KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

E-ticaret ve kosgeb konulu panel

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, sanayi-üniversite işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla İnivasyon, E- Ticaret ve KOSGEB Destekleri konulu panel düzenlendi.

E-ticaret ve kosgeb konulu panel
18 HAZİRAN 2011 CUMARTESİ 00:19
0
2732
0
AA aa

Sanayi-üniversite işbirliğinin geliştirilmesi için Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde düzenlenen İnivasyon, E- Ticaret ve KOSGEB Destekleri konulu panel;dün saat 14.00'de Rektörlük Konferans Salonu'nda yapıldı. 

Düzenlenen panele Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Baydaş, Teknokent A.Ş. Müdürü Prof Dr. Erhan Akın Fırat, F.Ü. Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç Dr. İbrahim Türkoğlu ve çok sayıda girişimci katıldı.
Teknokent A.Ş. Müdürü Prof Dr. Erhan Akın, İnivasyon (Yenilikçilik) konulu sunum yaptı. Prof. Akın yaptığı sunumda insanların her konuda karar vermelerini etkileyen paradigma denilen, deneyim ve tecrübelerinden kaynaklanan bakış açısının bulunduğunu; bu paradigmaları nedeniyle insanların yenilikleri kabul etmesinin çok zor olduğunu belirtti.
Türkiye'nin ileriki yıllarda ekonomi alanında başarılı olabilmesi için yeni endüstri alanlarına yönelmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Akın, bunu başarmak için Türkiye'de inovasyon kavramının uzun vadeli bir programa oturtulması gerektiğini belirtti. Akın, inovasyonun yenilikçilik, ekonomik ve ticari alanda ise 'ticat'(ticari icat) anlamlarına geldiğini; bu kavramın "Eski köye yeni adet getirmek" olarak anlaşılabileceğini ifade etti.
Akın, mevcut anlayışın ticaret noktasında değişime izin vermediğini belirterek,” Mevcut paradigma değişime izin vermiyor. Örneğin giyim kuşam noktasında dahi değişim yapamıyoruz. Toplumdaki algı ‘eski köye yeni adet gelmesin' şeklinde. Bunlar toplumun paradigması. Bu nedenle yenilikçilik konusunda Türkiye Avrupa'nın en gerisinde. Bu paradigmayı değiştirmemiz gerekiyor. Teknolojinin bu kadar geniş olduğu Bingöl hiç uzak bir yerde değil. Kendinizi hiç küçümsemeyin. Bizler girişimci, sanayici olamayız demeyin. Başkalarının sorduğu soruları bizim de sormamızın zamanı geldi” şeklinde konuştu.
 F.Ü. Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç Dr. İbrahim Türkoğlu; E- Ticaret konusunda bilgiler verdi.
E – Ticareti; İnternet ortamında insanların belirli sistemler üzerinde gerçek veya sanal ürünleri para karşılığında satın alması işlemi olarak tanımlayan Türkoğlu,” Kısaca tanımlayacak olursak e-ticarete, ticaretin elektronik versiyonu diyebiliriz. Artık her şeyin E – Ticaret'i çıktı. E – Noter, E – Fatura, E-ticaret, E-devlet, E-İş gibi. E – Ticaret OECD ve IDC verilerine göre 10 trilyon Dolar hacmine ulaştı. Türkiye'de şuan 30 milyon internet kullanıcısı var” diye konuştu.
“Neden Elektronik Ticaret?” sorusunu yanıtlayan Türkoğlu, “E-Ticaret; birebir görüşme gerektirmez. Süreçleri otomatikleştirir. Saat farkı, bölge, iklim, yöre ile sınırlı değildir. 24 saat satış imkanı sunar” şeklinde özetledi.
Türkoğlu, E-Ticaret'in faydalarını ise şöyle sıraladı:
“Düşük pazarlama ve satış maliyetleri, düşük tasarım ve imalat maliyetleri, geniş pazarlara erişim kolaylığı, pazara eşit erişim hakkı, yeni pazarlara ulaşabilme.”
Elektronik ticaretin günümüzde yaygınlaşmasının sebebinin düşük maliyet olduğunun altını çizen Türkoğlu, E – Ticaret yapmanın en kısa yolunun web sitesi yapmak olduğunu belirtti.
Panel verilen kokteyl ile sona erdi.
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın