17 Şubat 2007 tarihinde yerel basında ‘Çok gezen değil çok çalışan başkan istiyoruz' sözleriyle belediye başkanlığı hakkında bir takım iddialarda bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez İlçe Başkanı Cezayir Genç, belediye başkanlık makamı ve ilgili birimlerle yaptığı görüşmede aldığı cevapları aktardı.
‘Çok Gezen değil çok İş yapan Belediye Başkanı İstiyoruz' ifadelerine karşılık aldığı yanıtı aktaran Genç; “ Aldığım cevapta şu ifadelere yer verilmiştir. Belediyeler Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne bağlı yarı özerk durumda olmaları ve gelirlerinin büyük bir bölümü İller Bankası Genel Müdürlüğünce sağlandığı, kanalizasyon, su, asfalt ve diğer projelerin Devlet Planlama Teşkilatı, Genel Müdürlükler ve Bakanlıklar tarafından çıkarılmaktadır. Bu nedenle bu hizmetlerin Belediye Başkanlık Makamında oturarak gelmesi mümkün değildir. Ankara ve diğer İllerle giderek yaptığımız hizmetler:
- 17 adet iş makinesinin Belediyemiz Makine ikmal parkına kazandırılması.
- Kilitli taş fabrikasının ilimize kazandırmak.
- Atık su arıtma tesisinin ihale aşamasına getirilmesi
- Orman Bakanlığıyla yapılan gelişmeler sonucu Katı Atık Tesislerinin yapımına CED raporu alınmasıyla son aşamaya getirilmesi
- Düzağaç'ta bulunan orman arazisinin Mülkiyet sorunu ile ilgili Orman Bakanlığı ile ilgili yapılan çalışmalarla Belediyemiz öncülüğünde Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmalar sonucu Orman vasfının kaldırılarak Maliye hazinesi devri sağlandı.
- İlimizin konut sorununu çözmek üzere Toplu Konut İdaresi Genel Müdürlüğü ile ilgili yaptığımız çalışmalar.
- Bingöl İli kanalizasyonunun yapılması için Bakanlıklar, Devlet Planlama Teşkilatı ve İller Bankası Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler
· Başbakanlık, İçişler Bakanlığı, Mahalli idarece yapılan Seminer, Kurs, bilgilendirme toplantılarına katılmak
- 2.5 yıllık hizmet dönemimde yıllık iznimi dahi kullanmış değilim
Görüldüğü gibi bazen mecburen gitmiş oluyoruz. Ankara kapılarını aşındırmadan bazı hizmetlerin ilimize gelmesi mümkün değildir. Ben ilimize bu hizmetleri getirmek için şehir dışındayken Belediyemizde hizmetler devam etmektedir. Birim Müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve Başkan velili ilimize hizmete devam etmektedirler.
İDDİAM 2: Kilitli parke Taş Fabrikasının maliyeti nasıl 300 bin YTL dir. Solhan Belediyesi aynı nitelikte Fabrikayı 3'te bir fiyatına nasıl alınır açıklar mısınız?
Aldığımız Kilitli Taş Fabrikasının en düşük teklifi veren firmaya verilmiştir. 297 bin YTL ile satın aldığımız kilitli taş fabrikasının günde 24.000 adet taş çıkarma kapasitesi bulunmaktadır. Oysa ki Solhan Belediyesinin almış olduğu Fabrika günde 6000 adet taş çıkarmaktadır. Oysaki kapasite açısından 4 kat büyüklükte bir Kilitli Taş Fabrikası almış bulunuyoruz. Kapasite ve özellik bakımından çok daha yüksek olan bu fabrikanın fiyat farkının bulunması da gayet doğaldır.
İDDİAM 3: Kültür Parkı ile ilgili 120 bin YTL fatura.
Böyle bir fatura olmayıp, herhangi bir ödeme de yapılmamıştır.
Belediye Başkanlığı yetkilerinden işinin aslını öğrenmiş bulunmaktayım. Yanlışlıktan dönmek erdemliktir. Bize yakışanda budur.”
BİNGÖL KENT HABER