KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Halkın taleplerini tespit ediyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Çakmaklı, halkın istek ve taleplerini yerinde incelemek amacıyla Bingöl ziyaretini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Halkın taleplerini tespit ediyoruz
15 OCAK 2011 CUMARTESİ 11:26
0
2348
0
AA aa

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Çakmaklı, Mersin Milletvekili Behiç Çelik ve Hüseyin Yılmaz çeşitli incelemelerde bulunmak için geldikleri Bingöl'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. Vali Güvençer'i ziyaret eden heyet daha sonra parti binasında partililer ile bir araya geldi.


Parti binasında gazetecilere açıklama yapan MHP Genel Sekreter yardımcısı Muzaffer Çakmaklı ziyaret sebeplerini ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Bölgelerine yapacaklarını belirterek, bölgeyi ziyaret ederek, sorunları yerinde inceleme fırsatı bulduklarını söyledi.


Halk ile bir araya gelip sorunlarını dinlediklerini belirten Çakmaklı, “Bölgeyi gezerek halkın taleplerini ve ihtiyaçlarını tesbit etmeye çalışıyoruz. Yapılan çalışmalar sonunda rapor oluşturup bundan sonraki seçim bildirgesinde izlenecek olan yolu belirlemiş olacağız. Ayrıca seçime kadar bu bölgelere sık sık ziyaretler gerçekleştirip bölgenin taleplerini yerinde inceleyeceğiz” ifadelerini kullandı.


MHP'nin Doğu ve Güney Doğu'da neden başarılı olamadığı sorusunu yanıtlayan Mersin Milletvekili Behiç Çelik, “ Siyaset sonuç alma sanatıdır. Eğer başarılı olamadıysak hata bizdedir. Bizlerin iyi anlatamaması ve teşkilatların yeterince çalışmamasının sonucudur” diye konuştu.


Türkiye'deki illerin sosyal ve ekonomik durumlarını istatiki olarak incelediğini aktaran Çelik, “Bingöl, 8 bin125 km² alana sahip ve ciddi platoları, yaylaları olan ayrıca hayvancılığa oldukça müsait bir yapısı var. Yaklaşık 256 bin nüfusu var. Aslında genel olarak baktığımızda bu kadar elverişli yapıya göre 1 milyon civarında nüfusunun olması gerekirdi! Bingöl yaşayacak 1 milyon nüfusu dünya standartlarına göre yaşatacak kaynağa sahip bir yer. Yeraltı – yerüstü zenginlikleri, tarım ve hayvancılık gibi alanlar olarak söylüyorum.

Ama içler acısı bir durum var burada. Son yılda verilen göç miktarı 10 bin civarında. Bingöl nüfusu sürekli göç veren iller arasında yer alıyor. Bir başka istatistikî bilgi Bingöl'ün 81 il arasında gelişme sıralamasında 76. Sırada yaralıyor. Ambalaj atölyesi açmak ve yollara bir şerit eklemek ile bir ili kalkındıramazsınız. Bu bölgeyi kalkındırmak için yapılacak iş tarımsal alana teşvik etmektir. Ayrıca ‘balcılık' alanında teşvikler çıkarmak gerekir. Bingöl'de daha önce arıcılık enstitüsü kapandı. Türkiye'de sanal rakamlar ile oynanıyor.

Kişi başına milli gelir 15 bin dolar olarak açıklanıyor. Bu millet yoksul olduktan sonra isterseniz 1,5 milyon dolar deyin bunun hiçbir anlamı yok. Reel üretim ve kalkınma olmazsa hiçbir kalkınma olmaz. Bingöl'de işsizlik oranı 16,4 seviyesinde ve istihdam olağan üstü düşük. Bu oran Türkiye civarında 11,5 seviyelerinde. Bu şunu gösteriyor Bingöl işsizlik konusunda Türkiye ortalamasının çok üstünde. Dolayısı ile Bingöl'ü üreten bir yapıya geçirmek gerekiyor. Gençler olabildiğince işsiz bu durumu değiştirmek için çözüm üretmek gerekir” dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
16.05.2026
15:21
Bingöl`de Eğitime Destek Platformu Toplantısı Yapıldı
Bingöl'de Eğitime Destek Platformu Toplantısı Yapıldı
Eğitime Destek Platformu'nun Mayıs ayı genişletilmiş il toplantısı, Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, eğitim alanında yürütülen çalışmalar ve kurumlar arası iş birliği konuları ele alındı.
16.05.2026
15:20
BİŞHAK Başkanı Baysal`dan DEM Parti`nin Yürüyüş Çağrısına Tepki
BİŞHAK Başkanı Baysal'dan DEM Parti'nin Yürüyüş Çağrısına Tepki
Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Vahap Baysal, DEM Parti'nin 'Barış İçin Adım At' temasıyla Bingöl'de düzenlemeyi planladığı yürüyüşe tepki gösterdi. Baysal, Bingöl halkının önceliğinin huzur ve birlik ortamı olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın