KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Şubat 2025 Pazar
°C

Çukurova, bingöl'ün belini büktü

Bingöl ili Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Üzer, Çukurova’daki arı zehirlenmelerine ilişkin, “Bazı bilinçsiz üreticiler tarafından yapılan bilinçsiz ve zamansız ilaçlamalar Bingöl arı yetiştiricilerinin belini büktü” dedi.

Çukurova, bingöl`ün belini büktü
06 NİSAN 2017 PERŞEMBE 22:22
0
2235
0
AA aa

Bingöl ili Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer, arı zehirlenmeleriyle ile ilgili açıklama yaptı.

2017 yılına Çukurova'da yaşanan zehirlenmeler nedeniyle büyük bir koloni kaybıyla başladıklarını belirten Üzer, “Tüm uyarılarımıza ve Bingöl, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerince  alınan tedbirlere rağmen Çukurova'daki bazı bilinçsiz üreticiler tarafından yapılan bilinçsiz ve zamansız ilaçlamalar Bingöl arı yetiştiricilerinin belini büktü” dedi.

“BİNGÖL ARICISININ KOLONİ KAYBI YÜZDE 65-70 CİVARINDA”

Üzer, “2017 Yılına Bingöl Valiliği ve Bingöl Üniversitesinin Desteğiyle Markalaşma hazırlıklarımıza büyük heyecanla başladık ama arıcılarımızın yaşadığı bu sıkıntı hepimizi üzdü. Bingöl yayla Balının Markalaşması için bu sıkıntılarımızla birlikte kaldığımız yerden bütün azmimizle devam edeceğiz. Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde Bingöl arı yetiştiricilerinin yoğun olduğu Seyhan ve Yüreğir Bölgelerinde koloni kayıplarının yüzde 65- 70 civarında olduğu raporlanmıştır” diye konuştu.

Birliğe üye gezginci arıcıların, her yıl Çukurova bölgesini konaklama olarak kullandıklarını belirten Üzer, “Son yıllarda artan zehirlemelere bağlı olarak koloni kayıpları arıcılarımızı da bezdirmiş durumda. 2017 yılında yaşanan bu büyük kaybın Konaklama Belgesi sahibi arı yetiştiricilerimizin kayıplarının karşılanacağı konusunda umutluyuz. Arı kolonilerindeki kayıplar ekonomide zincirleme etki de yarattı. 2016 yılına göre arı fiyatları bu koloni kayıpları nedeniyle tavan yapmış durumda. Arı Yetiştiricilerimiz zarara uğramanın yanında bir de başka bölgelerden arı alarak bu zararlarını telafi etmeye çalışmaktadırlar.   5 -6 çıtalı arılı kovanlarda 2016 yılına göre yüzde 55-60 fiyat artışı gerçekleşmiş durumda. Ayrıca her yıl kovanlarının yüzde 30-40'nı yenileyen üyelerimiz bu yıl kovan alımı yapamadıklarını da ekledi. Üyelerimizin mağduriyetliklerinin giderilmesi için buradan devletimize çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.02.2025
18:12
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli ders süreci 2025-2026 eğitim öğretim yılı için 17 Şubat Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. İbrahim Dağılma; 'Bir okulda Zazaca dersinin verilebilmesi için en az 10 öğrencinin veya bir öğretmen ataması için bir okulda veya ilgili mücavir alanda 6 (altı) şubenin dersi seçmesi yeterlidir' dedi.
07.02.2025
19:32
Hesarek`e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Hesarek'e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Bingöl'de Üniversite Termal Tesisinin ardından bir kapatma kararı da Hesarek Kayak Merkezi için verildi. Türkiye'deki birçok tesis için verilen karardan etkilenen Hesarek'te yatılı konaklama ile teleferik ve telesiyej sistemi kapatıldı. Kafeterya ve acemi pisti açık olacak.
07.02.2025
18:11
Bingöl`de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı.
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın