KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mayıs 2026 Salı
°C

Engelliler iş ve eğitim okulu istiyorlar

Bingöl ilimizde ikamet eden zihinsel engelli öğrenci velileri olarak, ilimizin ve ülkemizin mülki amirlerinden, ilimizde engelliler için mutlaka iş-eğitim okulunun açılmasını rica ediyoruz diyen engelli aileleri; &';Bingöl ilimizin böyle bir okula ihtiyacı vardır. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce birçok aileye yazı gönderilmekte, çocuğunuzun iş-eğitim okuluna gitmesi uygundur denilmektedir; ama maalesef ilimizde böyle bir okul yok.” dediler.

Engelliler iş ve eğitim okulu istiyorlar
17 OCAK 2011 PAZARTESİ 09:13
0
2371
0
AA aa

“Komşu illerimiz olan; Muş, Bitlis, Elazığ, Diyarbakır, Malatya, Iğdır, Kars, Erzurum, Batman, Bilecik, Hakkari v.s. illerde böyle okullar faaliyet göstermektedir” şeklinde konuşan engelli aileleri sözlerine şöyle devam ettiler; “Neden Bingöl'de böyle iş-eğitim okulu yok? Acaba burada öğrenci mi yok? İmkânlar mı yok? Her şey var ama mülki amirlerimiz, bu konuda hiçbir şey yapmıyorlar. Biz aileler olarak çocuklarımızın da iş-eğitim okulundan faydalanmalarını çok istiyoruz. Hayatımızda eğitimin çok önemli bir unsur olduğunu hepimiz biliyoruz. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır ilkesiyle hareket etmemiz lazım. İş-eğitim okulunda Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Resim, Beden Eğitimi, İş Eğitimi, meslek kursları ve el becerilerini geliştiren imkânlar sunulmaktadır.

İş-eğitim okulunun Bingöl ilinde mutlaka açılması lazım. Biz veliler olarak, çocuklarımızın bu okullarda okumalarını ve bu eğitimden faydalanmalarını istiyoruz diyen aileler; “ Başka illerde, iş-eğitim okuluna giden öğrencilerle görüştüğümüzde çok mutlu ve faydalı bir eğitim aldıklarını gözlemledik. Bizzat aileleriyle de görüştüğümüzde ailelerinin de bu okuldan dolayı çok büyük gelişmeler gösterdiklerini duyduk. Biz aileler, engelli çocuk yetiştirmekle görevimizi en iyi şekilde yapmaya ve çocuklarımızı topluma kazandırmaya gayret ediyoruz. Devletimizin de bize sunmuş olduğu imkânlardan faydalanmak en tabii hakkımızdır.” dediler

Bingöl'de 3 tane özel eğitim okulu bulunmakta, çocuklarımız bu okullara haftada 2 gün, yarım öğün şeklinde eğitim almaktadır şeklinde konuşan Fuat Yiğiter de; “Bu kadar az bir eğitimin çocuklarımıza yetmediğini biliyoruz ve iş-eğitim okulunun çocuklarımızın topluma kazanılması, iyi bir birey olarak yaşamlarını sürdürmeleri gerekli olduğunu düşünüyoruz. Sayın Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz'dan, Milletvekillerimiz Kazım Ataoğlu ve Yusuf Coşkun'dan Sayın Valimizden yardımcı olmalarını istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ve herkesten, bu iş-eğitim okulunun Bingöl ilimizde açılması için gayret göstermelerini arz ediyoruz. Eğer Bingöl'de de iş-eğitim okulu açılırsa, engelli aileler olarak çok mutlu olacağımızı belirtmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Türkiye'de engellilik
Engellilerin engelsiz yaşama taleplerinin artması ve toplumun giderek bilinçlenmesine paralel olarak toplum hayatına katılmalarını kolaylaştıracak kanun, yönetmelik ve kurumlar çoğalıp gelişmektedir diyen aileler; “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm öğrencilerin bir arada olduğu karma eğitim veren okulların yanı sıra, özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri de verilmektedir. Engelli hakları kavramı engelli kişilerin yaşam seviyesini artırmayı amaçlar. Bu yönde mücadele veren bazı kişiler, sağlıklı pek çok kişinin de hayatlarının bir noktasında kaza, hastalık veya geç gelişen kalıtsal bir durumdan dolayı engelli duruma düşebileceğini hatırlatmak için “geçici olarak gücü kuvveti yerinde” terimini kullanırlar. Kalkınmış ülkelerde engellilikle ilgili gündemde, artık engellilerin bakımının mali boyutu değil, onların toplum hayatının her boyutuna katılıp katkıda bulunabilmesine olanak sağlama konusu vardır” dediler.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.05.2026
15:04
Bingöl`de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler bayram arefesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Solhan-Genç bağlantı yolunda yer yer metrelerce karla mücadele eden ekipler, ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor.
26.05.2026
14:40
Bingöl`de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl'de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirecek. 27–28 Mayıs tarihlerinde özel halk otobüslerinden ücret alınmayacak, yolcu ücretleri belediye tarafından karşılanacak.
26.05.2026
14:38
Yargıtay`dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay'dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SSK prim günü daha fazla olmasına rağmen 'son 7 yıl' kuralı gerekçe gösterilerek Bağ-Kur'dan emekli edilen vatandaş lehine emsal niteliğinde karar verdi. Kararın, benzer durumda bulunan milyonlarca sigortalıyı ilgilendirdiği değerlendiriliyor.
26.05.2026
14:37
Bingöl`de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Bingöl'de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Kurban Bayramı öncesi Bingöl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı. İl genelinde 129 uygulama noktası oluşturulurken, bayram süresince 4 bin 573 personelin sahada görev yapacağı bildirildi.
26.05.2026
14:36
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı arifesiyle birlikte yoğunluk arttı. Pazarda sık sık pazarlık görüntüleri yaşanırken, üreticiler hayvan sayısının geçen yıla göre daha az olduğunu ancak talebin sürdüğünü belirtti.
26.05.2026
14:34
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları, Nevşehir'de düzenlenen Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Bocce Volo Türkiye Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın