KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Genç sanayi sitesine ilgisizlik

Genç İlçesi'nde yapılan küçük sanayi sitesine üyeler tarafından ilgi gösterilmiyor. Genç Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yılmaz Bozkurt, bu duruma tepki gösterdi.

Genç sanayi sitesine ilgisizlik
09 KASIM 2010 SALI 08:22
0
2748
0
AA aa

2008 yılında ihalesi yapılıp temeli atılan Genç Küçük Sanayi Sitesi bitme aşamasına geldi.
Sanayi sitesinin yapımının hızla devam ettiğini belirten Genç Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yılmaz Bozkurt, ‘‘Mevcut üyelerimizin sanayi sitesine olan ilgisizliği bizi çok üzüyor. Üyelerimiz, çevre illerdeki esnafların sanayi sitemize gösterdiği ilginin yarısını bile göstermiyor. Gerek Bingöl'deki gerekse Diyarbakır'daki bu işlerle iştigal eden kişilerin sitemize yoğun ilgisi var. Öyle ki Diyarbakır'dan buraya gelip mesleğini icra eden arkadaşlarımız var ve bu arkadaşlarımız sitede satılık dükkan olması halinde 3 dükkan birden satın alabileceğini, parasını da peşin ödeyeceğini söylüyorlar. Bingöllü iş adamlarının sanayi sitemize olan ilgilerini sorduğumuzda ise ‘Genç'te demir yolu güzergâhı var ve bize nakliye işlerinde çok faydası dokunur bu nedenle Genç'i tercih ediyoruz ' cevabını alıyoruz. Sokakta yürürken çeşitli insanların sanayi sitesinin bitme aşamasında olduğunu ve satılık iş yerlerin olduğu takdirde satın alabileceklerini belirtiyorlar ve halada söylüyorlar. Ama ne yazık ki üyelerimizin çoğu sitemizin farkında değil ya da farkında olmak istemiyor.'' Şeklinde üzüntülerini dile getirdi. 

Öte yandan ilçemizin çeşitli yerlerinde mesleklerini icra eden üye arkadaşlarımızın sanayi sitesine taşınmaları halinde onlara mal veren toptancılar onlara daha çok saygı duyacak ve üyelerimizin kredileri artacak diyen Bozkurt: ‘‘Sanayi sitesinin yapımıyla birlikte kaliteli bir iş ortamı oluşacaktır. Aidatlarını ödemeyen arkadaşlarımızı defalarca uyardık, belediyeden anonslar yaptık ve kendilerine yazı gönderdik ama hala ödemelerini yapmadılar. Bundan sonra yapacağımız işlemler ise borcunu bitirmeyenler için noter tebligatı çıkarılacak, noter masrafları da söz konusu üyeden alınacak ve 10 gün içerisinde borcunu hala ödememişse icraya verilecek, aynı şekilde icra masrafları da üyeden alınacaktır. Buna rağmen söz konusu üye borcunu ödememişse ana sözleşmemizin 14. maddesi gereğince üyelikten çıkartılacaktır. Tabiki bu durum beni son derece üzmektedir. Üyelerimiz hakkında bu kelimeleri sarf etmem benim için zehir içmek gibidir. Ama bizim de bu yolu seçmekten başka bir alternatifimiz kalmadı. Umarım borcunu ödemeyen arkadaşlar bizim ne kadar sıkıntıda olduğumuzu anlar ve borçlarını öder biz de bu tür cezai müeyyideleri uygulamak zorunda kalmayız.'' dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın