdan İslam dairesine giriyoruz. Kelime-i Şehadet ile İslam dairesine girdikten sonra Allah bizlere bazı vazifeler yüklüyor. Bunlardan biri namaz, diğeri oruç, diğer ikisi de hac ve zekât. Zekâtı bizler Müslümanların zenginlerine farz olarak görüyoruz. Fakir olan bir Müslümandan zekât ve hac sorumluluğu düşüyor. Geriye namaz ve oruç kalıyor. Eğer bir Müslümanın ciddi bir rahatsızlığı varsa, Müslüman bir doktora gitmişse, oruç tutmasına engel bir durum varsa bakıyoruz ki oruç farziyeti de üzerinden kalkıyor. Geriye namaz kalıyor, çünkü namaz kulluğun zirve noktasıdır. Namaz kişinin Rabbiyle buluşmasıdır. Namaz kişinin Rabbinin huzuruna geçerek kamete durarak kendi durumunu, kendi halini yüce yaratana arz etmesidir. Etrafımızda bakıp gördüğümüz yapılara baktığımızda binalara mescitlere baktığımızda, bunları ayakta tutan nedir kolonlar ve kirişlerdir. Kolon ve kirişler olmayınca binalar bir beton yığını olur ve ayakta duramaz çöker. Aynı şekilde insan vücudunda da iskelet vardır. İnsan vücudunu da ayakta tutan iskelet vardır. Kemiklerimiz vardır. Allah o iskelete et giydirmiştir. O eti ve bedeni ayakta tutan vücuttaki iskelet yapısıdır. İskelet olmazsa vücuttaki et yığını olduğu gibi çöker. Namazın dindeki yeri de odur” ifadelerine yer verdi.

“NAMAZSIZ BİR DİNDE HAYIR YOKTUR”

Namazsız bir dinde hayır olmadığını ifade eden Çelik, “Namazsız bir dinde hayır yoktur. Namazını kılmayan, namazını kılmayan bir Müslüman kendi dinini yıkar, kendi dinini harap eder. Namazımıza dikkat etmemiz lazım. Bakın burada küçük kardeşlerimiz var. Bunları buraya getiren, bunları yetiştiren anne ve babalardan ve hocalarımızdan Allah razı olsun. Bizler burada aslında Resulullah Aleyhisselam'ın sözünün gereğini yerine getiriyoruz. Peygamber Aleyhisselam diyor ki, “çocuklarınız 7 yaşına gelince onlara namazı, 10 yaşına gelince de orucu talkin edin”. Yani onları buna alıştırın. İfadelerine yer verdi.

Programa katılan çocuklar etkinliğe dair duygularını paylaştı.

“ÇOK FAYDALI BİR PROGRAM OLDU İNŞAALLAH DEVAMI GELİR”

Programa katılan Ali Ekber Dağılma, “Bugün burada Kuran Nesli Platformunun düzenlemiş olduğu “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğine katıldık. Gerçekten çok güzeldi. İlahiler okundu, şiirler okundu, Kuranı kerim okundu, ikramlar dağıtıldı. Hep birlikte namaz kıldı, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Çok faydalı bir program oldu, devamı gelir inşaallah.” şeklinde konuştu.

Çocukların duygularını aktardığı etkinlik yapılan ikram ve hatıra fotoğrafı çekilerek sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95260)
06 Eylül 2022 Salı 13:35
Maaşallah, barekellah
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın