KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Halkın taleplerini tespit ediyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Çakmaklı, halkın istek ve taleplerini yerinde incelemek amacıyla Bingöl ziyaretini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Halkın taleplerini tespit ediyoruz
15 OCAK 2011 CUMARTESİ 11:26
0
1838
0
AA aa

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Çakmaklı, Mersin Milletvekili Behiç Çelik ve Hüseyin Yılmaz çeşitli incelemelerde bulunmak için geldikleri Bingöl'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. Vali Güvençer'i ziyaret eden heyet daha sonra parti binasında partililer ile bir araya geldi.


Parti binasında gazetecilere açıklama yapan MHP Genel Sekreter yardımcısı Muzaffer Çakmaklı ziyaret sebeplerini ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Bölgelerine yapacaklarını belirterek, bölgeyi ziyaret ederek, sorunları yerinde inceleme fırsatı bulduklarını söyledi.


Halk ile bir araya gelip sorunlarını dinlediklerini belirten Çakmaklı, “Bölgeyi gezerek halkın taleplerini ve ihtiyaçlarını tesbit etmeye çalışıyoruz. Yapılan çalışmalar sonunda rapor oluşturup bundan sonraki seçim bildirgesinde izlenecek olan yolu belirlemiş olacağız. Ayrıca seçime kadar bu bölgelere sık sık ziyaretler gerçekleştirip bölgenin taleplerini yerinde inceleyeceğiz” ifadelerini kullandı.


MHP'nin Doğu ve Güney Doğu'da neden başarılı olamadığı sorusunu yanıtlayan Mersin Milletvekili Behiç Çelik, “ Siyaset sonuç alma sanatıdır. Eğer başarılı olamadıysak hata bizdedir. Bizlerin iyi anlatamaması ve teşkilatların yeterince çalışmamasının sonucudur” diye konuştu.


Türkiye'deki illerin sosyal ve ekonomik durumlarını istatiki olarak incelediğini aktaran Çelik, “Bingöl, 8 bin125 km² alana sahip ve ciddi platoları, yaylaları olan ayrıca hayvancılığa oldukça müsait bir yapısı var. Yaklaşık 256 bin nüfusu var. Aslında genel olarak baktığımızda bu kadar elverişli yapıya göre 1 milyon civarında nüfusunun olması gerekirdi! Bingöl yaşayacak 1 milyon nüfusu dünya standartlarına göre yaşatacak kaynağa sahip bir yer. Yeraltı – yerüstü zenginlikleri, tarım ve hayvancılık gibi alanlar olarak söylüyorum.

Ama içler acısı bir durum var burada. Son yılda verilen göç miktarı 10 bin civarında. Bingöl nüfusu sürekli göç veren iller arasında yer alıyor. Bir başka istatistikî bilgi Bingöl'ün 81 il arasında gelişme sıralamasında 76. Sırada yaralıyor. Ambalaj atölyesi açmak ve yollara bir şerit eklemek ile bir ili kalkındıramazsınız. Bu bölgeyi kalkındırmak için yapılacak iş tarımsal alana teşvik etmektir. Ayrıca ‘balcılık' alanında teşvikler çıkarmak gerekir. Bingöl'de daha önce arıcılık enstitüsü kapandı. Türkiye'de sanal rakamlar ile oynanıyor.

Kişi başına milli gelir 15 bin dolar olarak açıklanıyor. Bu millet yoksul olduktan sonra isterseniz 1,5 milyon dolar deyin bunun hiçbir anlamı yok. Reel üretim ve kalkınma olmazsa hiçbir kalkınma olmaz. Bingöl'de işsizlik oranı 16,4 seviyesinde ve istihdam olağan üstü düşük. Bu oran Türkiye civarında 11,5 seviyelerinde. Bu şunu gösteriyor Bingöl işsizlik konusunda Türkiye ortalamasının çok üstünde. Dolayısı ile Bingöl'ü üreten bir yapıya geçirmek gerekiyor. Gençler olabildiğince işsiz bu durumu değiştirmek için çözüm üretmek gerekir” dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın