KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyat endeksi 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,80, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 10,41, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,95 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,15 artış gerçekleşti.

Enflasyon rakamları açıklandı
03 AĞUSTOS 2021 SALI 17:48
1
1403
0
AA aa

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı Temmuz ayına ait enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göreTüketici fiyat endeksi (TÜFE) 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,80, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 10,41, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,95 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,15 artış gerçekleşti.

Yıllık TÜFE'ye göre 7 ana grup daha düşük, 5 ana grup daha yüksek değişim gösterdi. Yıllık en düşük artış yüzde 1,80 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu diğer ana gruplar sırasıyla, yüzde 4,41 ile haberleşme, yüzde 8,54 ile giyim ve ayakkabı ve yüzde 10,61 ile eğitim oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 24,92 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 24,62 ile ulaştırma ve yüzde 22,70 ile ev eşyası oldu.

Aylık TÜFE'ye göre 9 ana grup daha düşük, 3 ana grup daha yüksek değişim gösterdi

Aylık düşüş gösteren ana gruplar yüzde 2,13 ile giyim ve ayakkabı ve yüzde 0,06 ile ev eşyası oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2021 yılı Temmuz ayında en az artış gösteren diğer ana gruplar yüzde 0,02 ile alkollü içecekler ve tütün, yüzde 0,12 ile haberleşme, yüzde 0,13 ile çeşitli mal ve hizmetler ve yüzde 0,41 ile sağlık oldu. Buna karşılık, 2021 yılı Temmuz ayında artışın yüksek olduğu gruplar ise sırasıyla, yüzde 5,07 ile konut, yüzde 2,77 ile gıda ve alkolsüz içecekler ve yüzde 2,72 ile lokanta ve oteller oldu.

Temmuz 2021'de, endekste kapsanan 415 maddeden, 81 maddenin ortalama fiyatında düşüş gerçekleşirken, 50 maddenin ortalama fiyatında değişim olmadı. 284 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleşti.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık yüzde 18,51, aylık yüzde 1,00 arttı. İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'de 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,00, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 10,17, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,51 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,54 artış gerçekleşti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.04.2026
18:18
Bingöl`de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
17:59
Kaymakam Sarı`dan Jandarma Ziyareti
Kaymakam Sarı'dan Jandarma Ziyareti
Adaklı Kaymakamı Abdullah Sarı, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek yürütülen asayiş çalışmaları hakkında bilgi aldı, kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.
08.04.2026
17:47
Bingöl`ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Bingöl'ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
08.04.2026
00:15
Hülakü:
Hülakü: 'Bingöl rant kuşatması altında'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de planlanan enerji ve maden projelerine tepki göstererek TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın