KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Eylül 2024 Perşembe
°C

Doğalgaz umudu ertelendi

Doğu Gaz Doğalgaz Dağıtım Şirketi Genel Müdürü Turgut Kızılkaya, 2019 yılına kadar programların yapıldığını belirtip Solhan'ın daha sonraki yıllarda programa alınabileceğini söyledi.

Doğalgaz umudu ertelendi
30 MART 2018 CUMA 22:52
2
5144
1
AA aa

Bingöl'ün Solhan İlçesi'nin doğalgaza kavuşturulmasıyla ilgili girişimler sürerken, umutları ertelen açıklama Doğu Gaz Doğalgaz Dağıtım Şirketi Genel Müdürü Turgut Kızılkaya'dan geldi.

Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş ve Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ile bir araya gelen Kızılkaya, Solhan'a doğalgaz getirilmesiyle ilgili istişarelerde bulundular.

Nüfus dikkate alınacak

Solhan Kaymakamı Okumuş ve Belediye Başkanı Yıldız ile bir araya gelen Doğu Gaz Doğalgaz dağıtım şirketi Genel Müdürü Turgut Kızılkaya, yapılan istişarede şu ifadeleri kullandı: “Şimdi sizin yoğun talebiniz üzere özellikle belediye başkanımızın isteğiyle her ortamda dile getirdiği için biz de Bingöl Muş arasında gidip geldiğimiz için ilçeden sürekli geçiyoruz. İlçenin birazda gelişimini görüyoruz. Yapılaşmasını da görüyoruz. Köylerden arındırılmış merkez nüfusu 20 binin altında. BOTAŞ, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK nezdinde yapılan bir çalışma var. Nüfusu 20 binin üzerinde olan bütün ilçeler için hedef 2023 yılına kadar hepsine doğalgazın ulaştırılmasıdır. Bu da tabi programa bağlanmış durumda. 2017-18-19 programları bellidir. 2020-21 programı açıklanmadı. Daha sonra 2022-23 programı açıklanacak. Hedef 222 ilçenin 2019 yılına kadar doğal gaza kavuşturmak olacak. 2023 yılına kadar da özellikle nüfusu 20 binin üzerinde daha sonra 15 bin veya 10 bin bandın üzerinde kalan bütün ilçeler alınacak. Peyder pey gidilecek. Yani 2022-23 programına nüfusu en düşük ilçeler bırakılacak. Bu etapta çalışmalar sürecek.”

“Solhan ve Genç 2020-21 programına alınacak”

Yapılan istişarede Kaymakam Okumuş'un “2020 yılına kadar vatandaşı doğalgaza kavuşturabilecek miyiz?” sorusuna cevap veren Kızılkaya, şu ifadeleri kullandı:

“2020-21 programı henüz açıklanmadı. Yetki sahibi mercii ben olmadığım için net bir şey söyleyemiyorum ama gidişat onu gösteriyor. Öngörümüz o yönde. 2020-21 programında Bingöl'ün Genç ve Solhan ilçeleri yer alacak. 2019 programı da açıklandığı için hali hazırda Solhan ilçesi veya Bingöl ilinden herhangi bir ilçe dâhil edilmemiş bu programa. Bunun yıllara yayılmasının iki sebebi var; malzeme tedarik firmalarının çok uzun süre olması hedef 222 ilçenin tamamının 2017 yılında tamamlanmasıydı ama fabrikaların malzemeyi tedarik edememesi, sipariş verilen bir malzemenin 7-8 ay sonradan gelmesi ki bazı malzemelerin tedarik süresi bir yılı bulduğu için bu sebepten bazı programalar ertelenebiliyor. Bizim hedefimiz bu sene il merkezlerindeki iş yükümüzü bitirip bundan sonraki süreçlerde 2019 itibariyle ilçelere yoğunlaşacağız.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24351)
31 Mart 2018 Cumartesi 14:37
Kömürü kim satiyorsa? Engelleyici de yakindir ? Neden-sonuç belli. Uyan SOLHAN
19.09.2024
14:31
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazilere müjdeli bir haber verdi. Işıkhan gazilerin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyelerin SGK tarafından karşılanacağını ifade etti.
19.09.2024
12:06
Bingöl`de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl'de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen 3 aylık teknik ve projeli bir takip sonucu düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Tarihi eser ve uyuşturucu el geçirilen operasyon sonrası gözaltına alınanlardan 6'sı tutuklandı, bir kişiye ev hapsi verildi.
19.09.2024
11:42
SÜTAŞ`tan Bingöl Üniversitesi`ne ziyaret ve iş birliği görüşmeleri
SÜTAŞ'tan Bingöl Üniversitesi'ne ziyaret ve iş birliği görüşmeleri
Ziyaret sırasında, Yeni Nesil Üniversite Vizyonu çerçevesinde tarım ve hayvancılık alanında silikon vadisinin kurulmasına yönelik çalışmalar ele alındı.
19.09.2024
11:14
AK Parti düğmeye basıyor: vekiller rapor verecek
AK Parti düğmeye basıyor: vekiller rapor verecek
AK Parti'de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan halkın şikayetlerini bizzat milletvekillerinden dinleyecek. Erdoğan yeni yasama dönemi öncesinde milletvekilleriyle bir araya gelecek ve saha raporları isteyecek.
18.09.2024
17:41
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 40 personel alınacağını duyurdu. Başvuru tarih ve koşulları ise şöyle;
18.09.2024
17:24
Erbakan:
Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir'
Bingöl'ün Genç İlçesi'ne gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir. Millî Görüş belediyesinde zaten seçimde de söylediğimiz gibi, ahlaklı belediyecilikte rüşvet, yolsuzluk ve suiistimal olmaz. Bunların hepsi Allah'ın izniyle tarihe karışmıştır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın