KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2026 Cuma
°C

FETÖ mağduriyetlerin giderilmesi adalettir

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Kava; 'Kumpaslar neticesinde veya kişisel garezlerle haksız yere ihraç edilmiş veya açığa alınmış kişilerin de görevlerine dönmelerini sağlamak adaletin gereğidir

FETÖ mağduriyetlerin giderilmesi adalettir
10 OCAK 2018 ÇARŞAMBA 22:00
0
2348
2
AA aa

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Kava, FETÖ terör örgütü davalarında kumpas sonucu mağdur edilen kişilerin haklarının geri iade edilmesi gerektiğini söyledi.

FETÖ'nün gizli haberleşme programı olarak bilinen bylock kullanımlarıyla ilgili ortaya çıkan yeni durumla birlikte bu mücadelenin çok dikkatli yürütülmesinin altını çizen Kava, adil olunması konusuna değindi.

Kava; “ Bylock ile ilgili kurulan kumpas nedeniyle söz konusu programı kullanmadığı anlaşılan, yaklaşık 15 aydır açıkta olduğu hâlde hakkında hiçbir işlem tesis edilmeyen ve hâlâ açıkta bekleyen, haksız yere ihraç edildiği hâlde yargı kararları ve teknik inceleme neticesinde masum olduğu ortaya çıkan kamu görevlileri ivedilikle adalet bekliyor. Taşıdığı yetkiyi kullanmaktan imtina edenler, sorumluluk duygusundan uzak, ‘bana bulaşmasın' kaygısıyla hareket edenler bu sürece zarar vermektedirler. Açığa alırken hızlı hareket edenlerin, masumiyeti ispatlananlar hakkında da aynı titizliği göstermesi elzemdir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY mensuplarının kamu görevinden uzaklaştırılması sürecinde Bakanlıkça ya da mülki idare amirliklerince çok sayıda eğitim çalışanı hakkında tedbirden açığa alma işlemi uygulanmıştı. Bu kişilerin, haklarında verilen beraat veya kovuşturmaya yer olmadığı kararlarına ya da haklarında hiçbir adli işlem yapılmamasına rağmen halen açıkta bekletilmeleri hukuka aykırı olduğu kadar adalet duygusunu ve kamu vicdanını da yaralamaktadır. Bu süreçte darbeye karışan, darbeyi destekleyen kişilerin hak ettikleri cezaya çarptırılmaları geleceğimiz için ne kadar gerekliyse, kumpaslarla olaya dâhil edilmiş masumların daha fazla zarar görmemesi de yadsınamayacak derecede önemlidir” dedi.

“Kumpaslar neticesinde ihraç edildiler”

Suçsuzların iadesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluk alması gerektiğini kaydeden Kava, şu ifadelere yer verdi: “Millî Eğitim Bakanlığı, kendi personelinden yargı kararlarıyla suçsuzluğu ispatlanmış, çok uzun zamandır açıkta bekletildiği hâlde suçu ispatlanamamış, teknik incelemelerle bylock kullanmadığı anlaşılmış personelin haklarının iadesi konusunda sorumluluk almalıdır. Haksız yere bedel ödemiş bu kişilerin daha fazla bedel ödememesi adalet ve toplumsal geleceğimiz için önemlidir. Bu nedenle, Bakanlık, bylock kullanmadığı teknik olarak ispat edilen kamu görevlilerinden KHK ile ihraç edilenler için acil iade süreci işletmeli, yeni gelişmeler ışığında hızlı değerlendirmeler yapmalı, mülki idare amirliklerince yapılan açığa alma işlemlerinin sona erdirilmesinde aktif rol üstlenmelidir. Bakanlık, yaptığı açığa alma işlemleri kadar valilik veya kaymakamlıklarca kendi personeli hakkında icra edilen işlemleri de aynı hassasiyetle takip etmelidir. Valilik veya kaymakamlıklarca açığa alınanlardan masum olduğu ortaya konulan Bakanlık personeli hakkındaki göreve başlatılma işlemlerinin mülki idare amirlerince hızla yerine getirilmesi konusunda da gerekli adımların atılmasını sağlamalıdır. Diğer taraftan, gerek Bakanlıkça gerekse mülki idare amirliklerince açığa alma işleminin sona erdirilmesinden sonra yapılacak iade süreçlerinde, haklılıkları tescil edilenler yeni bir mağduriyet yaşamamaları için eski görevlerine ve görev yerlerine iade edilmelidir. Terör örgütleriyle bağlantısı olan hiçbir kamu görevlisinin kamu görevi ifa etmesine müsaade edilmemeli, bunlar gerekli cezaya çarptırılmalıdır. Kumpaslar neticesinde veya kişisel garezlerle haksız yere ihraç edilmiş veya açığa alınmış kişilerin de görevlerine dönmelerini sağlamak adaletin gereğidir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21828)
11 Ocak 2018 Perşembe 15:49
aynen katılıyorum sayın başkan Bingöl de 18 aydır haksız yere açığa alınan ve savcılığın koğuşturmaya yer yoktur dediği halde görevine başlatılmayan öğretmen var..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21824)
11 Ocak 2018 Perşembe 11:09
Kava hepiniz o referans ile geldiniz şimdi dolaylı çıkış aramak ve yorumlara vesile olmakta sizin göreviniz olmalı ama bunu unutmayın RABBİMİN tokatı çok ağırdır inşallah o tokatı yemezsiniz
26.06.2026
13:55
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi`nde Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde Yaz Kursları Başlıyor
Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar birçok alanda ücretsiz kursların düzenleneceği Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde başvurular başladı. Kayıtlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.
26.06.2026
13:19
Bingöl`de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bingöl'de 56 bin 386 öğrenci karne aldı. Çapakçur İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
26.06.2026
13:13
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
'Karacellatlar' adlı silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli operasyonda, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında toplam 87 gözaltı kararı bulunuyor.
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın