KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Fırtınaya rağmen enerji verildi!

Geçtiğimiz hafta meydana gelen elektrik kesintisine neden olan direğin değiştirilmesi için çalışmalar başlatan AKSA ekipleri tipiye bile aldırış etmeden yoğun bir çaba sergiledi. Çalışmalara Solhan Kaymakamlığı, BES firması ve vatandaşlar destek verdi.

Fırtınaya rağmen enerji verildi!
15 OCAK 2013 SALI 09:07
0
3895
0
AA aa

7 Ocak 2013 günü Solhan'da meydana gelen elektrik kesintisinin nedenini ve kesintiden sonraki çalışmalar hakkında bir açıklama da bulunan AKSA FEDAŞ Solhan İlçe Müessesesi Şefi Nusret Çakar, zorlu doğa koşullarına rağmen ekiplerin hummalı çalışmalarına dikkat çekti.

Solhan ilçe hattının tutmaması üzerine yapılan kontroller sonucu Yenidal Köyü Karan mevkiinde yoğun sulu karın yağması sonucu yüksek gerilim direğinin düştüğünü söyleyen Çakar, arıza nedeninin tespit edilmesi üzerine söz konusu mevkiye ulaşımı sağlamak için Solhan Kaymakamlığı İlçe Özel İdaresi'nden iş makinesi talep ettiklerini söyledi.

Solhan Kaymakamlığı tarafından taleplerine karşılık bir iş makinesi temin edildiğini söyleyen Çakar: “Talebimize karşılık verilen iş makinesi ile köy yolu açılarak çalışmalarımıza destek verildi. Ekiplerimiz geçici enerji vermek için bir adet ağaç direk götürerek enerji vermek istediler. Ancak olumsuz hava şartlarından dolayı o akşam enerji verilemedi. Aynı gün enerji verilemeyince İl Müdürümüz Sayın Yusuf Ziya Altuncu ile gerekli planlamalar yapılarak iş makinesi kiralandı. Çalışma ekipleri oluşturulup 8 Ocak 2013 günü sabah erken saatlerde direk ve iş makinesi karan mevkisine getirildi. D-300 karayolu kenarında direğin montajı yapılıp iş makinesi yardımıyla direği yerine ulaştırdık. Asıl zorlu çalışmamız ondan sonra başladı. Ekiplerimiz ilden gelen yöneticilerimiz ve mühendislerimizin gözetiminde KALEHAN Barajın elektrik işini yapan BES (Bozkurt Elektrik Sanayi) personelinin büyük yardımlarıyla yoğun tipiye rağmen ekiplerimiz hiç bir şeye aldırış etmeden olağan üstü bir çaba harcayarak ilçeye enerji verilmesini sağladılar. Söz konusu direğin başka bir yerde düşmesi durumunda buna inanın ki hiç bir ekip bizim kadar erken elektrik veremezdi. Bizim bu çabalarımızı gören değerli hemşerilerimize, bize her türlü yardımı yapan ve bizi yalnız bırakmayan İl Yöneticilerimize, Solhan Kaymakamlığı'na BES firması sahibi Çağrı Bozkurt Bey'e ve ekibine aynı zamanda donma tehlikesine rağmen büyük bir şevkle çalışan Solhan ilçe işletmesi çalışanlarımıza ve desteğe gelen vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ederim. Ayrıca şunu belirtmekte fayda görüyorum. Söz konusu direğin daha önce sorunlu olduğu ancak herhangi bir yaptırımın gerçekleşmedi söylentileri doğru değildir. Çünkü direk devrilmemiş, yoğun sulu karın etkisi ile orta kısımdan bükülmesi sonucu düşmüştür. Vatandaşlarımızın ihmalkârsızlık sonucu böyle bir sorunun yaşanmadığını bilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“İki köye sonraki gün enerji verildi”

8 Ocak 2013 günü yoğun çalışmalar sonucu ilçeye enerji verildiğini hatırlatan Çakar: “Olumsuz hava şartları nedeniyle ilçenin köy gruplarına aynı akşam enerji verilemedi. Ertesi gün erkenden bütün gruplar tek tek devreye alınarak enerji hatlarında arıza olmayan köylerimize enerji verildi. Ancak, Yenibaşak ve Sülünkaş köy merkezleri ve mezralarına ise köy halkı ve Yenibaşak Jandarma karakol Komutanlığı ile koordineli çalışmalar sonucu arıza tespit edilmiş olup ekiplerin kar ayaklığı takarak arızanın bulunduğu mevkiye ulaşması sonucu gerçekleştirilen çalışmalar ile enerji bir sonraki gün verildi” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
06.07.2026
12:38
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
TBMM'ye sunulan torba kanun teklifinde, aday sürücülere yönelik trafik cezalarının ağırlaştırılması öngörülüyor. Teklif yasalaşırsa drift yapan, makas atan ve geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermeyen aday sürücülerin ehliyetleri kalıcı olarak iptal edilecek.
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın