KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Eğitimde cazibe merkezi oluyor

Doğu ve Güneydoğu'da açılan üniversiteler, bulundukları bölgeye büyük katkı sağlıyor. Bunlardan biri de Bingöl Üniversitesi. 3 yıl önce kurulan üniversite, cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Öğrenci sayısı bin 600'e çıkarken, öğretim üyesi 70'i buldu.  

Eğitimde cazibe merkezi oluyor
25 ŞUBAT 2010 PERŞEMBE 09:20
0
1987
0
AA aa
Bitlis Üniversitesi'ne kayıt yaptıran gençlerin yüzde 80'ini şehir dışından gelenler oluşturuyor. Bu durum iki avantajı beraberinde getiriyor. Yapılan hesaplamalara göre, dışarıdan gelen bir öğrencinin Bingöl'e maddi katkısı ortalama 400 TL. Yılda ortalama bin kişinin eğitim için Bingöl'ü tercih etmesi, şehre her ay yaklaşık 400 bin TL katkı sağlıyor. Ayrıca dışarıdan gelen öğrenciler kentin sosyal ve kültürel yapısını zenginleştiriyor.
BİNGÖL TERÖRLE ANILMAYI HAK ETMİYOR
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, bölgeyle ilgili güvenlik konusundaki önyargıların kırılması gerektiğini belirtti. Baydaş, Bingöl'ün terörle anılmayı hak etmediğini vurgulayarak, bilinenin aksine şehir merkezi ve civarında uzun yıllardan beri hiçbir olay yaşanmadığını kaydediyor. Komşu illerde cereyan eden hadiselerin Bingöl'e mal edildiğini anlatarak, olumsuz imaj yıkıldıkça hem üniversitenin büyüyeceğini hem de şehrin atılım yapacağını ifade ediyor. Türkiye'nin her yerine hitap eden bir üniversite olduklarını dile getiren Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, 'huzur kentinin huzur dolu üniversitesi' olma yolunda ilerlediklerini kaydediyor.
HEDEF 5 YILDA 5 BİN ÖĞRENCİ
Bingöl Üniversitesi, özellikle ziraat ve mühendislik alanlarında öne çıkmak istiyor. Bölgenin potansiyelini dikkate alan üniversite, zooloji bölümünü güçlendiriyor. Hayvan yetiştirme, hayvan ıslahı, bitki yetiştirme ve bitki ıslahı dallarına yatırım yaptıklarına işaret eden Rektör Baydaş, "Bingöl'deki besiciler, hayvanlarını diğer bölgelerden çok daha uzun süre besler. Diğer illerde 6 ay besleniyorsa burada 8 ay beslenir. Ancak et verimi açısından diğer bölgelerden yüzde 20 daha düşük verim alınır. Bu, bilimsel olmayan şartlarda besicilik yapmaktan kaynaklanıyor. Hayvancılık çok ilkel şartlarda yapılıyor." diyor. Bingöl'ün potansiyelini ortaya koyacaklarını anlatan Baydaş, besicilere yönelik programlar düzenleyeceklerini belirtiyor. Üniversite, şu anda hayvan ve tahıl konusunda envanter çıkarıyor.
Bingöl Üniversitesi'nin bünyesinde halen ziraat, fen edebiyat ve iktisadi idari bilimler fakülteleri var. Mühendislik ve mimarlık onay bekliyor. Rektörlük, matematik, Türk Dili ve sosyoloji bölümlerini hayata geçirmek istiyor. Genç ilçesinin ardından Karlıova ve Solhan'da meslek yüksekokulu açmak için planlama yapılıyor. Önümüzdeki yıl öğrenci sayısı muhtemelen 3 bine ulaşacak. Rektör Baydaş'ın hedefi ise 5 yılda 5 bin öğrenciye ulaşmak.
 
Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın