KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ocak 2026 Cuma
°C

Gûalê Kêyna'da müsilaj temizliği

Çevre gönüllüleri, Balpınar (Metan) köyünde bulunan Gûalê Kêyna diye bilinen Kız Gölü'nde müsilaj ve çevre temizliği yaptı.

Gûalê Kêyna`da müsilaj temizliği
04 EYLÜL 2022 PAZAR 18:05
13
2954
4
AA aa

Özel eğitim gören Yusuf Argunağa'nın çağrısı üzerine bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve çevre gönüllüleri, Metan köyüne giderek müsilajla kaplanan Gûalê Kêyna'da temizlik yaptı. Göl etrafında da kapsamlı temizlik yapan gönüllüler, temiz doğa için duyarlılık çağrısı yaptı.

Sosyal medyada yaptığı çağrıya destek verip etkinliğe katılan aktivistlere teşekkür eden özel çocuk Yusuf, doğal güzelliklerin korunması gerektiğini belirterek, “Lütfen doğaya saygılı olalım ve bu güzelliği koruyalım. Özellikle piknik sonrası çöplerimizi doğada bırakmayalım” dedi.

Bingöl Çevre Derneği Başkanı Cuma Karaarslan, Gûalê Kêyna'nın duyarsız ziyaretçiler tarafından kirletildiğine dikkat çekerek, “Aylar önce gölü ziyaret ettiğimizde kötü bir manzara ile karşılaştık. Bilinçsiz insanların göle balık atması ve bilinçli (!) insanların da göl ve çevresini kirletmesiyle hoş olmayan görüntüler gördük. Bunu sosyal medyada paylaşınca Yusuf kardeşimiz de temizlik çağrısı yaptı. Bu çağrı üzerine çevre gönüllüleri olarak bir araya geldik ve gölü müsilajdan arındırarak çevre temizliği yaptık” dedi. Karaarslan, doğaya saygı duyulması yaparak piknikçilerin çöplerini çevreye atmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Metan (Balpınar) Muhtarı Ahmet Bucuka, ziyaretçilerin çöplerini gelişi güzel atmasından şikayetçi olduklarını ifade ederek' “Köyümüz çok güzel bir doğaya sahip. Halkımızın huzur bulacağı ve güzel kareler yakalayabileceği bir güzelliğe sahip. Maalesef kimi duyarsız ziyaretçiler doğamıza zarar veriyor. Ziyaretçilerden ricamız çevreyi temiz tutmaları ve çöplerini yanlarında götürmeleri” dedi. Muhtar Bucuka, ziyaretçilerden temiz bir doğa için hassasiyet beklediklerini söyledi.

Etkinliğe katılan Genç için Bir Saat Derneği Başkanı Anıl Korkut ve aktivist Fahrettin Baydaş temiz bir doğa için duyarlılık çağrısında bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95249)
05 Eylül 2022 Pazartesi 21:50
TEMA'nın olduğu yerde reklam vardır. Yıllardır bu hep böyle geldi, gidiyor ve gidecektir. Bu davranışlar kandırmacadır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95247)
05 Eylül 2022 Pazartesi 20:54
umarım örnek olur, tüm dere ve göllerimizde aynı çalışmayı yaparız, maalesef 3-5 kişi ile olmuyor toplum olarak bilinçlenmeliyiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95244)
05 Eylül 2022 Pazartesi 17:02
Riyakârlık ve reklam kokan çok kötü hareketler bunlar!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95237)
05 Eylül 2022 Pazartesi 11:07
Bingöl'de örneğini pek göremediğimiz bu çalışmalar için bu yiğit insanlara teşekkür ediyorum.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
15.01.2026
19:37
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği arasında Bingöl balının kalite ve marka değerini artırmaya yönelik üç yıllık protokol imzalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın