KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Erkek; 'Yoksulluk bu topraklar için kader değil'

Bingöl'de parti binasında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek; 'Yoksulluk bu topraklar için, memleketimiz için kader değil. Onlar yoksulluğu yönetiyorlar, biz yoksulluğu yeneceğiz, yoksulluğu bu topraklarda bitireceğiz.'

Erkek; `Yoksulluk bu topraklar için kader değil`
16 EYLÜL 2022 CUMA 18:50
11
1394
9
AA aa

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, partisin il binasında açıklamalarda bulundu.

86 milyon vatandaşın barış ve huzur içinde yaşamasını istediklerini belirten Erkek, seçmenlere çağrıda bulundu.

“YOKSULLUĞU BU TOPRAKLARDA BİTİRECEĞİZ”

Erkek, “85 milyon barış içerisinde, huzur içerisinde, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Demokratik kalkınmış bir Türkiye istiyoruz. Gelecek nesillere mutlu bir ülke bırakmak istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Onun için önümüzdeki ilk seçimde sandığa giderken tüm seçmenlerin vicdanlarında muhakeme yapmaları gerekiyor. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için. Örneğin bir ülkede o ülkeyi yönetenler zenginleşiyorsa ve halk fakirleşiyorsa orada ciddi bir sorun var demektir. Yoksulluk bu topraklar için kader değil. Bizim memleketimiz için kader değil. Onları yoksulluğu yönetiyorlar, biz yoksulluğu yeneceğiz, yoksulluğu bu topraklarda bitireceğiz. Ve bunu dört ayaklı bir strateji ile yapacağız. Birinci ayak, demokratik hukuk devleti. Zaten muhalefet bütün olarak önümüzdeki ilk seçimden sonra hükümet sistemi konusunda güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda uzlaştı, bu çok değerli. İkinci ayağımız, üreten Türkiye. Tarımda da üreteceğiz, sanayide de üreteceğiz, katma değeri yüksek ürün üreteceğiz. Üniversitelerimiz bilgi üretecek. Bugün ilk 500'de üniversitemiz kalmadı. Bizim ilk 200'de üniversitelerimiz vardı. Üçüncü ayağımız, güçlü sosyal devlet. Aile destekleri programında, bunun içinde insan onuruna yaraşır bir şekilde bunu paylaşımı, dayanışmayı yapacak. Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek” dedi.

“MİLLET İTTİFAKI'NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI, TÜRKİYE'NİN 13'ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI OLACAK”

Millet İttifakı olarak iktidara geldiklerinde yapacaklarının belli olduğunun altını çizen Erkek, “Yapacaklarımız belli, ilk bir haftada yapacaklarımız dahi belli. İlk seçimde, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye'nin 13'üncü Cumhurbaşkanı olacak. İlk imzalayacağı genelge kamuda israfın önlenmesi ile ilgili genelge olacak. İlk imzalayacağımız kararname, strateji ve planlama kararnamesi olacak. Çünkü planlama olmadan hiçbir şeyi çözemezsiniz. İlk çıkartacağımız kanun, siyasi ahlak kanunu olacak. İlk bir haftada olacak bunlar. Hepsi hazır. Niye siyasi ahlak kanunu? Çünkü siyaset zenginleşme aracı olmuş. Maalesef siyaset statü aracı olmuş, güç aracı olmuş. Biz ihale takip eden, iş takip eden milletvekili istemiyoruz. Biz gerçekten orada halk için çalışacak insanların olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ORTADOĞU BARIŞ VE İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI'NI KURACAĞIZ”

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bölgeye önem verdiğini söyleyen Erkek, (OBİT) Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nı kuracaklarını vurguladı.

Erkek, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bölgeye de büyük önem veriyor. Bölgenin sorunlarını çok iyi biliyor. Bunların çözüm önerilerini tek tek paylaşıyor. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nı kuracağız ilk seçimden sonra. (OBİT) Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nın kurucu 4 devleti Türkiye, Suriye, Irak ve İran olacak. Sonra diğer devletlerde katılacak. Çünkü Ortadoğu'nun ve bölgenin sorunlarını bu bölgedeki devletler, bu bölgedeki halk çözebilir. Egemen güçlerin vekalet oyunları değil.”

Parti binasında yapılan açıklamaya Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ayten Gülsever, İl Başkanı Hasan Aktaş ve partililer de katıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95496)
19 Eylül 2022 Pazartesi 14:04
Adam kilodan dolayı parmaklarının ucunu göremiyor. gelmiş bize fıkra anlatıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95485)
19 Eylül 2022 Pazartesi 08:54
Bizi yoksulaştıran sizin zihniyetinzdir.Bunu iyi biliyorsunuz sizin bir masadaki rakaı paranız bizim bir yıllık mutfak masraflarımızdır.Bu ülkede yapmadık kötülük bırakmadımnız bizler sizleri çoook iyi tanızrız inönü babanız yaktı yıktı idamlardan geçirdiler bu halkı şimdi başkanlarınız atalarımıza hakaret eder durular onlara bir cevabınız olacakmı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95483)
19 Eylül 2022 Pazartesi 07:55
Ak parti ekonomiyi yönetemiyor olabilir enflasyonu arttırmış olabilir doğru ama CHP gibi islama ve kültür medeniyetimize düşman bir parti ve SSK yi batıran genel başkanı ......... kişiye en üst seviyede görev veren bir parti bu ülkeyi yönetemez tarih bunun kanıtıdır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95477)
18 Eylül 2022 Pazar 19:58
Kendi insanımız CHP'nin doğu illerinde yaptıklarını bildiği halde yine de oy veriyorlarsa daha diyecek hiçbir şeyim yok. Hiçbir zaman bu toprağın iyiliğini istemediler. Galeyana gelmeyin. Fakirlikle insanlara vurmak istiyorlar. Onların hiçbir zaman böyle bir dertleri olmadı. Kısacası onlar ve biz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95458)
17 Eylül 2022 Cumartesi 10:49
Geliyor Gelmekte Olan.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95447)
17 Eylül 2022 Cumartesi 00:11
Önce CHP li Belediyelerin heykellere harcadığı paranin hesabını verin. Ekrem imamoğlu un boş beleş işler için harcadığı milyarlarlari konuşun. Kimse size inanmaz. Allahutela size fırsat vermesin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95446)
16 Eylül 2022 Cuma 21:39
Kimdir yoksul varsa varsa sizin destekcilerinizdir. Kapida 3 tane e segment arac var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95445)
16 Eylül 2022 Cuma 21:26
Bu topraklara gelip provokatörlük yapmakta bu milletin kaderi değil. Bingolu haritada parmaginla gosteremezsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95442)
16 Eylül 2022 Cuma 20:47
Bu millet binlerce yıl önce ki anayurdu orta asyada da birçok zorluk yaşıyordu şimdi de yaşıyor. Değişen bir şey yok. Demek ki mesele coğrafya da değil insanın ta kendisinde.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın