Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (InstrumentforPreAccession-IPA)'nın “Geçiş Dönemi Desteği ve Kurumsal Yapılanma” bileşeni kapsamında dezavantajlı çocukların ve ailelerinin gündüz çocuk bakım ve okul öncesi eğitime kayıt ve devamlarını artırmaya katkı sağlamak amacıyla Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programının geliştirildiğini söyleyen Vali Yardımcısı Aydın, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü ve izlendiğini belirtti.
Erken Çocukluk Eğitimi ile Görme Engelinin Sosyal Dezavantajlarının Önlenmesi Projesi, Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından yürütüldüğünü kaydeden Aydın, projeye destek veren ortakların ise Rehberlik Araştırma Merkezi ve Altı Nokta Körler Derneği olduğunu söyledi.
Aydın, “Proje ile 3 – 6 yaş grubunda olan görme engellilere yönelik bir okulöncesi sınıfı oluşturularak görme engelli çocuklarımıza eğitim verilecektir. Bu sınıfta görev alması düşünülen destek personeli olarak 10 bayana 4 ay süreli olarak kurs verilmeye başlanmıştır. Ayrıca görme engellilere karşı gelişen toplumsal olumsuz bakış açısı bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma faaliyetleri ile giderilmeye çalışılmaktadır. Bu kapsamda görme engelli çocukların ve ailelerinin belirlenerek okul öncesinin önemi hakkında bilgilendirilmesi ve istekli hale getirilmesi düşünülmektedir. Belirlenen görme engelli çocuklarımıza oluşturulan sınıfımızda eğitim verilecektir. Ailesinde ve çevresinde 3 – 6 yaş arasında görme engelli çocuklarımız olanların okulumuza başvurarak projeye katkıda bulunması en büyük temennimizdir. Okulumuzu ve proje destek verenleri kutluyorum” dedi.