KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Engelliler iş ve eğitim okulu istiyorlar

Bingöl ilimizde ikamet eden zihinsel engelli öğrenci velileri olarak, ilimizin ve ülkemizin mülki amirlerinden, ilimizde engelliler için mutlaka iş-eğitim okulunun açılmasını rica ediyoruz diyen engelli aileleri; &';Bingöl ilimizin böyle bir okula ihtiyacı vardır. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce birçok aileye yazı gönderilmekte, çocuğunuzun iş-eğitim okuluna gitmesi uygundur denilmektedir; ama maalesef ilimizde böyle bir okul yok.” dediler.

Engelliler iş ve eğitim okulu istiyorlar
17 OCAK 2011 PAZARTESİ 09:13
0
2322
0
AA aa

“Komşu illerimiz olan; Muş, Bitlis, Elazığ, Diyarbakır, Malatya, Iğdır, Kars, Erzurum, Batman, Bilecik, Hakkari v.s. illerde böyle okullar faaliyet göstermektedir” şeklinde konuşan engelli aileleri sözlerine şöyle devam ettiler; “Neden Bingöl'de böyle iş-eğitim okulu yok? Acaba burada öğrenci mi yok? İmkânlar mı yok? Her şey var ama mülki amirlerimiz, bu konuda hiçbir şey yapmıyorlar. Biz aileler olarak çocuklarımızın da iş-eğitim okulundan faydalanmalarını çok istiyoruz. Hayatımızda eğitimin çok önemli bir unsur olduğunu hepimiz biliyoruz. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır ilkesiyle hareket etmemiz lazım. İş-eğitim okulunda Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Resim, Beden Eğitimi, İş Eğitimi, meslek kursları ve el becerilerini geliştiren imkânlar sunulmaktadır.

İş-eğitim okulunun Bingöl ilinde mutlaka açılması lazım. Biz veliler olarak, çocuklarımızın bu okullarda okumalarını ve bu eğitimden faydalanmalarını istiyoruz diyen aileler; “ Başka illerde, iş-eğitim okuluna giden öğrencilerle görüştüğümüzde çok mutlu ve faydalı bir eğitim aldıklarını gözlemledik. Bizzat aileleriyle de görüştüğümüzde ailelerinin de bu okuldan dolayı çok büyük gelişmeler gösterdiklerini duyduk. Biz aileler, engelli çocuk yetiştirmekle görevimizi en iyi şekilde yapmaya ve çocuklarımızı topluma kazandırmaya gayret ediyoruz. Devletimizin de bize sunmuş olduğu imkânlardan faydalanmak en tabii hakkımızdır.” dediler

Bingöl'de 3 tane özel eğitim okulu bulunmakta, çocuklarımız bu okullara haftada 2 gün, yarım öğün şeklinde eğitim almaktadır şeklinde konuşan Fuat Yiğiter de; “Bu kadar az bir eğitimin çocuklarımıza yetmediğini biliyoruz ve iş-eğitim okulunun çocuklarımızın topluma kazanılması, iyi bir birey olarak yaşamlarını sürdürmeleri gerekli olduğunu düşünüyoruz. Sayın Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz'dan, Milletvekillerimiz Kazım Ataoğlu ve Yusuf Coşkun'dan Sayın Valimizden yardımcı olmalarını istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ve herkesten, bu iş-eğitim okulunun Bingöl ilimizde açılması için gayret göstermelerini arz ediyoruz. Eğer Bingöl'de de iş-eğitim okulu açılırsa, engelli aileler olarak çok mutlu olacağımızı belirtmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Türkiye'de engellilik
Engellilerin engelsiz yaşama taleplerinin artması ve toplumun giderek bilinçlenmesine paralel olarak toplum hayatına katılmalarını kolaylaştıracak kanun, yönetmelik ve kurumlar çoğalıp gelişmektedir diyen aileler; “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm öğrencilerin bir arada olduğu karma eğitim veren okulların yanı sıra, özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri de verilmektedir. Engelli hakları kavramı engelli kişilerin yaşam seviyesini artırmayı amaçlar. Bu yönde mücadele veren bazı kişiler, sağlıklı pek çok kişinin de hayatlarının bir noktasında kaza, hastalık veya geç gelişen kalıtsal bir durumdan dolayı engelli duruma düşebileceğini hatırlatmak için “geçici olarak gücü kuvveti yerinde” terimini kullanırlar. Kalkınmış ülkelerde engellilikle ilgili gündemde, artık engellilerin bakımının mali boyutu değil, onların toplum hayatının her boyutuna katılıp katkıda bulunabilmesine olanak sağlama konusu vardır” dediler.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.04.2026
01:46
Midesinden yarım kilodan fazla uyuşturucu çıktı!
Midesinden yarım kilodan fazla uyuşturucu çıktı!
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen çalışmada, mide ve bağırsaklarında uyuşturucu madde taşıdığı belirlenen şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
15.04.2026
01:45
SGK`dan emeklilikte yeni denetim: Yurtdışı tatili yapanların primleri silinebilir
SGK'dan emeklilikte yeni denetim: Yurtdışı tatili yapanların primleri silinebilir
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun emeklilik başvurularında uygulamaya aldığı yeni inceleme dikkat çekti. Sigortalı çalışırken yurtdışına çıkan kişilerden, o tarihlerde izinli olduklarını gösteren işyeri belgeleri talep ediliyor. Belgelerin sunulamaması halinde ilgili dönemlerin prim günleri silinebiliyor.
15.04.2026
01:44
Bingöl`de Hacı Adaylarına Kapsamlı Eğitim
Bingöl'de Hacı Adaylarına Kapsamlı Eğitim
Bingöl İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iki günlük hac eğitim seminerine 300'ü aşkın hacı adayı katıldı. Programda hac ibadetine ilişkin dini, sağlık ve uygulamaya yönelik kapsamlı bilgilendirme yapıldı.
14.04.2026
13:51
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre; yenilenecek Bingöl Şehir Stadyumu için Yozgat modeli uygulanacak. Kapasitesi 8 Bin olacak, mevcut yere inşa edilecek! Diğer detaylar ise şöyle;
14.04.2026
12:23
Bingöl`de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sürücüler yazlık lastiklere geçişi erteledi. Lastikçilerde beklenen yoğunluk oluşmazken, mevsimine uygun lastik kullanımının önemine dikkat çekiliyor.
14.04.2026
12:03
Bingöl`de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl'de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen kapalı safra kesesi ameliyatında bir hastadan 2 bin 67 taş çıkarıldı. Doktorlar, bu denli yüksek sayının oldukça nadir görüldüğünü belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın