Bir çok konuda sıkıntı çektikleri vurgulayan Rektör Baydaş, en basit örneğin üniversitede misafirhane olmadığı için büyük sorunlarla karşılaştıklarını ve kalacak yer sıkıntısı nedeniyle öğretim üyelerini getirmeye zorlandıklarını söyledi.
Yeni kurulan üniversitelerin büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Gıyasettin Baydaş, Bingöl Üniversitesi'nin gelişmesi için iş adamları, hayırseverler, vatandaş ve bürokratlara büyük görevlerin düştüğünü söyledi. Her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini ifade eden Baydaş, “Üniversite ile ilgili kamuoyunun duyarlı ve hassas olması şarttır. Yeni üniversite olmamız nedeniyle çok sıkıntımız var. Şuan yaşadığımız en büyük sorunların başında ise misafirhane gelmektedir. Kurumumuza ait misafirhane olmadığı için öğrencilerimize ders vermek için gelen öğretim üyeleri sıkıntı yaşıyor. Böyle olunca öğretim üyeleri gelmek istemiyor. Bu üniversitenin gelişmesi şehre büyük katkı sağlayacaktır. Bundan dolayı mutlaka vatandaşlar, yöneticiler, hayırseverler ve iş adamlarının desteğine ihtiyacımız var. Üniversitemizin gelişmesi iş adamlarının vereceği destek ile mümkün olabilir. Herkes kendi imkanları nispetinde bir şeyler yaparsa yeni kurulan üniversitemiz kısa bir sürede gelişim sürecini başlatır. Misafirhane ve sosyal tesisler konusunda iş adamları ve hayırseverlerden destek bekliyoruz” dedi.
Devletin verdiği yardımlarla üniversitenin ilerleyemeyeceğini ve geri kalacağını vurgulayan Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, imkanlar dahilinde herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Baydaş, 2009 yılında üniversitelerinde 7 yeni bölüm açılması için Yüksek Öğrenim Kurumu'na (YÖK) başvurduklarını da belirterek, “Şuan öğrenci mevcudumuz 829'dur. 2009 yılında Ziraat Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 7 yeni bölüm açılması için müracaatta bulunduk. YÖK tarafından onay çıkarsa bu bölümlere yaklaşık 500 öğrenci alınacaktır” şeklinde konuştu.