MHP Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Çakmaklı, Mersin Milletvekili Behiç Çelik ve Hüseyin Yılmaz çeşitli incelemelerde bulunmak için geldikleri Bingöl'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. Vali Güvençer'i ziyaret eden heyet daha sonra parti binasında partililer ile bir araya geldi.
Parti binasında gazetecilere açıklama yapan MHP Genel Sekreter yardımcısı Muzaffer Çakmaklı ziyaret sebeplerini ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Bölgelerine yapacaklarını belirterek, bölgeyi ziyaret ederek, sorunları yerinde inceleme fırsatı bulduklarını söyledi.
Halk ile bir araya gelip sorunlarını dinlediklerini belirten Çakmaklı, “Bölgeyi gezerek halkın taleplerini ve ihtiyaçlarını tesbit etmeye çalışıyoruz. Yapılan çalışmalar sonunda rapor oluşturup bundan sonraki seçim bildirgesinde izlenecek olan yolu belirlemiş olacağız. Ayrıca seçime kadar bu bölgelere sık sık ziyaretler gerçekleştirip bölgenin taleplerini yerinde inceleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
MHP'nin Doğu ve Güney Doğu'da neden başarılı olamadığı sorusunu yanıtlayan Mersin Milletvekili Behiç Çelik, “ Siyaset sonuç alma sanatıdır. Eğer başarılı olamadıysak hata bizdedir. Bizlerin iyi anlatamaması ve teşkilatların yeterince çalışmamasının sonucudur” diye konuştu.
Türkiye'deki illerin sosyal ve ekonomik durumlarını istatiki olarak incelediğini aktaran Çelik, “Bingöl, 8 bin125 km² alana sahip ve ciddi platoları, yaylaları olan ayrıca hayvancılığa oldukça müsait bir yapısı var. Yaklaşık 256 bin nüfusu var. Aslında genel olarak baktığımızda bu kadar elverişli yapıya göre 1 milyon civarında nüfusunun olması gerekirdi! Bingöl yaşayacak 1 milyon nüfusu dünya standartlarına göre yaşatacak kaynağa sahip bir yer. Yeraltı – yerüstü zenginlikleri, tarım ve hayvancılık gibi alanlar olarak söylüyorum.
Ama içler acısı bir durum var burada. Son yılda verilen göç miktarı 10 bin civarında. Bingöl nüfusu sürekli göç veren iller arasında yer alıyor. Bir başka istatistikî bilgi Bingöl'ün 81 il arasında gelişme sıralamasında 76. Sırada yaralıyor. Ambalaj atölyesi açmak ve yollara bir şerit eklemek ile bir ili kalkındıramazsınız. Bu bölgeyi kalkındırmak için yapılacak iş tarımsal alana teşvik etmektir. Ayrıca ‘balcılık' alanında teşvikler çıkarmak gerekir. Bingöl'de daha önce arıcılık enstitüsü kapandı. Türkiye'de sanal rakamlar ile oynanıyor.
Kişi başına milli gelir 15 bin dolar olarak açıklanıyor. Bu millet yoksul olduktan sonra isterseniz 1,5 milyon dolar deyin bunun hiçbir anlamı yok. Reel üretim ve kalkınma olmazsa hiçbir kalkınma olmaz. Bingöl'de işsizlik oranı 16,4 seviyesinde ve istihdam olağan üstü düşük. Bu oran Türkiye civarında 11,5 seviyelerinde. Bu şunu gösteriyor Bingöl işsizlik konusunda Türkiye ortalamasının çok üstünde. Dolayısı ile Bingöl'ü üreten bir yapıya geçirmek gerekiyor. Gençler olabildiğince işsiz bu durumu değiştirmek için çözüm üretmek gerekir” dedi.