İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün il genelinde ilk ve orta dereceli okullardaki öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının arttırılmasını hedefleyen ‘Bingöl Okuyor” Projesiyle öğrencilerin akademik ve sosyokültürel gelişimlerine katkıda bulunulması ile Bingöl'ün ulusal ve uluslararası sınavlarda akademik başarı grafiğinin yükseltilmesini de amaçlıyor.
Proje kapsamında il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda kitap okuma saatleri gerçekleştiriliyor. Her dönem birer tane okur-yazar buluşması etkinliği ile 2022 Bahar döneminde ulusal çapta tanınan bir yazarın konuk edileceği geniş katılımlı bir imza ve söyleşi günü yapılması planlanıyor.
Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerin bir yenisi de düzen gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de proje kapsamında TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi 9.sınıf öğrencilerinin katılımıyla müdürlük bahçesinde gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğine katıldı. Burada öğrencilerle sohbet edip tavsiyelerini paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Güney, kitap okumanın önemine dikkat çekti ve “Kitap okumak kelime dağarcığını geliştirdiği ve dil becerilerini geliştir. Kapının dili nasıl açılmasını sağlarsa kitap okumak da dil becerilerimizi geliştirerek bize kapılar açar. Kitapla farklı dünyaların kapılarını aralar, bilmediğimiz şehirlerde gezeriz Her kitap ayrı bir dünyadır. Okumak bilinç dünyamızı zenginleştirir” dedi.
PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILIYOR?
Projenin içerisinde Ayın Kitap Kurdu, Ayın En Çok Okuyan Okulu, Liseler Arası Bilgi Yarışması, sınıf ve okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesi, liselerde okuma kulüplerinin kurulması ve “Kitap Kardeşliği” etkinliğiyle köy okullarına kitap bağışlanması faaliyetleri bulunuyor.
Bingöl Okuyor projesinin sosyal medya farkındalık etkinlikleri ile okullardan başlayan ve tüm topluma yayılan bir okuma hamlesinin başlatılması hedefleniyor. Bu kapsamda tüm kademelerden koordinatör okulların katılımıyla gerçekleştirilen “1 Kitap Oku-Yorum” video çalışmaları büyük ilgi görüyor.
Müdürlüğümüzün Bingöl Okuyor projesi Ekim ayı itibariyle başlatılmış olup 3 yıl boyunca sürdürülmesi planlanıyor.