KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2025 Çarşamba
°C

Elektrik ihraç edeceğiz!

Milletvekili Yusuf Coşkun, Solhan'a bağlı Kale köyünde yapılacak baraj ve hidro elektrik santralinde üretilecek enerjinin yurt dışına ihraç edileceğini söyledi.

Elektrik ihraç edeceğiz!
07 TEMMUZ 2008 PAZARTESİ 10:08
0
2369
0
AA aa
Bingöl'de 3 katrilyon liraya mal olması beklenen Kaleköy Barajı ve Hidro Elektrik Santrali'nin yapımı nihayet başlıyor. Uzun yıllardır sürüncemede kalan ve yapılıp yapılmayacağı sürekli tartışma konusu olan Kaleköyü Barajı 3 katrilyonluk projeyle nihayet yapılıyor.

Yapılacak baraj, Türkiye hidroelektrik enerjisinin yüzde 10'nunu karşılayacak ve bu enerji yurt dışına ihraç edilecek.

5 bin kişi çalışacak
Halkın sorunlarını dinlemek için Bingöl'e gelen AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Kaleköyü Barajı'nın yapılacağının müjdesini verdi. Yaklaşık 5 bin kişinin çalışacağı barajın sözleşmesi 2010 yılında bitirilmek özere yarın meclisten geçirilecek tasarıyla imzalanacak.

Tamamı özel kaynaklardan yapılacak barajda devletin kasasında para çıkmayacak. Yap işlet devret modeliyle yapımına başlanacak barajın Bingöl ekonomisine önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. Bu dev projenin hayata geçirileceğinin müjdesini veren Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, bu projenin 2010 yılında bitirilmesi ile Bingöl ekonomisinin ciddi anlamda canlanacağını söyledi. Coşkun, “Bu projede devletin kasasında para çıkmayacak. Tamamen özel kaynaklar kullanılarak yapılacak. Devletin bütçesinden para ayrılmayacak. Baraj, yap işlet devret modeliyle yapılacak. Geçtiğimiz hafta Cuma günü mecliste görüşülmeye başlandı. Bu Salı günü yani yarın meclisten geçecek tasarıdan sonra işi yapacak firma gelip inşaata başlayacak. Sözleşme 2013 yılında bitirilmek şartıyla imzalanacak” dedi.

Bingöl tarihinin dönüm noktası olacak
Yapılacak Kale Köyü Barajının Bingöl tarihinde dönüm noktası olacağını ifade eden Milletvekili Coşkun, “Düşünsenize Bingöl'de üretilen enerji dünyaya pazarlanacak. Bu bizim için bir dönüm noktası olur. Baraja bağlı olarak Bingöl'deki her şey gelişecek. Tesisleşmeye gidilecek. Büyük tesisler kurulacak. 3 katrilyona mal olacak bu proje Bingöl ekonomisine hareket getirecek. Buna bağlı olarak sanayi gelişecek. Sanayinin yan kolları gelişecek. Bingöl'ün her alanında bir yenilenme olacak. 2013 yılına kadar Bingöl yepyeni bir şehir olacak. Burada çalışan insanlarımız olacak. Baraj inşaatında çalışacak 5 bin kişinin çoğunun Bingöl'den olması için özellikle uğraşacağız” diye ifade etti.

Bingöl'den yurt dışına enerji ihracatı
Enerji üretimi ve sulama amacıyla yapılacak barajla Türkiye hidroelektrik enerjisinin yüzde 10'nu karşılanacak. Bingöl'de üretilecek bu yüzde 10'luk enerjinin çoğu yurt dışına ihraç edilecek.

Demir yolu hattı değişecek
Murat Nehri kıyısı boyunca ilerleyen ve barajın yapımıyla sular altında kalacak olan demiryolu hattını değiştirilmesi gerekiyor. Bu konuya da açıklık getiren Coşkun, “Barajın yapılmasıyla demir yolu sular altında kalacak. Bunun için hattın değiştirilmesi gerekiyor. Biz bunu görüştük. Yolun Yado çeşmesinde Solhan'a aktarılmasını düşündük ama burada yaklaşık 20 kilo metrelik bir tünelin yapılması gerekiyor. Bu da çok masraflı olur. Dünyanın hiçbir yerinde 20 kilo metrelik tünel yok. Demiryolu hattının değiştirilmesi için de görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.





YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.02.2025
22:43
Bingöl`ün Genç İlçesi`nde şap karantinası
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde şap karantinası
Bingöl'ün Genç ilçesinde şap hastalığı nedeniyle 21 gün süreyle karantina uygulaması başlatıldığı bildirildi. İlçedeki veteriner hekim kontrolündeki kesimler hariç tüm hayvan hareketlerinin ikinci bir emre kadar durdurulduğu belirtildi.
03.02.2025
22:42
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
03.02.2025
22:41
Bingöl`de gübre bayileri ve üreticileri denetlendi
Bingöl'de gübre bayileri ve üreticileri denetlendi
Bingöl'de ekipler tarafından gübre bayileri ve üreticileri denetlendi.
03.02.2025
22:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Aile hekimleri de randevu sistemine alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Aile hekimleri de randevu sistemine alındı
Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık sistemindeki yeni uygulamayla aile hekimlerinin de randevu sistemine alındığını belirtti.
03.02.2025
22:38
Kuzey ilçelerin ulaşım sorununa dikkat çekti!
Kuzey ilçelerin ulaşım sorununa dikkat çekti!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na iki ayrı önerge veren Bingöl Milletvekili Hülakü; 'Bingöl'ün kuzey ilçeleri, yıllardır merkezi yönetim tarafından ihmal edilmekte, hizmet götürme yükümlülüğü göz ardı edilmektedir' dedi.
03.02.2025
01:44
Bingöl`de sürücüler en çok neden ceza yiyor?
Bingöl'de sürücüler en çok neden ceza yiyor?
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada kurallara uymayan 158 araç veya sürücüye ceza kesildi. Sürücülerin en çok ceza yediği ihlaller ise şöyle sıralandı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın