KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Şubat 2025 Salı
°C

Evliliklerin yüzde 71'i görücü usulü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürü Özer Coşğun, Bingöl'ünde aralarında bulunduğu bölgede yapılan ilk evliliklerin yüzde 71,1’nin görücü usulü ile gerçekleştiğini belirtti.

Evliliklerin yüzde 71`i görücü usulü
23 OCAK 2017 PAZARTESİ 23:04
0
1374
0
AA aa

TÜİK tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle 2016 yılında aile yapısı araştırması yapıldı. 12 bölge ile üç büyük ilde yapılan araştırmada; Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan Ortadoğu Anadolu Bölgesi ile alakalı çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Buna göre burada yapılan evliliklerin yüzde 71,1'i görücü usulü ile yapılırken, evliliklerin yüzde 24'ü ise 18 yaşın altında gerçekleşiyor.

“AİLELER KENDİ ÇOCUKLARINA KENDİLERİ BAKIYOR”

TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesi içerisinde 8 ilden biri olan Bingöl'de, 0-5 yaş arasındaki çocuklara aileleri tarafından bakıldığını tespit edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Coşğun, “Bunlar Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri illeridir. Buralarda yapılan çalışmalarda hanelerin yüzde 94,1'i 0-5 yaş aralığındaki çocukların anneleri tarafından bakıldığını belirtmiş, yüzde 3,2'si de anneanneler ya da babaanneleri tarafından bakıldığını belirtmiş. Bu da bizlere 0-5 yaş grubundaki çocukların özellikle Ortadoğu Anadolu Bölgesinde Türkiye ortalamasının üzerinde bir oranda, yüzde 97,3 oranında kendi aileleri tarafından bakıldığını ortaya koymuştur” diye konuştu.

“İLK EVLİLİKLERİN YÜZDE 71,1'İ GÖRÜCÜ USULÜ İLE YAPILIYOR”

Burada alınan en ilginç sonuçlardan bir tanesinin de bölgede yapılan ilk evliliklerin yüzde 71,1'nin görücü usulü ile gerçekleşmiş evlilikler olduğuna dikkat çeken Coşğun, şöyle devam etti: “Bu oran, Türkiye genelinde yüzde 60 civarında olmasına rağmen bölgemizde oldukça yüksek görünüyor. Yine bölgemizdeki ilginç sonuçlardan bir tanesi de Türkiye genelinde 97,1 olan hem resmi hem de dini nikah yapan aileler, bölgemizde ise bu sayı yüzde 97,4, yani Türkiye ortalamasının üstünde görünüyor.”

Bölgede en önemli boşanma nedeninin ‘sorumsuz ve ilgisiz davranma' olduğunu ifade eden Özer Coşğun, “Boşanma nedenlerine de baktığımızda, Türkiye geneli en yüksek boşanma nedeni yüzde 50,9 ile ‘sorumsuz ve ilgisiz davranma' olurken, bunu yüzde 30,2 ile ‘evin ekonomik olarak geçimini sağlayamama' takip etmiş. Bölgemizde ise yine en önemli boşanma nedeni ‘ilgisiz sorumsuz ve ilgisiz davranma' olmuş. Bu oran erkeklerde yüzde 56,6 iken, kadınlarda yüzde 56 olarak görünüyor. Bundan sonra en önemli boşanma nedeni bölgede yüzde 50,7 ile ‘evin ekonomik olarak geçimini sağlayamama' olarak görülmüştür” şeklinde konuştu. 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.02.2025
20:39
Bingöl`de uyuşturucu madde ve 3 adet tüfekle ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ve 3 adet tüfekle ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada 3 adet tüfek ve farklı tür ile miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
11.02.2025
17:06
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 kişi yakalandı.
11.02.2025
16:10
Fas`ta Bingöl Üniversitesi standına yoğun ilgi
Fas'ta Bingöl Üniversitesi standına yoğun ilgi
Fuara bizzat katılarak Bingöl Üniversitesi tanıtımını yapan Rektör Çelik; 'muhtemelen önümüzdeki yıl birçok öğrenci bu vesilesiyle Üniversitemizde okuyacak' dedi.
11.02.2025
15:22
DEM Parti`den GES, RES ve HES tepkisi!
DEM Parti'den GES, RES ve HES tepkisi!
Özellikle hayvancılığın yoğun olduğu yerlerde yapılmaya çalışılan bu projeler için yüzlerce dönüm mera arazisinin sermayedarlara peşkeş çekildiğini savunan DEM Parti İl Genel Meclis Eş Sözcüleri Suna Sarı ve Aydın Kaya: 'Halkın yaşam kaynakları elinden alınmaya çalışılıyor. Zaten can çekişen hayvancılığın bu gidişle bitme noktasına geleceği aşikârdır' dediler.
11.02.2025
13:58
Bingöl`de Silikozis`ten bir kayıp daha…!
Bingöl'de Silikozis'ten bir kayıp daha…!
Silikozis hastalarıyla bilinen ve birçok kayıp veren Karlıova Taşlıçay Köyü'nden bir isim daha hayata veda etti. Karaarslan; 'Bu hastalarımızın hayatları zorlukla geçiyor, yetkililerden ricamız yasadan faydalanmayanlara bir hak daha tanınması' çağrısında bulundu.
11.02.2025
13:35
Trafik cezaları artıyor, hapis cezası geliyor!
Trafik cezaları artıyor, hapis cezası geliyor!
Trafik her geçen gün daha da tehlikeli hale gelmeye başladı, son olarak bir motokuryenin başına gelenler Türkiye'nin gündemine otururken; hükümet yeni yargı paketi ile trafik cezalarını artırmak için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu yeni düzenleme ile artık hapis cezası da verilebilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın