Doğu Anadolu ziyaretleri kapsamında Bingöl'e gelen Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci ve beraberindeki heyet, dün saat 14.30'da Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Türkiye Kamu Sen Bingöl İl Temsilcisi Sedat Dursun, Türk Sağlık-Sen İl Temsilcisi Salih Kızılboğa ve sendika üyelerinin eşlik ettiği Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Vali İrfan Balkanlıoğlu, ile bir süre sohbet ettikten sonra Valilik önünde basın açıklaması yaptı.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde yürüttükleri faaliyet çerçevesinde Bingöl'e geldiklerini belirten Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci, “Arkadaşlarımızla beraber Sayın Valimizi ziyaret ettik. Malumunuz bizim sendikamız kamu çalışanlarının sendikasıdır. Onun için illerde birinci derecede muhatabımız İl Valisidir. Sayın Valimize de nezaket ziyaretinde bulunduk. Sayın Valimizle kamu çalışanların sorunları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Yararlı ve faydalı bir görüşme oldu. Bu çerçevede bazı ziyaretlerimizi de gerçekleştireceğiz. Daha sonra Elazığ iline geçeceğiz. Yarında Elazığ'da bu bölgedeki illerimizin sendika temsilcilerinin katılacağı bir eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Bingöl'de sendika çalışmaları için bulunuyoruz” dedi.
SAĞLIK ÇALIŞANLARI 7 GÜN 24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORLAR
Eşit işe eşit ücret sıkıntısını dile getiren Kahveci, “Kamu çalışanlarının en çok sorun yaşadığı sıkıntılarından biri de eşit işe eşit ücrettir. Aynı yapan kişilerin aynı ücreti almaları gerekir. Bunu yıllardır maalesef siyasette konuşuyoruz ama bugüne kadar muvaffak değiliz. Bizim isteğimiz şudur; aynı işi yapan, aynı okulu bitirmiş, milli tecrübeye sahip insanların sadece kurumların adı değişti diye farklı farklı ücret almamaları lazım. Aynı ücreti almaları gerekmektedir. Eğer bu şekilde farklılıklar olunca bu sefer o kurumlardan daha yüksek ücret alan kurumlara doğru yönelme oluyor. Çalışma barışı bozuluyor, iş akışı yavaşlıyor ve istenilen verim alınamıyor. Onun için bugüne kadar Türkiye'deki son yıllardaki siyasi iktidarların tamamı bu personel rejimini yeniden yapılandırılması ve değerlendirilmesi çalışmalarını getirdi. Ancak önümüze gelen personel rejimi değişiklerinde yani 657 kanun değişiklerinde bugüne kadar biz bunu geliştirecek bir mesafe kat edemedik. Hep hazırlanan taslakların içerisinde sözleşmeli çalışma, esnek istihdam gibi maddeler var. Yani memur güvencesini ortadan kaldıran hususlar var. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Yani yoksullukla değil, varlıkta bütünleştirmeleri gerekmektedir. Onun için bugüne kadar yapılan çalışmalarda çok ciddi sonuçlar alınamadı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan bir arkadaşımızla diğer kurumlarda çalışan arkadaşlarımız arasında fark varsa bu fark giderilmeli. Onlarında kayıplarının önlenmesi için 2008 yılında bir ek ödeme kararnamesi çıkarıldı. Bu çerçevede aradaki miktar saha daraltıldı. Ancak şunu herkes takdir etmelidir ki; Sağlık çalışanları çok önemli bir hizmet veriyorlar. 7 gün 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti vermeye çalışıyorlar. Birçok meslek hastalıklarına maruz kalıyorlar. Hatta hasta yakınları tarafından şiddete uğrayan, taciz edilen sağlık çalışanları oluyor. Onun için herkesin yapmış olduğu işine göre de bir ücret alması lazım. Tamam, eşit işe, eşit ücret ama öncelikle hangi işin hangi işe eşit olduğunu da tespit etmek lazım” şeklinde konuştu.
Bingölonline Haber Servisi