KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Gazilere 35 milyonluk yardım

Aile ve sosyal politikalar bakanı fatma betül sayan kaya, 15 temmuz gazilerine 35 milyon 721 bin 84 tl tutularında yardım yapıldığını belirtti.

Gazilere 35 milyonluk yardım
06 ARALIK 2017 ÇARŞAMBA 01:32
0
3028
0
AA aa

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz gazilerine bağlanan maaş ve yardımlarla ilgili verileri açıkladı. Bakan Sayan Kaya, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında 2 bin 703 kişinin gazi olduğunu ve bunlara gaziler derecesine göre maaş bağlandığını açıkladı.

Bakan Kaya; "15 Temmuz gazilerinden bakıma muhtaç malullere 77 bin 192 TL, diğer malullere ise, malullük derecelerine göre 66 bin 447 TL ila 22 bin 149 TL arasında, nakdi tazminat ödenmiştir. Bununla beraber emekliliğe müstahak olan malullere 101 bin 885 TL'den az olmamak üzere emekli ikramiyesi ödenmiştir. Emekliliğe müstahak olmayanlara ise 101 bin 885 TL tutarında ek tazminat, nakdi tazminat ödemesini yapan kurumlarca ödenmiştir. Bakıma muhtaç malullere ise 150 bin 613 TL ek tazminat ödenmiştir. Malul sayılacak derecede yarası, olmayan, gazilerimize de tedavi amacıyla başvurdukları hastane ve sağlık, kuruluşunun kayıtları esas alınmak suretiyle, engellilik ve yaralanma derecesine göre 4 bin 429,65 TL ile 88 bin 595 TL arasında tazminat ödenmiştir. Bununla beraber Bakanlığımızca 15 Temmuz gazilerinden, atama teklifi yapılmamış olanlara 15 bin TL, işe yerleştirilmiş veya atama teklifi yapılmış olanlara da atama teklifinin yapılmış olduğu tarihe göre 5 bin ile 10 bin TL arasında maddi yardım yapılmıştır. Yine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gazilerimize ek ödeme, çocuklarına da eğitim öğretim yardımı yapılmaktadır " dedi.

YARDIMLAR 15 TEMMUZ GAZİLERİNE

15 Temmuz gazilerine yaklaşık 36 milyon tutarında yardım yapıldığını belirten Kaya; "Ayrıca 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimine karşı kahramanca mücadele ederek gazi olan vatandaşlarımızın acil temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonundan 35.721.084 TL tutarında kaynak aktarımı yapılmıştır " ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Gazi ve Gazi Yakını olarak, değişik kurumlarda bin 535 kişinin istihdam edildiğini de sözlerine eklen Kaya; "15 Temmuz gazilerine bağlanan maaşların gazinin TSK, Emniyet Teşkilatı veya sivil olmasına, rütbesine, kıdemine, olayın oluş şekline, değerlendirilmiş olduğu Kanun veya Kanun Hükmün Kararname kapsamına göre farklılık arz ettiğini ifade eden Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, “ 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri sebebiyle yaralanarak gazilik statüsü kazanan kişilerden yaralanmalarına bağlı olarak malul olduğuna karar verilenlere, 1053 sayılı Vazife Malullüklerinin Nevileri ile Dereceleri Hakkındaki Nizamnameye göre tespit edilen maluliyet derecelerine göre halen 2.579 ila 3.658 TL arasında, 684 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında aylık bağlanan 15 Temmuz gazilerine ise, mezkur Nizamnameye göre tespit edilen derecelerine bağlı olarak Temmuz 2017 katsayıları üzerinden 1.501. ila 2.299 TL arasında aylık ödenmektedir " şeklinde konuştu. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın