KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Gazilere 35 milyonluk yardım

Aile ve sosyal politikalar bakanı fatma betül sayan kaya, 15 temmuz gazilerine 35 milyon 721 bin 84 tl tutularında yardım yapıldığını belirtti.

Gazilere 35 milyonluk yardım
06 ARALIK 2017 ÇARŞAMBA 01:32
0
2892
0
AA aa

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz gazilerine bağlanan maaş ve yardımlarla ilgili verileri açıkladı. Bakan Sayan Kaya, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında 2 bin 703 kişinin gazi olduğunu ve bunlara gaziler derecesine göre maaş bağlandığını açıkladı.

Bakan Kaya; "15 Temmuz gazilerinden bakıma muhtaç malullere 77 bin 192 TL, diğer malullere ise, malullük derecelerine göre 66 bin 447 TL ila 22 bin 149 TL arasında, nakdi tazminat ödenmiştir. Bununla beraber emekliliğe müstahak olan malullere 101 bin 885 TL'den az olmamak üzere emekli ikramiyesi ödenmiştir. Emekliliğe müstahak olmayanlara ise 101 bin 885 TL tutarında ek tazminat, nakdi tazminat ödemesini yapan kurumlarca ödenmiştir. Bakıma muhtaç malullere ise 150 bin 613 TL ek tazminat ödenmiştir. Malul sayılacak derecede yarası, olmayan, gazilerimize de tedavi amacıyla başvurdukları hastane ve sağlık, kuruluşunun kayıtları esas alınmak suretiyle, engellilik ve yaralanma derecesine göre 4 bin 429,65 TL ile 88 bin 595 TL arasında tazminat ödenmiştir. Bununla beraber Bakanlığımızca 15 Temmuz gazilerinden, atama teklifi yapılmamış olanlara 15 bin TL, işe yerleştirilmiş veya atama teklifi yapılmış olanlara da atama teklifinin yapılmış olduğu tarihe göre 5 bin ile 10 bin TL arasında maddi yardım yapılmıştır. Yine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gazilerimize ek ödeme, çocuklarına da eğitim öğretim yardımı yapılmaktadır " dedi.

YARDIMLAR 15 TEMMUZ GAZİLERİNE

15 Temmuz gazilerine yaklaşık 36 milyon tutarında yardım yapıldığını belirten Kaya; "Ayrıca 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimine karşı kahramanca mücadele ederek gazi olan vatandaşlarımızın acil temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonundan 35.721.084 TL tutarında kaynak aktarımı yapılmıştır " ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Gazi ve Gazi Yakını olarak, değişik kurumlarda bin 535 kişinin istihdam edildiğini de sözlerine eklen Kaya; "15 Temmuz gazilerine bağlanan maaşların gazinin TSK, Emniyet Teşkilatı veya sivil olmasına, rütbesine, kıdemine, olayın oluş şekline, değerlendirilmiş olduğu Kanun veya Kanun Hükmün Kararname kapsamına göre farklılık arz ettiğini ifade eden Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, “ 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri sebebiyle yaralanarak gazilik statüsü kazanan kişilerden yaralanmalarına bağlı olarak malul olduğuna karar verilenlere, 1053 sayılı Vazife Malullüklerinin Nevileri ile Dereceleri Hakkındaki Nizamnameye göre tespit edilen maluliyet derecelerine göre halen 2.579 ila 3.658 TL arasında, 684 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında aylık bağlanan 15 Temmuz gazilerine ise, mezkur Nizamnameye göre tespit edilen derecelerine bağlı olarak Temmuz 2017 katsayıları üzerinden 1.501. ila 2.299 TL arasında aylık ödenmektedir " şeklinde konuştu. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.02.2026
17:54
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarının 'şans oyunları' sekmesi 3 kamu bankasının mobil bankacılık sisteminden kaldırıldı. Böylece kamu bankaları siteminden şans oyunlarına yönlendirme yapılamayacak.
08.02.2026
17:45
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, Kırıkkalespor deplasmanında 1-0 öne geçtiği mücadelede sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Maçın ardından Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, hakem kararlarına tepki gösterirken takıma ve hedeflere olan inancın tam olduğunu vurguladı.
08.02.2026
17:22
Bingöl`de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl'de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl-Genç yolunda meydana gelen feci kazada baba ve oğul hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kahreden kazada hayatını kaybeden baba ve oğlunun taziyesi Dik Köyü'nde kurulacak.
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP`tan 5. Yıl Buluşması
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın