KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Esnafa büyük müjde!

Devlet, önümüzdeki yıl üç ve daha az çalışanı olan işletmelerin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri primleri bölüşecek. Altı ay devlet, altı ay işveren ödeyecek.

Esnafa büyük müjde!
15 ARALIK 2017 CUMA 20:30
0
3141
0
AA aa

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemizin üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyümesinde payı küçümsenmemelidir. İstihdamın daha da artması için devletimizin koyduğu katkı çok önemli. Elde edilen 1,5 milyonluk ilave istihdam da devlet katkılarının payı çok yüksek. Katkı arttıkça istihdam da artar ve işsizlik oldukça aşağı gelir. Yeni düzenleme ile her ek istihdamda esnafımız 1 ay maaş, vergi ve primlerini öderken, ay ayını da devlet aynı şekilde ödeyecek. Yani her ek istihdamda 6 ay devlet 6 esnaf maliyeti yüklenmiş olacak. Devlet millet kaynaşmasın da küçük esnafın desteklenmesi çok önemli” dedi.

ESNAFA İYİ HABER

“Esnaflarımıza da buradan bir müjdemiz var. Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri primlerin her bir ayını yani yılın yarısını devletin ödeyecek olması esnafı oldukça rahatlatacak” ifadesini kullanan Palandöken, “Bu uygulama ile daralan piyasalar nefes alacak. En önemlisi küçük esnaf ve sanatkâr önünün görerek ileriye bakacak. Yine en önemlisi mesleki eğitimlerde iş başı programlarını birlikte yürüten bir sisteme geçilmesi ile eleman sıkıntısı da ortadan kalkacaktır. Okulunu bitiren gençlerimiz kısa sürede meslek sahibi olacaklar. Yani küçük esnafın işçi ve eleman bulamama sıkıntısı ortadan kalkmış olacak. Bu teşviklerle istihdama köklü çözüm bulunmuş olacak. Yani küçüğü olmayanın büyüğü olmaz” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.02.2026
03:42
'Kuaförler güzellik salonu gibi çalışamaz ama göz yumuluyor'
Bingöl'de Güzellik Salonu İşletmecisi Necla Gülek, bayan kuaförlerinin yetki alanı dışına çıkarak hizmet verdiğini belirtti ve defalarca yaptığı şikayetlerden dönüş alamadığını vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.
23.02.2026
03:19
Saadet Partisi Bingöl Merkez İlçe Başkanlığına Özcan Gezer Atandı
Saadet Partisi Bingöl Merkez İlçe Başkanlığına Özcan Gezer Atandı
Teşkilatlanma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen atamayla Özcan Gezer, Saadet Partisi Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı görevine asaleten getirildi. Özcan Gezer'in önümüzdeki süreçte ilçe teşkilatıyla birlikte yerel programlara, saha ziyaretlerine ve sosyal faaliyetlere ağırlık vereceği bildirildi.
23.02.2026
02:54
Karaarslan`ın
Karaarslan'ın 'Bingöl Masalları' Eseri Kitaplaştırıldı
Merhum Avukat Zihni Karaarslan'ın 1976'da kaleme aldığı lisans tezi, vefatının 4'üncü yılında yeniden basılarak okurla buluştu.
23.02.2026
02:53
Bingöl`de Veteriner Hekimler Odası Resmen Kuruldu
Bingöl'de Veteriner Hekimler Odası Resmen Kuruldu
Yıllardır Elazığ'a bağlı faaliyet gösteren Bingöllü veteriner hekimler, kendi odalarını kurarak mesleki temsil gücünü il merkezine taşıdı. İlk Başkan Veteriner Hekim Yasir Gönç oldu.
23.02.2026
02:45
Bingöl`de Esnafa ‘Yeşilay Elçileri` Ziyareti
Bingöl'de Esnafa 'Yeşilay Elçileri' Ziyareti
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadelede toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla kent merkezindeki esnafları ziyaret etti.
23.02.2026
02:44
Bingöl Dahil 28 İlde Siber Suç Operasyonu: 324 Şüpheli Yakalandı
Bingöl Dahil 28 İlde Siber Suç Operasyonu: 324 Şüpheli Yakalandı
Son 5 günde düzenlenen operasyonlarda 181 kişi tutuklandı, yaklaşık 210 milyon liralık mal varlığına el konuldu. Operasyon listesinde Bingöl de yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın