KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Elektrik sorunu için ölümü göze aldılar!

Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren vatandaşlar seslerini yetkililere duyurmak için 25 kilometre yol yürüdüler.

Elektrik sorunu için ölümü göze aldılar!
10 OCAK 2013 PERŞEMBE 10:33
0
5320
2
AA aa

Kar yağışı nedeniyle, yüksek gerilim enerji nakil hattını taşıyan bir direğin devrilmesi sonucu Solhan iki gün enerjisiz kaldı. Elektrik kesintisine tepki gösteren vatandaşlar, seslerini yetkililere duyurmak için 25 kilometre yol yürüdüler.

Son günlerde ülke genelinde etkili olan kar yağışına bağlı olarak Solhan Karan Bölgesinde yüksek gerilim enerji nakil hattını taşıyan bir elektrik direğinin devrilmesi sonucu Solhan elektriksiz kaldı.

07 Ocak 2013 Pazartesi günü saat: 10.30 sularında elektrik kesintilerin yaşandığı Solhan'a yapılan çalışmalar sonucu 08 Ocak 2013 Salı günü saat 20.15 sularında elektrik verildi.

Bingöl Solhan arasında bulunan Karan mevkiinde geçen yüksek gerilim enerji nakil hattını taşıyan direğin devrilmesi sonucu meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle tepkili olan ilçe halkı karlı yollara rağmen seslerini duyurmak için Bingöl'e yaya yürüme kararı aldılar.

08 Ocak 2013 Salı günü saat 14.30 sularından İlçe Kaymakamlığına Bingöl'e doğru protesto yürüyüş yapacaklarını bildiren Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ertan Turgut ve yaklaşık 25 genç yola çıktılar. Olumsuz hava şartlarından dolayı 6-7 genç geri dönmek zorunda kaldı.

Solhan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı M. Kasım Ermiş, yürüyüş yapan vatandaşları yolda karşılayıp olası don olayına karşı tedbir aldı. Binbaşı Ermiş, protesto yürüyüşü yapan vatandaşları Saat 18.30'da Şeref Jandarma Karakolu'nda misafir edip ikramda bulundu.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer veya bir başka yetkilinin görüşmemesi durumunda 60 kilometrelik Bingöl yolunu yürüyeceklerini dile getiren vatandaşlar ile AKSA Bingöl il Müdürü Yusuf Ziya Altuncu görüşmek için Şeref Jandarma Karakoluna yürüdüler.

Elektrik sorununa kesin çözüm isteniyor

Meydana gelen elektrik kesintisinden dolayı mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar, her kar yağışından sonra elektrik kesilmesinin bu çağda kabul edilir bir yanının olmayacağını söyleyerek: “2 gündür elektriksiz yaşıyoruz. Solhan'da bu sıkıntı her zaman meydana geldiği için bugüne özgü bir çalışmadan ziyade kesin çözüme yönelik bir söz bekliyoruz. Elektrik sıkıntısından dolayı işlerimizden verim alamaz hale geldik, havaların soğuk olmasından dolayı don tehlikesi ile karşı karşıya kaldık. Kaloriferler yanmadığı için soğuk havalardan dolayı birçok vatandaş sıkıntı yaşadı. Birçok kişi sobalı evlerde yaşayan akrabalarına misafir olduğundan dolayı onlara da yük oldular. Elektrikle çalışan cihazlarımızı kullanamaz hale geldik. Birçok cihazda bozulmuş durumdadır. Elektrik olmadığı için iki gündür faturasını yatıramayan vatandaşlar da var. Gecikmeli ödenen faturalarda yaptırım var ancak vatandaşın mağduriyetinin bir karşılığı yoktur. Bugünlük sorunun çözümünün yanı sıra soruna kesin çözüm için yollara düştük” şeklinde konuştular.

Kalehan Enerji A.Ş. desteği ile sorun çözüldü

Sorunun yaşanmasından dolayı kendilerinin de sıkıntı yaşadıklarını dile getiren AKSA Bingöl il Müdürü Yusuf Ziya Altuncu, dün meydana gelen sıkıntının çözümü için ekiplerin çalıştığını dile getirip sorunun giderileceğini aktardı.

Sorunun yaşandığı mahalde çalışma koşullarının elverişli olmamasından dolayı Bölgede hizmet veren Kalehan Enerji A.Ş.'den araç desteği aldıklarını söyleyen Altuncu, Kalehan Enerji A.Ş.'nin verdiği destekten dolayı kendilerine de teşekkür ettiğini de ifade etti.

Altuncu: “Elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz ancak bu gibi sıkıntılar elimizden olmayan nedenlerden dolayı olduğu için fazla yapacak bir şeyimiz olmuyor. Sulu karın olması iletkenlere yük getirdiği için iletken kopmaları veya direk devrilmeleri gibi olaylar meydana gelebiliyor. Geçmiş yıllarda Solhan ile Karlıova hatları aynıydı diye bir yerdeki kesinti iki ilçeyi de etkileyebiliyordu. İki hattı ayırdıktan sonra bu sorunu yaşamıyoruz ancak kısa sürede etkili olan kar yağışı bugünkü sıkıntıyı meydana getirdi. Bunu da çözeceğiz” şeklinde konuştu.

2013 yılında hattın elden geçirileceği sözü verildi

Bu sorunların her daim yaşanabileceği ihtimalinin olduğunu dile getiren vatandaşlar, iletken veya direklerin kontrollerinin yapılması ile sorunun aza indirgenebileceğini dile getirip bununla ilgili bir söz talep ettiklerinde ise Altuncu, 2013 yılında Bingöl Ekinyolu Köyü ile Solhan arasında bulunan enerji nakil hattının hepsinin tekrar kontrol edileceğini ve olabilecek sorunları gidereceklerine dair söz verdi.

Vatandaşlar, çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ettiler

AKSA Bingöl il Müdürü Yusuf Ziya Altuncu'dan istedikleri sözü alan vatandaşlar protesto yürüyüşünü sonlandırıp Altuncu'ya ve kendilerini misafir eden Solhan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı M. Kasım Ermiş ve Jandarma karakolu komutanına teşekkür ettikten sonra ilçeye döndüler. Elektrik sorunun giderilmesinde çalışan personel ve katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür eden vatandaşlar, özellikle Kalehan Enerji A.Ş. yetkililerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiler.

Vatandaşlardan bir kaçı ilçeye geldiklerinde rahatsızlıklarından dolayı Solhan Devlet Hastanesi'ne götürülüp tedavi edildiler. Önemli bir sağlık problemi olmayan vatandaşlar ayakta tedavi edilip taburcu edildiler. İlçeye elektrik ise saat 20.15 sularında verildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
lala_12 (@Misafir_11563)
11 Ocak 2013 Cuma 01:20
tebrikler bundan sonra protesto edilir boykot da edilr ardı arkası kesilmez ama elektrik yine kesilir
bakalım AKSA Bingöl il Müdürü Yusuf Ziya Altuncu sözünde durur mu göreceğiz
Erdal can (@Misafir_11546)
10 Ocak 2013 Perşembe 11:09
Tedaş zarar ediyor diye özelleştirdiler. Tedaş bir hizmet kurumudur vatandaşa hizmet etmek için idare edilmemli kar etmek için idare edilirse olacağı budur. özelleştir sat halkta tepkkizis kalsın sonucu budur.
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın