Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla kurulan atölyede, meslek lisesinin idarecileri ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde bulunan usta öğreticiler maske üretimi yapıyor.
Maske üretim çalışmalarını inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, günlük 3 bin adet üretim olacağını ancak hedeflerinin 10 bin olduğunu söyledi.
Güney; “Tüm dünyayı etkisini altına alan Covid-19 pandemisi tehdidine karşı biz de çalışmalar yapmayı planladık. Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla atölye kurduk. Bu atölyede usta öğreticilerimiz, okul idaresi, bölüm şefleri ve öğretmenlerimiz destek sunuyor. Şuan da günlük üretim kapasitemiz 3 bin civarında ve önümüzdeki günlerde bunu 10 bine çıkarmayı planlıyoruz. Burada ürettiğimiz tek kullanımlık cerrahi maskeleri ki bunlar standartlara uygun olacak 3 katlı 60 gramlık maskelerdir. Bu ürünleri valiliğimize teslim edeceğiz. Valiliğimiz koordinesinde bu maskeler sürecin kahramanları olan sağlık çalışanlarımıza, aile sağlık merkezlerimize, emniyetimize, jandarmamıza ve diğer kurumlara dağıtacaklardır” dedi.
TALEP OLURSA İL DIŞINA DA GÖNDERİLECEK
Talep olması halinde çevre illere de maske gönderebileceklerini aktaran Güney; “Meslek liselerinin sadece sektörün ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü değil aynı zamanda bu tür durumlarda da ani refleksle üretim yapan fabrikalar haline getirmeye gayret ettik. Burada ürettiğimiz ürünleri dediğimiz gibi ilimizde kullanacağız ama talep olması halinde çevre illere de dağıtmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
HEDEF 10 BİN ÜRETİM
Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Elmas Karacabulut ise; “Biz de bu süreçte devletimize yardım etmek için kendi üretimimizi yapmaya başladık. Makinelerimiz hazır ve seri üretime başladık. 3 binle başladık ama 10 bin üretime kadar çıkmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Burada üretilen cerrahi maskeler başta sağlık kurumlarına ardından da diğer kurumlara valilik koordinesinde dağıtılacak.