TÜİK'in hanehalkı bütçesinin kalem kalem dağılımını bölgelere göre incelediği bir çalışması bulunuyor. Bu çalışmaya göre, 2015-2017 yılları arasında alkollü içeceklere ve tütüne gelire göre Bingöl'ün bulunduğu TRB 1 bölgesinde gelirin yüzde 3 ile 4'lük kısmı alkole ayrılıyor. Buna göre bu bölgedeki halk, bu kalemlere bütçelerinin yüzde 3-4'lük kısmı ayırıyor.
Tütün ve Alkol Düzenleme Piyasa Kurulu(TAPDK) verilerine göre Bingöl merkezinde 13 işletmenin perakende alkol satış ruhsatı bulurken merkez ve ilçeler dâhil bu rakam 35'e ulaşıyor.
TUİK'in 2015-2017 yıllarını kapsayan çalışmasında alkollü içeceklere ve tütüne gelire göre en büyük payı Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi, yani Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illeri ayrılmış. Bu bölgede gelirin ortalama yüzde 7,1'i alkollü içkilere ve tütüne ayrılıyor. 26 bölge içinde Konya ve Karaman'ın bulunduğu bölge 14. sırada. Buna göre bu bölgedeki halk, bu kalemlere bütçelerinin yüzde 4,6'sını ayırıyor.
Yine, Mey İçki CEO'su Galip Yorgancıoğlu'nun 2010 yılında, en çok alkol tüketilen illerin Trakya'da olduğu ve ülkedeki alkol tüketiminin yüzde 40'ının Marmara'da gerçekleştiği yönündeki bir açıklaması bulunuyor.
Son olarak, direkt olarak tüketilen alkol miktarını vermese de bağlantılı bir istatistik olarak kabul edilebilecek olan kişi başına düşen alkollü içki perakende satış noktası konusunda lider şehir Edirne. TAPDK'nın 2009 verilerine göre Edirne'yi sırasıyla Muğla, Kırklareli, Tekirdağ, Tunceli, Antalya, Aydın ve İzmir takip ediyor. Bu istatistikte en geride olan şehir ise Ağrı.