KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2026 Salı
°C

Gûalê Kêyna'da müsilaj temizliği

Çevre gönüllüleri, Balpınar (Metan) köyünde bulunan Gûalê Kêyna diye bilinen Kız Gölü'nde müsilaj ve çevre temizliği yaptı.

Gûalê Kêyna`da müsilaj temizliği
04 EYLÜL 2022 PAZAR 18:05
13
3700
4
AA aa

Özel eğitim gören Yusuf Argunağa'nın çağrısı üzerine bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve çevre gönüllüleri, Metan köyüne giderek müsilajla kaplanan Gûalê Kêyna'da temizlik yaptı. Göl etrafında da kapsamlı temizlik yapan gönüllüler, temiz doğa için duyarlılık çağrısı yaptı.

Sosyal medyada yaptığı çağrıya destek verip etkinliğe katılan aktivistlere teşekkür eden özel çocuk Yusuf, doğal güzelliklerin korunması gerektiğini belirterek, “Lütfen doğaya saygılı olalım ve bu güzelliği koruyalım. Özellikle piknik sonrası çöplerimizi doğada bırakmayalım” dedi.

Bingöl Çevre Derneği Başkanı Cuma Karaarslan, Gûalê Kêyna'nın duyarsız ziyaretçiler tarafından kirletildiğine dikkat çekerek, “Aylar önce gölü ziyaret ettiğimizde kötü bir manzara ile karşılaştık. Bilinçsiz insanların göle balık atması ve bilinçli (!) insanların da göl ve çevresini kirletmesiyle hoş olmayan görüntüler gördük. Bunu sosyal medyada paylaşınca Yusuf kardeşimiz de temizlik çağrısı yaptı. Bu çağrı üzerine çevre gönüllüleri olarak bir araya geldik ve gölü müsilajdan arındırarak çevre temizliği yaptık” dedi. Karaarslan, doğaya saygı duyulması yaparak piknikçilerin çöplerini çevreye atmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Metan (Balpınar) Muhtarı Ahmet Bucuka, ziyaretçilerin çöplerini gelişi güzel atmasından şikayetçi olduklarını ifade ederek' “Köyümüz çok güzel bir doğaya sahip. Halkımızın huzur bulacağı ve güzel kareler yakalayabileceği bir güzelliğe sahip. Maalesef kimi duyarsız ziyaretçiler doğamıza zarar veriyor. Ziyaretçilerden ricamız çevreyi temiz tutmaları ve çöplerini yanlarında götürmeleri” dedi. Muhtar Bucuka, ziyaretçilerden temiz bir doğa için hassasiyet beklediklerini söyledi.

Etkinliğe katılan Genç için Bir Saat Derneği Başkanı Anıl Korkut ve aktivist Fahrettin Baydaş temiz bir doğa için duyarlılık çağrısında bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95249)
05 Eylül 2022 Pazartesi 21:50
TEMA'nın olduğu yerde reklam vardır. Yıllardır bu hep böyle geldi, gidiyor ve gidecektir. Bu davranışlar kandırmacadır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95247)
05 Eylül 2022 Pazartesi 20:54
umarım örnek olur, tüm dere ve göllerimizde aynı çalışmayı yaparız, maalesef 3-5 kişi ile olmuyor toplum olarak bilinçlenmeliyiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95244)
05 Eylül 2022 Pazartesi 17:02
Riyakârlık ve reklam kokan çok kötü hareketler bunlar!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95237)
05 Eylül 2022 Pazartesi 11:07
Bingöl'de örneğini pek göremediğimiz bu çalışmalar için bu yiğit insanlara teşekkür ediyorum.
08.09.2026
15:25
Zazaca için yeni dönem: MEB`de ayrı müfredatla okutulacak
Zazaca için yeni dönem: MEB'de ayrı müfredatla okutulacak
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nde görev yapan Zaza Dili ve Edebiyatı alan uzmanı Dr. Murat Varol, Zazaca için hazırlanan yeni öğretim programının onaylandığını duyurdu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yaklaşık 200 sayfalık programla Zazaca, MEB'in öğretim programlarında ayrı bir dil olarak yer alacak.
08.09.2026
15:07
122 milyar TL`lik para trafiği! Bingöl`de de gözaltılar var
122 milyar TL'lik para trafiği! Bingöl'de de gözaltılar var
Bingöl dahil 3 ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen dövizleri usulsüz şekilde yurt dışına aktardıkları belirlenen 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli hesaplarında 122 milyar 791 milyon TL'lik para hareketi tespit edilirken, yaklaşık 50 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu.
08.09.2026
15:06
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL`ye çıkıyor
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL'ye çıkıyor
Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, Resmî Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle arıcılık desteklerinde yüzde 80 oranında artış yapıldığını açıkladı. Bazı üreticiler için ödenecek destek tutarı dikkat çekici seviyeye ulaşırken, yeni desteklerle arıcıların üretim maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor.
08.09.2026
15:05
Bingöl`de 5 bin 176 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 5 bin 176 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 5 bin 176 kök kenevir/skunk bitkisi, 430 gram esrar, 104 kilogram tütün, silah ve yüzlerce mühimmat ele geçirilirken, aranan 2 kişi de yakalanarak tutuklandı.
07.09.2026
19:07
Genç`te `Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi` Çalıştayı
Genç'te 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' Çalıştayı
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' çalıştayında uyuşturucu ve sanal kumarla mücadeleden aile yapısının güçlendirilmesine, ağır borçlanmadan düğün ve taziyelerde israfın azaltılmasına kadar ilçenin sosyal sorunları ele alındı. Çalıştayda, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve toplumsal değerlerin gelecek nesillere aktarılması için ortak hareket çağrısı yapıldı.
07.09.2026
10:12
Bingöl Umut Kervanı`ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı'ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı Derneği, ağustos ayında 172 aileye 473 bin 199 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Dernek, yurt dışı ve Filistin-Gazze'ye de 722 bin 699 TL yardım yaparken, ay boyunca gerçekleştirilen toplam yardım 1 milyon 195 bin 898 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın