KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2024 Salı
8 °C Bulutlu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan önemli açıklamalar

Bayramda sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili önemli açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, koronavirüse karşı Ramazan Bayramı'nda alınacak önlemlerde önümüzdeki bir haftalık süreçte ortaya çıkan tablonun etkili olacağını söyledi ve 'Ramazan Bayramı'nda da koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok önlem alınması kuvvetle muhtemel' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın`dan önemli açıklamalar
18 MAYIS 2020 PAZARTESİ 15:12
0
1701
0
AA aa

Ramazan Ayı'nın bitmesine sayılı günler kaldı. İslam aleminde Ramazan Bayramı hazırlıkları ve heyecanı şimdiden başladı. Türkiye'deki koronavirüs salgınında Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıp uygulanmayacağı en çok merak edilen konular arasındaydı.

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI OLACAK MI? İBRAHİM KALIN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Bayramda sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, alınacak kararla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, GZT'nin YouTube sayfasından canlı yayınlanan programda, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"BİRÇOK ÖNLEM ALINMASI KUVVETLE MUHTEMEL"

Kalın bayramda sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili "Korona sonrası dönemin yeni normal olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Tedbirlerle yaşamaya dikkat edeceğiz. Maskesiz çıkmamaya, sosyal mesafeyi korumaya özen göstermeliyiz. Ramazan Bayramı'na kadar önümüzde bir haftalık bir süreç var. Bu bir haftalık süreçte önümüze gelen tablo alacağımız kararlar bakımından önemli olacak. Ramazan Bayramı'nda da koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok önlem alınması kuvvetle muhtemel.

"BU SALGIN HER ÜLKENİN MİLLİ KAPASİTESİNİ TEST ETMESİNİ SAĞLADI"

Türkiye koronavirüs sürecinde birçok ülkeye yardım etti. Biz bu yardımları hiçbir karşılık beklemeden yaptık. Türkiye olarak dünyaya insani diplomasinin mümkün olduğunu gösterdik.

Korona sonrası küresel düzenin bağışıklık sisteminin ne kadar bozuk olduğunu gördük. Sonraki panik hali de bunu doğruladı. Bu salgın her ülkenin milli kapasitesini test etmesini sağladı. Bizim yerli ve milli hamlemizin önemi ortaya çıktı."

'BU BİRLİK NEDEN VAR?'
Kalın, Kovid-19 salgını döneminde Avrupa Birliği'nde virüsle mücadelede yaşananlar, ülkelerin birbirini desteklememesi konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa'da salgının izlediği seyrin AB fikrini ve dayanışma ruhunu zayıflattığını dile getiren Kalın, "Zaten İngiltere'nin ayrılmasından sonra AB içerisinde devam eden tartışmalarla beraber AB fikri konusunda şüphecilikle atbaşı gidiyordu. Bu salgına hazırlıksız yakalanan Avrupa ülkeleri özellikle İspanya, İtalya, Fransa ardından İngiltere... İngiltere AB üyesi değil ama Avrupa kıtasında olması nedeniyle... Bu tartışmalar hızlandı. Bu dönemin en önemli özelliklerinen biri belki her şey çok radikal bir şekilde değişmeyecek ama tarihin hızı arttı. Bizim günlük hayatımızın hızı yavaşladı ama tarihin hızı ve kırılgan noktaları daha belirgin hale geldi, hızlandı. O küresel düzenin bağışıklığının ne kadar zayıf olduğu ortaya çıktı. Bunun en akut yaşandığı yerleden biri de AB oldu. İster istemez böyle bir dönemde dayanışma gösterilmediği zaman üye ülkeler 'Bu birlik neden var?' diye sorgulamaya başladı." diye konuştu.

'KAÇINILMAZ OLARAK BU SORGULAMALAR DEVAM EDECEK'

Kalın, AB'nin salgınla mücadelede yaşadıklarının krizin küresel yansımlarından biri olduğunu anlatarak, AB etrafında yaşanan tartışmanın bütün uluslararası kuruluşlarla da alakalı olduğunu söyledi.

Bugün sadece AB'nin tartışılmadığını ifade eden Kalın, şunları aktardı:

"BM'nin etkinliği ve meşruiyeti de sorgulanıyor. Dünya Sağlık Örgütü bu süreçte ne kadar etkin oldu? Bunlar sorgulanıyor. İslam İşbirliği Teşkilatı, İslam ülkelerinin en üst çatı kuruluşu olarak ne kadar etkili oldu? G20 sorgulanıyor. Kaçınılmaz olarak bu sorgulama bundan sonra da devam edecek. Eğer uluslararası kurumlar kendilerine çekidüzen verirlerse bu dayanışma ruhunu, iş birliği ortamını güçlendirirlerse, paylaşmayı yaygınlaştırırlasa, adil paylaşmayı çoğaltabilirlerse bu krizi fırsata dönüştürebilirler. Eğer gerekli tedbirler alınmazsa bu kurumlarla ilgili meşruiyet tartışmaları bundan sonra daha fazla hız kazanacak."
 

KALIN'DAN KİTAP ÖNERİLERİ

İbrahim Kalın, kaleme aldığı "Perde ve Mana - Akıl Üzerine Bir Tahlil" kitabıyla ilgili konuşurken de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Akıl bazen kendisiyle çelişebilir, kendi özüne yabancılaşabilir. İnsan sadece akıldan ibaret bir varlık değil. İnsanın ruhu, nefsi, kalbi, talepleri var. İnsan bu bütünlük içerisinde incelenmesi gereken bir varlık. Akıl onun en önemli unsurlarından biri. Onu diğer bütün varlıklardan ayıran ilahi bir vergisi ama bazen diğer duygular daha güçlü hale gelip aklı yenebilir. Dahası akıl kendi kurduğu tuzaklara kendi düşebilir."

Kitap önerisinde bulunursa, hangi 10 kitabı önerebileceği sorulan Kalın, kitapları ve yazarları şöyle sıraladı:

"İmam Gazali'nin 'Dalaletten Kurtuluş', Farabi'nin 'Erdemli Şehri', Sait Halim Paşa 'Buhranlarımız', Ahmet Hamdi Tanpınar 'Huzur', Mustafa Kutlu 'Ya Tahammül Ya Sefer', 'Yokuşa Akan Sular', 'Sevincini Bulmak', İsmet Özel 'Erbain', İbrahim Tenekeci 'Üç Köpük', 'Peltek Vaiz', Tolstoy 'Hacı Murat', Marcus Aurelius 'Düşünceler', Seyyid Hüseyin Nasr 'İnsan ve Tabiat."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2024
01:18
Vali Usta şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi
Vali Usta şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi
Bingöl'de şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bu toprakları vatan yapmak için sizler en değerli varlıklarınızı; çocuklarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, kısacası en sevdiklerinizi bu millet için feda ettiniz. Sizler için ne yaparsak yapalım hakkınızı hiçbir şekilde ödeyemeyiz' dedi.
19.03.2024
01:17
'Şehit aileleri başımızın tacı, gazilerimiz onurumuzdur'
Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar programında konuşan Genç Kaymakamı Güzel; 'Şehitlerimizin emaneti olan sizlere ve gazilerimize sahip çıkabilmek bizim için en kutsal görevdir. Her zaman yanınızda olacağız' dedi.
19.03.2024
01:15
Bingöl`de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü
Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü
Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.
19.03.2024
01:15
'Çanakkale insanlığın savaşı yendiği yerdir!'
Kebude; '1915 Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözüdür ve Çanakkale insanlığın savaşı yendiği yerdir!'
19.03.2024
01:13
AFDK Yozgat Bozokspor`a ceza yağdırdı!
AFDK Yozgat Bozokspor'a ceza yağdırdı!
Bingöl'de oynanan ve bir dizi gerilimlere sahne olan Yeni Genç Muratspor - Yozgat Bozokspor maçında sportmenliğe aykırı hareket eden 3 Bozoksporlu futbolcu ve kulüp antrenörüne ceza verildi. Kulübe de ayrıca para cezası kararı çıktı!
19.03.2024
01:12
12 yıllık aranın ardından dönüşü muhteşem oldu!
12 yıllık aranın ardından dönüşü muhteşem oldu!
Bir dönemin güldüren ve düşündüren adamı Yusuf Buyankara, 12 yıl aradan sonra sahneye döndü ve gösterisinde izleyenleri kahkahalara boğdu!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın