KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Şubat 2026 Salı
°C

Genç sanayi sitesine ilgisizlik

Genç İlçesi'nde yapılan küçük sanayi sitesine üyeler tarafından ilgi gösterilmiyor. Genç Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yılmaz Bozkurt, bu duruma tepki gösterdi.

Genç sanayi sitesine ilgisizlik
09 KASIM 2010 SALI 08:22
0
2589
0
AA aa

2008 yılında ihalesi yapılıp temeli atılan Genç Küçük Sanayi Sitesi bitme aşamasına geldi.
Sanayi sitesinin yapımının hızla devam ettiğini belirten Genç Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yılmaz Bozkurt, ‘‘Mevcut üyelerimizin sanayi sitesine olan ilgisizliği bizi çok üzüyor. Üyelerimiz, çevre illerdeki esnafların sanayi sitemize gösterdiği ilginin yarısını bile göstermiyor. Gerek Bingöl'deki gerekse Diyarbakır'daki bu işlerle iştigal eden kişilerin sitemize yoğun ilgisi var. Öyle ki Diyarbakır'dan buraya gelip mesleğini icra eden arkadaşlarımız var ve bu arkadaşlarımız sitede satılık dükkan olması halinde 3 dükkan birden satın alabileceğini, parasını da peşin ödeyeceğini söylüyorlar. Bingöllü iş adamlarının sanayi sitemize olan ilgilerini sorduğumuzda ise ‘Genç'te demir yolu güzergâhı var ve bize nakliye işlerinde çok faydası dokunur bu nedenle Genç'i tercih ediyoruz ' cevabını alıyoruz. Sokakta yürürken çeşitli insanların sanayi sitesinin bitme aşamasında olduğunu ve satılık iş yerlerin olduğu takdirde satın alabileceklerini belirtiyorlar ve halada söylüyorlar. Ama ne yazık ki üyelerimizin çoğu sitemizin farkında değil ya da farkında olmak istemiyor.'' Şeklinde üzüntülerini dile getirdi. 

Öte yandan ilçemizin çeşitli yerlerinde mesleklerini icra eden üye arkadaşlarımızın sanayi sitesine taşınmaları halinde onlara mal veren toptancılar onlara daha çok saygı duyacak ve üyelerimizin kredileri artacak diyen Bozkurt: ‘‘Sanayi sitesinin yapımıyla birlikte kaliteli bir iş ortamı oluşacaktır. Aidatlarını ödemeyen arkadaşlarımızı defalarca uyardık, belediyeden anonslar yaptık ve kendilerine yazı gönderdik ama hala ödemelerini yapmadılar. Bundan sonra yapacağımız işlemler ise borcunu bitirmeyenler için noter tebligatı çıkarılacak, noter masrafları da söz konusu üyeden alınacak ve 10 gün içerisinde borcunu hala ödememişse icraya verilecek, aynı şekilde icra masrafları da üyeden alınacaktır. Buna rağmen söz konusu üye borcunu ödememişse ana sözleşmemizin 14. maddesi gereğince üyelikten çıkartılacaktır. Tabiki bu durum beni son derece üzmektedir. Üyelerimiz hakkında bu kelimeleri sarf etmem benim için zehir içmek gibidir. Ama bizim de bu yolu seçmekten başka bir alternatifimiz kalmadı. Umarım borcunu ödemeyen arkadaşlar bizim ne kadar sıkıntıda olduğumuzu anlar ve borçlarını öder biz de bu tür cezai müeyyideleri uygulamak zorunda kalmayız.'' dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.02.2026
00:07
Ekinyolu mevkiinde kaza: 3 yaralı
Ekinyolu mevkiinde kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolu Ekinyolu mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ekipler tarafından hastaneye kaldırıldı.
24.02.2026
00:06
'İslam Düşmanlığınızı Laiklikle Örtemezsiniz'
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, bazı meslek odaları ve sendikaların yayımladığı bildiriye sert tepki gösterdi. Kava, 'Laiklik adı altında milletin inancına düşmanlık ediliyor' dedi.
24.02.2026
00:05
'Muhtarlık Makamı Siyasetin Değil Halkın Hizmetindedir'
Bingöl'de muhtarlık kurumunun işleyişine ilişkin değerlendirmesinde, muhtarların asli görevinin halka hizmet etmek olduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 'Muhtarlık makamı siyasilerin kölesi değil, milletin hizmetkârı olmalıdır' dedi.
24.02.2026
00:03
Bingöl`de Atık Yağlar Sabuna Dönüşüyor
Bingöl'de Atık Yağlar Sabuna Dönüşüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde Sabiha Bahçıvan Fen Lisesi öğrencileri, atık yağları sıvı sabuna dönüştürerek hem çevre bilinci kazanıyor hem de okulun temizlik giderlerine katkı sağlıyor.
24.02.2026
00:01
Sülbüs Dağı`nda zorlu kış tırmanışı
Sülbüs Dağı'nda zorlu kış tırmanışı
Dağcılar bir araya gelerek Sülbüs Dağına zorlu kış tırmanışı gerçekleştirdi. Yoğun kar örtüsü ve sert hava koşulları altında ilerleyen sporcular, planlı ve disiplinli bir şekilde hareket ederek zirveye ulaştı.
23.02.2026
03:42
'Kuaförler güzellik salonu gibi çalışamaz ama göz yumuluyor'
Bingöl'de Güzellik Salonu İşletmecisi Necla Gülek, bayan kuaförlerinin yetki alanı dışına çıkarak hizmet verdiğini belirtti ve defalarca yaptığı şikayetlerden dönüş alamadığını vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın