KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2025 Çarşamba
°C

Eğitim-bir-sen'den faks eylemi

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim Bir-Sen Bingöl Şubesi, öğretmen ve öğretim görevlilerinin isteklerini içeren taleplerini faks çektiler.

Eğitim-bir-sen`den faks eylemi
26 NİSAN 2012 PERŞEMBE 00:09
0
1520
0
AA aa

Geçen gün düzenledikleri eylemle maaş bordolarını yakan Eğitim Bir-Sen Bingöl Şubesi üyeleri, dün de faks eylemi gerçekleştirdi.

Öğretmen ve Öğretim Elemanının Ek Ödeme Mağduriyeti Giderilmelidir 

Faks eylemi öncesi sendika adına açıklama yapan Şube Başkanı Yunus Kava, ödeme mağduru öğretmen ve öğretim elemanları için alanlarda olduklarını söyledi. 

Öğretmenler ve öğretim elemanları olarak ek ödeme mağduriyetinin giderilmesi için 81 ilde alanlarda olduklarını söyleyen Kava, “Bizler, şubeler olarak il merkezlerindeki PTT önlerinde kitlesel basın açıklamaları ve faks eylemleri yaparken, Genel Merkezimiz Ankara'da Maliye Bakanlığı önünde eylem yapmakta, ilçe temsilciliklerimiz ise bizimle aynı saatlerde ilçelerinden “ek ödeme” talebimizi içeren faks eylemi gerçekleştirmektedirler. Faks eylemimizde ek ödeme talebini içeren metinleri, başta Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan'a, Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik'e, çalışanlarına sahip çıkması talebiyle Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer'e ve ilimizin milletvekillerine gönderdik” dedi. 

Kava, “Ek ödeme alamayan öğretmen ve öğretim elemanları, ne yazık ki, kamuda en düşük ücret alan çalışan konumuna düşürülmüştür. 666 sayılı KHK ile aynı unvanda çalışan personele yönelik “Eşit işe eşit ücret” düzenlemesiyle kamuda denge sağlamaya çalışan hükümet, eğitim-öğretim hizmet sınıfında 800 bini geçkin öğretmen ve öğretim elemanına ‘Muadilinizi bulamadık, onun için toplu sözleşme masasında görüşmek üzere sizi kapsam dışında bıraktık” mealinde bir yaklaşımla masayı işaret etmiştir. 9/1 öğretmenin bin 624 TL, 7/1 öğretim görevlisinin ise bin 856 TL maaş aldığı gerçeği toplu sözleşme masasında mutlaka göz önüne alınmalıdır. Öğretmen ve öğretim elemanlarının, eğitimi ve ülkeyi geleceğe taşımayı bir yana bırakın, kendilerini bir sonraki aya taşıyacak takatleri kalmamış ve sabırları tükenmiştir. Meclis çalışanına, danışmanına, şoförüne, üst düzey bürokratlarına, gizli kararname ile askerine cömert davranan hükümet, eğitimciler söz konusu olduğunda ‘mali denge'den söz etmekte, bizlerin sinirlerini germektedir. Mart ayında, evlerde kullanılan elektriğe yüzde 9.26, doğalgaz fiyatına yüzde 18.70 zam yapılmıştır. Yapılan zamlarla akaryakıtın litre fiyatının geldiği nokta ise bütün kamuoyunun malumudur. Öğretmenler ve öğretim elemanları, son 8 yılda bazı meslek grupları ile aynı muameleyi görmemiştir. Ocak 2004-Ocak 2012 tarihleri arasında bazı meslek gruplarında çalışanların aylıklarında yüzde 175 ile yüzde 230 oranında artış yapılırken, öğretmenlerin aylıklarındaki artış ise, maalesef yüzde 154'te kalmıştır. 666 sayılı KHK, kamuda genel idare hizmetleri sınıfında eşitlik adına denge sağlamıştır ama öğretmen ve öğretim elemanlarının kapsam dışında tutulmasıyla dengeler bozulmuştur. Diğer bir ifadeyle, farklı kurumlarda aynı unvanda olanların maaşlarında denge sağlanmış ama eğitimde kurum içi denge altüst edilmiştir. Maliye'nin bazı patronlara milyon dolarlık merhamet gösterirken, eğitim çalışanına “al da bunu merhem et” demesine karşıyız. Buradan sizler aracılığıyla hükümet yetkililerine sesleniyor ve toplu sözleşme masasında içimize sinen, emeğimizin karşılığını ifade eden yeni bordroyu ortaya koymasını istiyoruz. Öğretmen ve öğretim elemanları olarak, “ek ödeme” mağduriyetimizin masada telafi edilmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2025
19:17
Bingöl`de Çiftçilere Yüzde 70 Hibeli Tohum
Bingöl'de Çiftçilere Yüzde 70 Hibeli Tohum
211 çiftçiye 11 ton yonca tohumu, 600 torba silajlık mısır tohumu dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, dağıtılan tohumla 5 bin 200 dekarlık alanda 21 ton yem bitkisi hasat edilmesini hedefledikleri söyledi.
22.04.2025
18:58
Dikkat! Bingöl`de su kesintisi!
Dikkat! Bingöl'de su kesintisi!
Bingöl Belediyesi, içme suyu deplase çalışmalarından dolayı su kesintisi yaşanacağını bildirdi. Kesintilerden kentin tamamı etkilenecek.
22.04.2025
18:54
Vali Usta:
Vali Usta: 'ESK Kombinası Piyasayı Dengeliyor'
Ziyaret sonrası değerlendirmelerini paylaşan Vali Usta, memnuniyetini aktarırdı ve 'Piyasayı dengeleyici rol üstlenen perakende satış mağazası, hijyenik ve son derece modern tesislerde kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler vatandaşlarımızla buluşturuluyor.'
22.04.2025
14:31
Bingöl`de aranan 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, aranan 2 şüpheli yakalandı. Şahısların suçları ise şöyle sıralandı;
22.04.2025
14:07
Bingöl`de uyuşturucu tacirleri ekime hazırlanırken yakalandılar
Bingöl'de uyuşturucu tacirleri ekime hazırlanırken yakalandılar
Jandarma baskınında 480 adet karton bardak içerisinde filizlenmiş kenevir bitkisi ele geçirildi.
22.04.2025
14:02
Ev kadınlarına emeklilik hakkı yolda
Ev kadınlarına emeklilik hakkı yolda
'Aile Yılı' kapsamında ev kadınlarına emeklilik hakkı geliyor. Başvuruda bulunan ev kadınları her ay sigorta primini yatırarak emekli olabilecek. Primlerin 3'te birinin devlet tarafından karşılanacağı belirtilirken 15 yıllık ödemede devlet desteği 500 bin lirayı bulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın