KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mart 2026 Pazartesi
°C

Esnafa büyük müjde!

Devlet, önümüzdeki yıl üç ve daha az çalışanı olan işletmelerin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri primleri bölüşecek. Altı ay devlet, altı ay işveren ödeyecek.

Esnafa büyük müjde!
15 ARALIK 2017 CUMA 20:30
0
3185
0
AA aa

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemizin üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyümesinde payı küçümsenmemelidir. İstihdamın daha da artması için devletimizin koyduğu katkı çok önemli. Elde edilen 1,5 milyonluk ilave istihdam da devlet katkılarının payı çok yüksek. Katkı arttıkça istihdam da artar ve işsizlik oldukça aşağı gelir. Yeni düzenleme ile her ek istihdamda esnafımız 1 ay maaş, vergi ve primlerini öderken, ay ayını da devlet aynı şekilde ödeyecek. Yani her ek istihdamda 6 ay devlet 6 esnaf maliyeti yüklenmiş olacak. Devlet millet kaynaşmasın da küçük esnafın desteklenmesi çok önemli” dedi.

ESNAFA İYİ HABER

“Esnaflarımıza da buradan bir müjdemiz var. Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri primlerin her bir ayını yani yılın yarısını devletin ödeyecek olması esnafı oldukça rahatlatacak” ifadesini kullanan Palandöken, “Bu uygulama ile daralan piyasalar nefes alacak. En önemlisi küçük esnaf ve sanatkâr önünün görerek ileriye bakacak. Yine en önemlisi mesleki eğitimlerde iş başı programlarını birlikte yürüten bir sisteme geçilmesi ile eleman sıkıntısı da ortadan kalkacaktır. Okulunu bitiren gençlerimiz kısa sürede meslek sahibi olacaklar. Yani küçük esnafın işçi ve eleman bulamama sıkıntısı ortadan kalkmış olacak. Bu teşviklerle istihdama köklü çözüm bulunmuş olacak. Yani küçüğü olmayanın büyüğü olmaz” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.03.2026
00:32
Bingöl`de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Bingöl'de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Motorin fiyatlarındaki artış durdurulamıyor! Bingöl'de tabelalar rekor seviyeleri gösterirken, zamlar sürücüleri ve özellikle taşımacılık sektörünü olumsuz etkiliyor.
22.03.2026
23:50
Bingöl`de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bingöl'de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bayram süresince Bingöl'de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Kazalar farklı noktalarda yaşansa da sebepler yağışlı zeminde aşırı hız ile sürücü hataları olarak öne çıktı!
22.03.2026
23:49
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı`nda 14 ay uçuş yok!
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı'nda 14 ay uçuş yok!
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
22.03.2026
23:48
Bingöl`de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
Bingöl'de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
22.03.2026
23:47
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılacak 4 adet M plakalı minibüs/midibüs hattını 10 yıllığına ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. İhale 23 Mart 2026 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
22.03.2026
23:46
Bingöl`de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'ün Çapakçur Mikro Havzası Yelesen, Şaban Ortaköy ve Aşağıköy bölgelerinde kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel yapımı işi için ihale düzenlenecek. İhale, 30 Mart 2026 tarihinde elektronik ortamda EKAP üzerinden gerçekleştirilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın