KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

Devlet üzerine düşeni yapıyor

Bağımsız Denetçi Bayram Keskin, piyasadaki durgunluğa, artan döviz kuruna rağmen devletin işverene yönelik üzerine düşen fedakarlığı fazlasıyla yaptığını söyledi.

Devlet üzerine düşeni yapıyor
09 NİSAN 2018 PAZARTESİ 23:50
2
1631
0
AA aa

Bağımsız Denetçi Bayram Keskin, piyasadaki durgunluğun, artan döviz kurunun iş verenleri mağdur etmediğini belirterek, devletin işverene yönelik üzerine düşen fedakarlığı fazlasıyla yaptığını söyledi.

İşverenlerin devlet tarafından sunulan imkanları iyi bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Keskin, “Özellikle son dönemlerde gerek serbest piyasa ekonomisinde, gerek girdi maliyetlerinin dövize endeksli istikrarsız olarak artması ve yine döviz kurunun yüksek seyir halinde artmaya devam etmesi, piyasada ciddi bir durgunluğu beraberinde getirmiştir. Hal böyle olunca, devlet üzerine düşen fedakârlığı fazlasıyla yapıyor. SGK primi olsun, gelir vergisi ödemelerinde olsun oldukça cazip destekler sunulmaktadır. İşverenlerin bu teşviklerden zamanında ve yerinde faydalanması için kendilerine sunulan teşvikleri iyi değerlendirmelidirler. Halen yürürlükte olan çeşitli teşviklerin yeterince kullanılmadığı görülmektedir. İşverenlerin teşviklerden daha sağlıklı faydalanabilmeleri için teşviklerin yerinde ve zamanında kullanılması onların lehine olacaktır “şeklinde konuştu.

Dört maddede devletin sunduğu imkanları ve bu imkanlardan ne şekilde yararlanabileceğini anlatan Keskin, şunları kaydetti;

1-İlave İstihdam

Eğer yeni bir işçiyi işe alıyorsanız ve son üç ayda 10 günden fazla sigortası yoksa 31.12.2020 tarihine kadar sigorta primi teşvikinden faydalanabiliyorsunuz.

İşverene düşen sadece çalışanın ücretini ödemektir. Geri kalan SGK primi ile gelir vergisi ödemelerinin hepsi devlet tarafından karşılanmaktadır. İşverenler yönünden aranan şartlar ise, 2017 yılında çalıştırılan işçilere ilave istihdam olması ve kuruma olan prim borçlarının düzenli ödenmesi gerekmektedir.

2-Bir Benden Bir Senden

Eğer yeni işe almış olduğunuz bir sigortalı çalışanınız 18 yaşından büyük, 25 yaşından küçük ise ancak bu yasadan faydalanabilirsiniz. İşe giriş tarihi itibariyle işverenin birinci derecede kan veya kayın hısmı ya da eşi olmaması.

İşveren yönünden aranacak şartlar ise oldukça sınırlıdır.

İmalat sektöründe faaliyet göstermesi ve bu sektörde ustalık belgesi sahibi olunan özel sektör işverenine ait olması, İşyerinin 2017 yılındaki sigortalı sayısı ortalamasının 1 ila 3 olması, sigortalının işe alındığı işyerine ait 2017 yılında kuruma bildirilen aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalı sayısının ortalamasına ilave olarak çalıştırılması, İşyerleri, 2017 yılındaki sigortalı sayısının ortalamasına ilave olarak istihdam edecekleri en fazla iki sigortalı için bu teşvikten yararlanabilir. İş çevrelerinin en çok beklediği teşvik paketi olduğu halde, gerek 2017 çalışan sayısının 3 ile sınırlandırılması, gerekse en çok 2 kişilik istihdam ile sınırlandırılması açıkçası beklentilerin altında kaldı.

3-Kadın, Genç Ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların Teşviki

Eğer işe aldığınız çalışanınız son Altı aydır işsiz olan bir işçi ise, çeşitli kriterler göz önüne alınarak işveren payı hissenizin tamamı 1 yıl ile 4,5 yıl arasında yine kurum tarafından ödenecektir. Özellikle işe aldığınız çalışanınızın İŞKUR'a kayıtlı olması ve varsa mesleki yeterlilik belgesini özellikle kullanmayı ihmal etmeyiniz.

4-Asgari Ücret Desteği

Ocak/2018 ile Eylül/2018 dönemleri arasında çalıştırılan sigortalılardan kişi başına 100 TL destek tutarı yine devam etmektedir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın