KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Davutoğlu: 2021'de seçim olma ihtimali yüksek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, erken seçimle ilgili yaptığı açıklamada, 'Türkiye seçim psikolojisine girmiştir. 2021 yılında seçim olma ihtimali yüksek' düşüncesini dile getirdi.

Davutoğlu: 2021`de seçim olma ihtimali yüksek
06 OCAK 2021 ÇARŞAMBA 15:14
1
4518
3
AA aa

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, basın kuruluşlarının Ankara temsilcilerine gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"Ülkenin 2,5 yıl daha aynı zihniyetle yönetilmesi doğru değil." açıklaması yapan Davutoğlu, "Türkiye seçim psikolojisine girmiştir. Biz hangi dönemde, ne zaman seçim olursa hazırız" ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde yaşananların, 22. yüzyılın düzeniyle ilgili ilk işaretleri ortaya koyduğuna dikkati çeken Davutoğlu, ortak akılla zihnen ve ruhen 22. yüzyıl planlaması yapılması gerektiğini söyledi. Dünyada son 1 yılda büyük bir dalgalanma yaşandığını, böyle dönemlerin ülkeleri olumlu ya da olumsuz yönde ayrıştırdığını dile getiren Davutoğlu, "Maalesef son 1 yıla baktığımızda 22. yüzyıla hazırlanan bir Türkiye değil, 90'lara 70'lere dönmüş bir Türkiye görüyoruz." görüşünü savundu. Davutoğlu, dünyanın insan hakları ve özgürlükler konusunda yepyeni dönüşümler yaşadığını, Türkiye'nin ise 1990'lı yılların mantığı içinde olduğunu öne sürdü.

Üniversitenin kapısına kelepçe takılması

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterilere de değinen Davutoğlu, "Pandemi dolayısıyla gerekli tedbirleri alırsınız ama akademisyen olarak bir üniversitenin kapısına kelepçe takılması gibi sembolik bir şeyi kabul edemem." dedi. Davutoğlu, oraya teröristler girmişse, polisin görevinin onları ayırıp öğrencilerin gösteri hakkına saygı göstermek olduğunu kaydederek, "Bana gelen bilgi bu tür halay çekenlerin üniversite öğrencisi olmadığı yönünde. Onlar oraya geldi diye öğrencilerin protestosu haksız mı oluyor, kapıya kelepçe vurmak haklı mı oluyor?" diye konuştu.

"Türkiye, dünyanın ilk 20 ekonomisi arasında değil"

Ekonomiye yönelik eleştirilerde de bulunan Davutoğlu, "Pandemiyi kimse bahane olarak getirmesin, bu kolaycılıktır. Bütün ülkeler pandemiyle karşılaştı ama Türkiye küme düştü. Türkiye, dünyanın ilk 20 ekonomisi arasında değil." ifadesini kullandı.

Gelecek Partisinin konjonktürel bir parti olmadığını dile getiren Davutoğlu, "Türkiye'yi 20. yüzyıla mahkum etmeye çalışanlara karşı Gelecek Partisi, Türkiye'yi 22. yüzyıla taşıma partisidir." dedi. Davutoğlu, Gelecek Partisinin 10 ayda kongresini yapacak hale geldiğini ve büyük kongresini gerçekleştirdiğini anlattı.

"Seçime hazırız" mesajı

"Erken seçim" konusuna da değinen Davutoğlu, "Ülkenin 2,5 yıl daha aynı zihniyetle yönetilmesi doğru değil. Türkiye seçim psikolojisine girmiştir. Biz hangi dönemde, ne zaman seçim olursa hazırız." diye konuştu. Bazen şartların seçimi dayattığını ifade eden Davutoğlu, "2,5 yıllık iktidar performansına baktığımda, Cumhur İttifakı'nın içindeki kırılganlığa baktığımda, bu şekilde ülkenin 5 yılı doldurması, psikolojik olarak, ekonomik olarak, siyasi olarak çok zordur." görüşünü paylaştı.

"2021 yılında seçim olma ihtimali yüksek"

Ekonomide takip edilen politika bu şekilde sürerse gelecek aylarda ekonomik daralmanın çok daha fazla olacağını ileri süren Davutoğlu, "2021 yılında seçim olma ihtimali yüksektir." değerlendirmesinde bulundu. Seçimde en güçlü partilerden birisinin Gelecek Partisi olacağını iddia eden Davutoğlu, "Dip dalga 'Gelecek Partisi' diyor. Ondan eminiz. Olacak seçime de hazırız." ifadesini kullandı.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82234)
31 Mart 2021 Çarşamba 07:48
Dün bu davaya ihanet edersem yüzüme tükürün diye şahısa bugün kaç kişi bugüne yüzüne tükürdü merak etmiyor değilim;)) Birde ilde bir başkanı var koca Katılımı Hipermarketi yerle yeksan eden ...Bunlar ülkeyi kurtaracaklarmış de gelde gülme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80492)
08 Ocak 2021 Cuma 11:09
Allah insanı senin durumuna düşürmesin.nankör olmak böyle birşey demekki..Tayyip Erdoğan hepinizi adam etti biraz palazlandınız şimdi geçmişte en ağır hakaretler yaptığın adamlarla Tayyibe karşı birlik olmuşsun. sonrada milletten oymu bekliyorsun. senin peşinden gidene şaşarım .hem seçim olsa ne olacak sen mi kazanıcan. yazık çok yazık..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80447)
06 Ocak 2021 Çarşamba 19:34
Sen onlardan çokmu farklısın sende daha dün ordan geldin seni tanıyoruz merak etme
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın