KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Halkın taleplerini tespit ediyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Çakmaklı, halkın istek ve taleplerini yerinde incelemek amacıyla Bingöl ziyaretini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Halkın taleplerini tespit ediyoruz
15 OCAK 2011 CUMARTESİ 11:26
0
2304
0
AA aa

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Çakmaklı, Mersin Milletvekili Behiç Çelik ve Hüseyin Yılmaz çeşitli incelemelerde bulunmak için geldikleri Bingöl'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. Vali Güvençer'i ziyaret eden heyet daha sonra parti binasında partililer ile bir araya geldi.


Parti binasında gazetecilere açıklama yapan MHP Genel Sekreter yardımcısı Muzaffer Çakmaklı ziyaret sebeplerini ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Bölgelerine yapacaklarını belirterek, bölgeyi ziyaret ederek, sorunları yerinde inceleme fırsatı bulduklarını söyledi.


Halk ile bir araya gelip sorunlarını dinlediklerini belirten Çakmaklı, “Bölgeyi gezerek halkın taleplerini ve ihtiyaçlarını tesbit etmeye çalışıyoruz. Yapılan çalışmalar sonunda rapor oluşturup bundan sonraki seçim bildirgesinde izlenecek olan yolu belirlemiş olacağız. Ayrıca seçime kadar bu bölgelere sık sık ziyaretler gerçekleştirip bölgenin taleplerini yerinde inceleyeceğiz” ifadelerini kullandı.


MHP'nin Doğu ve Güney Doğu'da neden başarılı olamadığı sorusunu yanıtlayan Mersin Milletvekili Behiç Çelik, “ Siyaset sonuç alma sanatıdır. Eğer başarılı olamadıysak hata bizdedir. Bizlerin iyi anlatamaması ve teşkilatların yeterince çalışmamasının sonucudur” diye konuştu.


Türkiye'deki illerin sosyal ve ekonomik durumlarını istatiki olarak incelediğini aktaran Çelik, “Bingöl, 8 bin125 km² alana sahip ve ciddi platoları, yaylaları olan ayrıca hayvancılığa oldukça müsait bir yapısı var. Yaklaşık 256 bin nüfusu var. Aslında genel olarak baktığımızda bu kadar elverişli yapıya göre 1 milyon civarında nüfusunun olması gerekirdi! Bingöl yaşayacak 1 milyon nüfusu dünya standartlarına göre yaşatacak kaynağa sahip bir yer. Yeraltı – yerüstü zenginlikleri, tarım ve hayvancılık gibi alanlar olarak söylüyorum.

Ama içler acısı bir durum var burada. Son yılda verilen göç miktarı 10 bin civarında. Bingöl nüfusu sürekli göç veren iller arasında yer alıyor. Bir başka istatistikî bilgi Bingöl'ün 81 il arasında gelişme sıralamasında 76. Sırada yaralıyor. Ambalaj atölyesi açmak ve yollara bir şerit eklemek ile bir ili kalkındıramazsınız. Bu bölgeyi kalkındırmak için yapılacak iş tarımsal alana teşvik etmektir. Ayrıca ‘balcılık' alanında teşvikler çıkarmak gerekir. Bingöl'de daha önce arıcılık enstitüsü kapandı. Türkiye'de sanal rakamlar ile oynanıyor.

Kişi başına milli gelir 15 bin dolar olarak açıklanıyor. Bu millet yoksul olduktan sonra isterseniz 1,5 milyon dolar deyin bunun hiçbir anlamı yok. Reel üretim ve kalkınma olmazsa hiçbir kalkınma olmaz. Bingöl'de işsizlik oranı 16,4 seviyesinde ve istihdam olağan üstü düşük. Bu oran Türkiye civarında 11,5 seviyelerinde. Bu şunu gösteriyor Bingöl işsizlik konusunda Türkiye ortalamasının çok üstünde. Dolayısı ile Bingöl'ü üreten bir yapıya geçirmek gerekiyor. Gençler olabildiğince işsiz bu durumu değiştirmek için çözüm üretmek gerekir” dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
17.04.2026
18:31
Bingöl`de şüpheli adrese jandarma baskını!
Bingöl'de şüpheli adrese jandarma baskını!
Bingöl'ün Karlıova ilçesi kırsalında jandarma ekiplerince bir adrese düzenlenen operasyonda silah ve mühimmatlar ele geçirildi.
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması`nda Bölge Birincisi Bingöl`den
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın