KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Fırtınaya rağmen enerji verildi!

Geçtiğimiz hafta meydana gelen elektrik kesintisine neden olan direğin değiştirilmesi için çalışmalar başlatan AKSA ekipleri tipiye bile aldırış etmeden yoğun bir çaba sergiledi. Çalışmalara Solhan Kaymakamlığı, BES firması ve vatandaşlar destek verdi.

Fırtınaya rağmen enerji verildi!
15 OCAK 2013 SALI 09:07
0
3196
0
AA aa

7 Ocak 2013 günü Solhan'da meydana gelen elektrik kesintisinin nedenini ve kesintiden sonraki çalışmalar hakkında bir açıklama da bulunan AKSA FEDAŞ Solhan İlçe Müessesesi Şefi Nusret Çakar, zorlu doğa koşullarına rağmen ekiplerin hummalı çalışmalarına dikkat çekti.

Solhan ilçe hattının tutmaması üzerine yapılan kontroller sonucu Yenidal Köyü Karan mevkiinde yoğun sulu karın yağması sonucu yüksek gerilim direğinin düştüğünü söyleyen Çakar, arıza nedeninin tespit edilmesi üzerine söz konusu mevkiye ulaşımı sağlamak için Solhan Kaymakamlığı İlçe Özel İdaresi'nden iş makinesi talep ettiklerini söyledi.

Solhan Kaymakamlığı tarafından taleplerine karşılık bir iş makinesi temin edildiğini söyleyen Çakar: “Talebimize karşılık verilen iş makinesi ile köy yolu açılarak çalışmalarımıza destek verildi. Ekiplerimiz geçici enerji vermek için bir adet ağaç direk götürerek enerji vermek istediler. Ancak olumsuz hava şartlarından dolayı o akşam enerji verilemedi. Aynı gün enerji verilemeyince İl Müdürümüz Sayın Yusuf Ziya Altuncu ile gerekli planlamalar yapılarak iş makinesi kiralandı. Çalışma ekipleri oluşturulup 8 Ocak 2013 günü sabah erken saatlerde direk ve iş makinesi karan mevkisine getirildi. D-300 karayolu kenarında direğin montajı yapılıp iş makinesi yardımıyla direği yerine ulaştırdık. Asıl zorlu çalışmamız ondan sonra başladı. Ekiplerimiz ilden gelen yöneticilerimiz ve mühendislerimizin gözetiminde KALEHAN Barajın elektrik işini yapan BES (Bozkurt Elektrik Sanayi) personelinin büyük yardımlarıyla yoğun tipiye rağmen ekiplerimiz hiç bir şeye aldırış etmeden olağan üstü bir çaba harcayarak ilçeye enerji verilmesini sağladılar. Söz konusu direğin başka bir yerde düşmesi durumunda buna inanın ki hiç bir ekip bizim kadar erken elektrik veremezdi. Bizim bu çabalarımızı gören değerli hemşerilerimize, bize her türlü yardımı yapan ve bizi yalnız bırakmayan İl Yöneticilerimize, Solhan Kaymakamlığı'na BES firması sahibi Çağrı Bozkurt Bey'e ve ekibine aynı zamanda donma tehlikesine rağmen büyük bir şevkle çalışan Solhan ilçe işletmesi çalışanlarımıza ve desteğe gelen vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ederim. Ayrıca şunu belirtmekte fayda görüyorum. Söz konusu direğin daha önce sorunlu olduğu ancak herhangi bir yaptırımın gerçekleşmedi söylentileri doğru değildir. Çünkü direk devrilmemiş, yoğun sulu karın etkisi ile orta kısımdan bükülmesi sonucu düşmüştür. Vatandaşlarımızın ihmalkârsızlık sonucu böyle bir sorunun yaşanmadığını bilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“İki köye sonraki gün enerji verildi”

8 Ocak 2013 günü yoğun çalışmalar sonucu ilçeye enerji verildiğini hatırlatan Çakar: “Olumsuz hava şartları nedeniyle ilçenin köy gruplarına aynı akşam enerji verilemedi. Ertesi gün erkenden bütün gruplar tek tek devreye alınarak enerji hatlarında arıza olmayan köylerimize enerji verildi. Ancak, Yenibaşak ve Sülünkaş köy merkezleri ve mezralarına ise köy halkı ve Yenibaşak Jandarma karakol Komutanlığı ile koordineli çalışmalar sonucu arıza tespit edilmiş olup ekiplerin kar ayaklığı takarak arızanın bulunduğu mevkiye ulaşması sonucu gerçekleştirilen çalışmalar ile enerji bir sonraki gün verildi” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın