KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Genç sanayi sitesine ilgisizlik

Genç İlçesi'nde yapılan küçük sanayi sitesine üyeler tarafından ilgi gösterilmiyor. Genç Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yılmaz Bozkurt, bu duruma tepki gösterdi.

Genç sanayi sitesine ilgisizlik
09 KASIM 2010 SALI 08:22
0
2553
0
AA aa

2008 yılında ihalesi yapılıp temeli atılan Genç Küçük Sanayi Sitesi bitme aşamasına geldi.
Sanayi sitesinin yapımının hızla devam ettiğini belirten Genç Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yılmaz Bozkurt, ‘‘Mevcut üyelerimizin sanayi sitesine olan ilgisizliği bizi çok üzüyor. Üyelerimiz, çevre illerdeki esnafların sanayi sitemize gösterdiği ilginin yarısını bile göstermiyor. Gerek Bingöl'deki gerekse Diyarbakır'daki bu işlerle iştigal eden kişilerin sitemize yoğun ilgisi var. Öyle ki Diyarbakır'dan buraya gelip mesleğini icra eden arkadaşlarımız var ve bu arkadaşlarımız sitede satılık dükkan olması halinde 3 dükkan birden satın alabileceğini, parasını da peşin ödeyeceğini söylüyorlar. Bingöllü iş adamlarının sanayi sitemize olan ilgilerini sorduğumuzda ise ‘Genç'te demir yolu güzergâhı var ve bize nakliye işlerinde çok faydası dokunur bu nedenle Genç'i tercih ediyoruz ' cevabını alıyoruz. Sokakta yürürken çeşitli insanların sanayi sitesinin bitme aşamasında olduğunu ve satılık iş yerlerin olduğu takdirde satın alabileceklerini belirtiyorlar ve halada söylüyorlar. Ama ne yazık ki üyelerimizin çoğu sitemizin farkında değil ya da farkında olmak istemiyor.'' Şeklinde üzüntülerini dile getirdi. 

Öte yandan ilçemizin çeşitli yerlerinde mesleklerini icra eden üye arkadaşlarımızın sanayi sitesine taşınmaları halinde onlara mal veren toptancılar onlara daha çok saygı duyacak ve üyelerimizin kredileri artacak diyen Bozkurt: ‘‘Sanayi sitesinin yapımıyla birlikte kaliteli bir iş ortamı oluşacaktır. Aidatlarını ödemeyen arkadaşlarımızı defalarca uyardık, belediyeden anonslar yaptık ve kendilerine yazı gönderdik ama hala ödemelerini yapmadılar. Bundan sonra yapacağımız işlemler ise borcunu bitirmeyenler için noter tebligatı çıkarılacak, noter masrafları da söz konusu üyeden alınacak ve 10 gün içerisinde borcunu hala ödememişse icraya verilecek, aynı şekilde icra masrafları da üyeden alınacaktır. Buna rağmen söz konusu üye borcunu ödememişse ana sözleşmemizin 14. maddesi gereğince üyelikten çıkartılacaktır. Tabiki bu durum beni son derece üzmektedir. Üyelerimiz hakkında bu kelimeleri sarf etmem benim için zehir içmek gibidir. Ama bizim de bu yolu seçmekten başka bir alternatifimiz kalmadı. Umarım borcunu ödemeyen arkadaşlar bizim ne kadar sıkıntıda olduğumuzu anlar ve borçlarını öder biz de bu tür cezai müeyyideleri uygulamak zorunda kalmayız.'' dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın