Dünya genelinde ‘veri bilimi ve yapay zekâ' alanında önde gelen platformlardan biri olan Kaggle'ın, çocukların fiziksel aktivite verilerini analiz ederek problemli internet kullanımını tahmin edecek modeller geliştirme amacıyla düzenlediği “Child Mind Institute - Problematic Internet Use” yarışmasında Bingöl Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden hemşehrimiz Dr. Öğr. Üyesi Sedat Golgiyaz, önemli bir başarıya imza atarak 9. sırayı elde etti.
Zaman serisi analizi ve çok sınıflı sınıflandırma gibi zorlu konuları kapsayan, 4 Bin 572 aktif katılımcı ve 3 Bin 628 takımın katılımıyla yoğun bir rekabet ortamında gerçekleşen yarışmada, katılımcıların yenilikçi yapay zekâ ve veri bilimi tekniklerini kullanarak çözümler sunması bekleniyordu.
Fiziksel sağlık göstergelerini dijital davranışları tahmin etmek için etkili bir şekilde kullanan ve bu çalışmayla problemli dijital alışkanlıkların erken tespiti ve çocukların daha sağlıklı dijital alışkanlıklar kazanmasına yönelik yenilikçi bir yaklaşım sunan Dr. Sedat Golgiyaz'ın çalışmasında öne çıkan bu çözüm, dijital sağlık alanında dünyaya örnek teşkil edebilecek nitelik de taşıyor.
Sağlık ve teknoloji arasındaki köprüyü güçlendirme hedefiyle öne çıkan, Dell ve NVIDIA gibi teknoloji devi sponsorların desteklediği yarışmada Dr. Sedat Golgiyaz'ın elde ettiği bu başarı, Bingöl Üniversitesi'nin akademik birikimini uluslararası platformda gözler önüne serdi.