KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı

Solhan ilçesinde hastane personelleri tarafından gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı
10 HAZİRAN 2021 PERŞEMBE 16:45
3
1749
0
AA aa

Hastane Afet Planı kapsamında Solhan Devlet Hastanesi personeline deprem ve yangın eğitimleri verildi. Eğitimler sonrası ise tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikata, AFAD, itfaiye, UMKE ile polis ekipleri de katılarak destek verdi. Anonslarla hastanede bulunanlar uyarılırken, senaryo gereği depremde yaralanmış vatandaş itfaiye yardımıyla tahliye edilerek sağlık ekiplerine teslim edildi. Çıkan yangın ise itfaiye ekipleri ve hastane personelinin koordineli çalışması sonucu söndürüldü. Polisin güvenlik tedbiri aldığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

Tatbikat hakkında bilgi veren Hastane Başhekimi Dr. Murat Döger, “Bugün ‘Hastane Affet Planı' kapsamında gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdik. Tatbikatımızı Sivil Savunma Birimi önderliğinde önce planlandı ve İl Sağlık Müdürlüğü izni dahilinde yapıldı. Tatbikatımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hastane Sivil Savunma Amiri Serhat Bilmez ise “Hastane Affet Planı kapsamında yapılan tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikatımıza, AFAD, UMKE, itfaiye ve polis destek verdi. Olası bir yangın, deprem ve felaketlerde hastane olarak neler yapmamız gerekir, ne eksiklerimiz var, neleri daha iyi yapabiliriz düşüncesi ile her yıl HAP kapsamında tatbikatlar yapıyoruz. Bugün tatbikat öncesinde hastanemizde bütün personele depremlerde ve afetlerde neler yapılması gerekiyor diye eğitim verildi. Akabinde ikinci katta tahliye planı çerçevesinde hasta tahliyesi gerçekleştirildi. Depremde yaralanmış vatandaşımızın ve hastalarımızın itfaiye yardımıyla ve AFAD'ın çalışmalarıyla ikinci kattan tahliyelerini gerçekleştirildi. Daha sonra hastane bahçemizde çıkan yangına personelimiz müdahalede bulundu. Daha sonra başhekimimizin talimatıyla yeşil kod verilerek tatbikatımız sona erdirildi” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.01.2026
23:49
Bingöl`den Venezuela Tepkisi: Emperyalist Zulmü ve Demokrasi Maskesini Reddediyoruz
Bingöl'den Venezuela Tepkisi: Emperyalist Zulmü ve Demokrasi Maskesini Reddediyoruz
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, ABD'nin Venezuela'ya yönelik müdahale girişimlerine sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, askeri tehditlerin ve halk iradesine yönelik müdahalelerin 'küresel haydutluk düzeninin bir parçası' olduğu vurgulandı.
03.01.2026
20:38
Komşu 4.7 ile sallandı
Komşu 4.7 ile sallandı
Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
03.01.2026
17:19
Bingöl`de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl'de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl merkez Üniversite Kavşağı'nda meydana gelen silahlı saldırıda 27 yaşındaki O.H. yaşamını yitirdi.
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın