KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Şubat 2025 Cumartesi
°C

Dink davasında görüntü kaydı alınacak

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın bugün yapılacak 3'üncü duruşmasında ses ve görüntü kaydı yapılacak.

Dink davasında görüntü kaydı alınacak
11 ŞUBAT 2008 PAZARTESİ 11:09
0
1110
0
AA aa
Bugünkü duruşmaya 8'i tutuklu, 19 sanığın katılması bekleniyor. Duruşmada ilk kez bir sivil mahkeme tarafından kameralı kayıt sistemi kullanılacak.
 
Mahkeme heyeti yazılı tutanak yerine duruşmada yaşananları ve sanıkların söylediği her kelimeyi kameraya kaydettirecek.
 
Sistem sivil mahkemede ilk kez kullanılacağı için müdahil avukatlar ve mahkeme heyeti duruşma öncesi prova yapacak.

Bir önceki duruşmada tetikçilikle suçlanan O.S. dinlenmişti. O.S. kendisini cinayete Yasin Hayal'in azmettirdiğini söylemişti. Bugünkü duruşma, iki kilit ismin konuşacak olması bakımından önemli.

Polis muhbiri Erhan Tuncel ve O.S.'yi yönlendirmekle suçlanan Yasin Hayal'in vereceği ifade, cinayetin arkasında, tutuklular dışında başka isim ya da isimlerin bulunup bulunmadığı açısından kritik önem taşıyor.

Dink ailesinin avukatları, dosyada çok önemli belge ve bilgi eksikleri olduğunu düşünüyor.

Avukatlar, polis muhbiri Tuncel'in O.S. ve arkadaşları hakkında üstlerine ilettiği istihbarat raporlarının istenmesini talep edecek.

Mahkeme heyeti bu raporlardan, cinayet planının ne kadar önceden bilindiği, nasıl bir ilişki ağı olduğu, polis ve jandarma görevlilerinin olayda ihmali ya da yönlendirmesi olup olmadığını anlamaya çalışacak.

Müdahil avukatlar, 3'üncü duruşmada, sanıklarla Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) gençlik örgütlenmesi Alperen Ocakları arasında bağlantı olup olmadığının araştırılmasını da isteyecek.

Kameralı sistem tanıtıldı
 
Sabah erken saatlerden itibaren duruşmayı izlemek üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen basın mensupları, duruşmanın sesli ve görüntülü kayıt altına alınması için kurulan sistemin tanıtılması amacıyla 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi salonuna alındı.
 
Kısa bir süre görüntü ve fotoğraf almalarına izin verilen basın mensuplarına, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, sistemle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 52, 58, 180, 196'ncı ve 219'uncu maddelerinin sesli ve görüntülü kayıt altına alma ile ilgili olduğunu belirten Çolakkadı, sistemin yasal dayanağını CMK'dan aldığını dile getirdi.
 
Beşiktaş'taki İstanbul ağır ceza mahkemelerinde 1.5 yıldır bu sistemi kurmaya çalıştıklarını ifade eden Çolakkadı, özellikle çok sanıklı davalarda duruşmaların geç saatlere kadar sürdüğünü, bu durumda alınan ifadelerin yazılması için harcanan vaktin de etkili olduğunu anlattı.
 
Çolakkadı, "Şimdi bu sistemle bunu engelliyoruz. Artık katipsiz duruşma yapılacak. Her şey görüntü ve ses olarak kayda alınacak. Daha sonra kısa bir süre içinde personel duruşma salonu dışında bir yerde bu kayıtları tutanağa geçirerek hakime imzalatacak. Sistemin özü bu" dedi.
 
Geniş güvenlik önlemi alındı
 
Aralarında O.S.'nin de aralarında bulunduğu 19 sanığın yargılandığı dava için Beşiktaş'taki İstanbul adliyesi ve çevresinde güvenlik önlemleri alındı.
 
14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya girişlerde üst araması ve kimlik kontrolleri yapılıyor.
 
Güvenlik önlemleri çerçevesinde resmi ve sivil çok sayıda polis görev alıyor. Adliyenin yanında bulunan otoparka da güvenlik gerekçesiyle sivil araçların girişi yasaklandı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2025
19:32
Hesarek`e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Hesarek'e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Bingöl'de Üniversite Termal Tesisinin ardından bir kapatma kararı da Hesarek Kayak Merkezi için verildi. Türkiye'deki birçok tesis için verilen karardan etkilenen Hesarek'te yatılı konaklama ile teleferik ve telesiyej sistemi kapatıldı. Kafeterya ve acemi pisti açık olacak.
07.02.2025
18:11
Bingöl`de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı.
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
07.02.2025
12:01
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 8 tabanca, av tüfeği fişek ve mermi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın