Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 14 Mart Tıp Bayramı'nda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.
Davutoğlu'nun açıkladığı sağlık paketine yönelik bilgilerin yer aldığı açıklamada, “kamuoyuna müjde diye lanse edilen bu açıklamaya dikkatle bakıldığında, görülmekte olan sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunun ve 500 Bin sağlık çalışanının var olduğu gerçeğinin göz ardı edilmesidir. Her düzenlemede sağlık çalışanlarını bölmek, ayrıştırmak ve ötekileştirmek çalışma barışını ve işyerinde huzuru yok etmektedir. Fakat Sağlık Bakanlığı bu yanlışında ısrar etmektedir. Sağlık çalışanlarının emeklilikte yaşadıkları gelir kaybı sadece doktorlarımızın değil tüm çalışanların temel sorunudur. Bunun için de sendikamız olarak döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasını uzun zamandır talep etmekteyiz. Tüm çalışanların ortak sıkıntısını çözüme kavuşturmak varken bunu sadece doktorlarımız açısından değerlendirmeye alınması çok büyük bir vebaldir” denildi.
Davutoğlu'nun açıkladığı paketin sağlık çalışanları arasında ayrımcılığa neden olduğu savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Çalışanlar arasında ayrımcılığa neden olacak ve adaletin asla sağlanamayacağı bir düzenleme yapılması da yanlıştır. Vardiya sistemi ile çalışanlar, aile hekimliğinde zor şartlarda görev alanlar, ADSM'lerde sağlıklarını riske atanlar gibi liste uzayıp giderken tutulan nöbetin saatine göre yıpranma payı verilmesi, adaleti sağlamaktan da uzak olacaktır. Sadece bir kriteri dikkate alıp değerlendirme yapmak yanlıştır. Söz konusu müjdelerdeki son husus ise, sağlık çalışanlarına hakaret ve tehditte bulunanların tutuklu yargılanmasıdır. Türk Sağlık-Sen olarak şiddet, hakaret ve tehditte tutuklu yargılamanın olması bizim talebimizdi. Hepinizin bildiği gibi daha önce sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması ile ilgili bir kanuni düzenleme yapılmıştı. Fakat bu düzenleme sadece kağıt üstünde kalmıştır. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların yüzde 90'ından daha fazlası tutuksuz yargılanmaktadır. Dolayısıyla burada asıl sorun çıkarılan kanunların hakim ve savcılar tarafından titizlikle uygulanmasından geçmektedir. Bu nedenle sağlık çalışanlarını tehdit edenler ve onlara hakaret edenlerin tutuklanması ile ilgili düzenleme olumludur, fakat mesele bunun uygulanmasıdır. Adli makamların bu konuda hassas olmasının sağlanmasıdır.”