KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Halkın taleplerini tespit ediyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Çakmaklı, halkın istek ve taleplerini yerinde incelemek amacıyla Bingöl ziyaretini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Halkın taleplerini tespit ediyoruz
15 OCAK 2011 CUMARTESİ 11:26
0
2518
0
AA aa

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Çakmaklı, Mersin Milletvekili Behiç Çelik ve Hüseyin Yılmaz çeşitli incelemelerde bulunmak için geldikleri Bingöl'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. Vali Güvençer'i ziyaret eden heyet daha sonra parti binasında partililer ile bir araya geldi.


Parti binasında gazetecilere açıklama yapan MHP Genel Sekreter yardımcısı Muzaffer Çakmaklı ziyaret sebeplerini ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Bölgelerine yapacaklarını belirterek, bölgeyi ziyaret ederek, sorunları yerinde inceleme fırsatı bulduklarını söyledi.


Halk ile bir araya gelip sorunlarını dinlediklerini belirten Çakmaklı, “Bölgeyi gezerek halkın taleplerini ve ihtiyaçlarını tesbit etmeye çalışıyoruz. Yapılan çalışmalar sonunda rapor oluşturup bundan sonraki seçim bildirgesinde izlenecek olan yolu belirlemiş olacağız. Ayrıca seçime kadar bu bölgelere sık sık ziyaretler gerçekleştirip bölgenin taleplerini yerinde inceleyeceğiz” ifadelerini kullandı.


MHP'nin Doğu ve Güney Doğu'da neden başarılı olamadığı sorusunu yanıtlayan Mersin Milletvekili Behiç Çelik, “ Siyaset sonuç alma sanatıdır. Eğer başarılı olamadıysak hata bizdedir. Bizlerin iyi anlatamaması ve teşkilatların yeterince çalışmamasının sonucudur” diye konuştu.


Türkiye'deki illerin sosyal ve ekonomik durumlarını istatiki olarak incelediğini aktaran Çelik, “Bingöl, 8 bin125 km² alana sahip ve ciddi platoları, yaylaları olan ayrıca hayvancılığa oldukça müsait bir yapısı var. Yaklaşık 256 bin nüfusu var. Aslında genel olarak baktığımızda bu kadar elverişli yapıya göre 1 milyon civarında nüfusunun olması gerekirdi! Bingöl yaşayacak 1 milyon nüfusu dünya standartlarına göre yaşatacak kaynağa sahip bir yer. Yeraltı – yerüstü zenginlikleri, tarım ve hayvancılık gibi alanlar olarak söylüyorum.

Ama içler acısı bir durum var burada. Son yılda verilen göç miktarı 10 bin civarında. Bingöl nüfusu sürekli göç veren iller arasında yer alıyor. Bir başka istatistikî bilgi Bingöl'ün 81 il arasında gelişme sıralamasında 76. Sırada yaralıyor. Ambalaj atölyesi açmak ve yollara bir şerit eklemek ile bir ili kalkındıramazsınız. Bu bölgeyi kalkındırmak için yapılacak iş tarımsal alana teşvik etmektir. Ayrıca ‘balcılık' alanında teşvikler çıkarmak gerekir. Bingöl'de daha önce arıcılık enstitüsü kapandı. Türkiye'de sanal rakamlar ile oynanıyor.

Kişi başına milli gelir 15 bin dolar olarak açıklanıyor. Bu millet yoksul olduktan sonra isterseniz 1,5 milyon dolar deyin bunun hiçbir anlamı yok. Reel üretim ve kalkınma olmazsa hiçbir kalkınma olmaz. Bingöl'de işsizlik oranı 16,4 seviyesinde ve istihdam olağan üstü düşük. Bu oran Türkiye civarında 11,5 seviyelerinde. Bu şunu gösteriyor Bingöl işsizlik konusunda Türkiye ortalamasının çok üstünde. Dolayısı ile Bingöl'ü üreten bir yapıya geçirmek gerekiyor. Gençler olabildiğince işsiz bu durumu değiştirmek için çözüm üretmek gerekir” dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın