KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Eşit işe eşit ücret olmazsa, çalışma barışı bozulur

Doğu Anadolu ziyaretleri kapsamında Bingöl'e gelen Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci, Eşit işe eşit ücret sıkıntısını dile getirerek, “Eşit işe eşit ücret olmazsa, çalışma barışı bozulur, iş akışı yavaşlar ve istenilen verim alınamaz" dedi.

Eşit işe eşit ücret olmazsa, çalışma barışı bozulur
12 MART 2010 CUMA 23:10
0
1894
0
AA aa
Doğu Anadolu ziyaretleri kapsamında Bingöl'e gelen Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci ve beraberindeki heyet, dün saat 14.30'da Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Türkiye Kamu Sen Bingöl İl Temsilcisi Sedat Dursun, Türk Sağlık-Sen İl Temsilcisi Salih Kızılboğa ve sendika üyelerinin eşlik ettiği Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Vali İrfan Balkanlıoğlu, ile bir süre sohbet ettikten sonra Valilik önünde basın açıklaması yaptı.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde yürüttükleri faaliyet çerçevesinde Bingöl'e geldiklerini belirten Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci, “Arkadaşlarımızla beraber Sayın Valimizi ziyaret ettik. Malumunuz bizim sendikamız kamu çalışanlarının sendikasıdır. Onun için illerde birinci derecede muhatabımız İl Valisidir. Sayın Valimize de nezaket ziyaretinde bulunduk. Sayın Valimizle kamu çalışanların sorunları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Yararlı ve faydalı bir görüşme oldu. Bu çerçevede bazı ziyaretlerimizi de gerçekleştireceğiz. Daha sonra Elazığ iline geçeceğiz. Yarında Elazığ'da bu bölgedeki illerimizin sendika temsilcilerinin katılacağı bir eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Bingöl'de sendika çalışmaları için bulunuyoruz” dedi. 
SAĞLIK ÇALIŞANLARI 7 GÜN 24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORLAR
Eşit işe eşit ücret sıkıntısını dile getiren Kahveci, “Kamu çalışanlarının en çok sorun yaşadığı sıkıntılarından biri de eşit işe eşit ücrettir. Aynı yapan kişilerin aynı ücreti almaları gerekir. Bunu yıllardır maalesef siyasette konuşuyoruz ama bugüne kadar muvaffak değiliz. Bizim isteğimiz şudur; aynı işi yapan, aynı okulu bitirmiş, milli tecrübeye sahip insanların sadece kurumların adı değişti diye farklı farklı ücret almamaları lazım. Aynı ücreti almaları gerekmektedir. Eğer bu şekilde farklılıklar olunca bu sefer o kurumlardan daha yüksek ücret alan kurumlara doğru yönelme oluyor. Çalışma barışı bozuluyor, iş akışı yavaşlıyor ve istenilen verim alınamıyor. Onun için bugüne kadar Türkiye'deki son yıllardaki siyasi iktidarların tamamı bu personel rejimini yeniden yapılandırılması ve değerlendirilmesi çalışmalarını getirdi. Ancak önümüze gelen personel rejimi değişiklerinde yani 657 kanun değişiklerinde bugüne kadar biz bunu geliştirecek bir mesafe kat edemedik. Hep hazırlanan taslakların içerisinde sözleşmeli çalışma, esnek istihdam gibi maddeler var. Yani memur güvencesini ortadan kaldıran hususlar var. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Yani yoksullukla değil, varlıkta bütünleştirmeleri gerekmektedir. Onun için bugüne kadar yapılan çalışmalarda çok ciddi sonuçlar alınamadı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan bir arkadaşımızla diğer kurumlarda çalışan arkadaşlarımız arasında fark varsa bu fark giderilmeli. Onlarında kayıplarının önlenmesi için 2008 yılında bir ek ödeme kararnamesi çıkarıldı. Bu çerçevede aradaki miktar saha daraltıldı. Ancak şunu herkes takdir etmelidir ki; Sağlık çalışanları çok önemli bir hizmet veriyorlar. 7 gün 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti vermeye çalışıyorlar. Birçok meslek hastalıklarına maruz kalıyorlar. Hatta hasta yakınları tarafından şiddete uğrayan, taciz edilen sağlık çalışanları oluyor.  Onun için herkesin yapmış olduğu işine göre de bir ücret alması lazım. Tamam, eşit işe, eşit ücret ama öncelikle hangi işin hangi işe eşit olduğunu da tespit etmek lazım” şeklinde konuştu.
 
Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın