Son 1 yıl içersinde su şişeleme ve dabacana dolum tesisi yapımı ile ilgili çalışmalarının olduğunu ifade eden Karaarslan; bu süre içerisinde Van ve Muş illerinde proje yaparak hayata geçirilmek üzere su şişeleme ve dolum tesisi kurulumu gerçekleştirdiklerini belirtti. TEMA Temsilcisi ve Proje Uzmanı Karaarslan, tüm illerde yapılan çalışma ve koşulların Bingöl kadar verimli ve olumlu olmadığına dikkat çeken Karaarslan “Her ne hikmetse, çevremizdeki illere göre su kaynakları bakımından eş yada avantajlı olmamıza rağmen, Tunceli'de 1, Muş'ta 1 Van'da 1, Diyarbakır'da 3, Erzurum'da 2 ve Elazığ'da 1 olmak üzere bu illerde su şişeleme tesislerinin tamamlanarak pek çoğunun işletmede olduğu ve pek çoğununda yeni açılacağını gördük. Kısmen tamamlama, makine yenileme, kaynak koruma projesi ve yeni kaynak aktarımı isale hatları projesi yaptığımız işletmede olan tesisler ile son olarak Muş ilinde Beşparmak su şişeleme tesisine ait, kaynak koruma, isale hattı, depo, fizibilite,hidroloji, jeoloji, hidrojeoloji, bina, yapı, tolum, makine ekipman projelerini tamamladık ve teslim ettik. Bu illerde ortak olan şey su kaynaklarının değerlendirilmesi ve su dan para kazanmanın çağımızın en temel gelir kaynağı olacağıydı. Yerel güçler ve işadamları ile teşvik dahili unsurların birleşiminden yola çıkılarak yapılan tüm tesisler yerel kaynaklarla sağlanmıştır” dedi.
Bu illerin su varlıklarının hiçbir zaman Bingöl ili su varlıklarından fazla olmadığına vurgu yapan Karaarslan; “Bu illerdeki su varlıkları Bingöl'e denk yada daha azdır. Asıl sorun insanların yatırımın geleceğini görerek hareket etmesidir.Yaptığımız araştırma ve su şişeleme projeleri ile ilgili ortaya çıkan fizibilite sonuçları Bingöl'ün çevre illere göre mevcut durumu ve su varlıkları ile üstünlük gösterdiği apaçık ortaya çıkmıştır. Ama ilimizde su olmasına karşılık yatırımcının olmaması, bu konudaki mali kaynak arayışı ve hibe, kredi beklentisi sektörden yararlanmamızı geciktiriyor. Bu gecikme kısa ve uzun vadede Bingöl de yaşayan insanlara yarar getirmeyecek ve belki pek çok kaynak biz işletmeyeceğimiz için başkalarınca önemi anlaşılan su sektörüne yatırım yapılarak yedek depo ve kaynak görevi göreceğiz. Ben bütün işadamlarına sesleniyorum, su konusu “ sudan para” “havadan para” para kazanma gibi bir yatırımdır. Yatırım giderleri ağır olmasına karşı işletme döngüsü en kısa olan yatırım , hem ekonomik ömür, hem de işletme hammaddesi, sermayesi bulunurluluğu ölçüsünde geri dönüşümü 1. yılda tamamlanan tek ve en önemli sektördür. 10 yıl döngülü yatırımları bile fizibil gören bir sermaye anlayışının olduğu ülkede 1. yılın içinde geri dönüşüm sağlayan tek yatırım olan suya yatırım yaparak hem kendi geleceğinizi hem de ilde istihdama katkı sunarak varlıklarımızdan artı değer oluşturabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Çevremizdeki illerde yapılan yatırımların gölgesinde kalmadan, kısıtlarımızı ortadan kaldırarak, gerçek ortaklıklar oluşturularak bu konuda çalışma yapılması gerektiğini ifade eden Karaarslan; “Yapılacak küçük sermayelerin bir araya getirilerek yatırımlar yapılması başta vatandaşın, Bingöl'ün ve ülkenin kaynaklarının değerlendirilmesi açısından oldukça önemlidir. Giderek tükenen su kaynakları ve kirlenen temiz su kaynakları yanı sıra Bingöl'deki en avantajlı yanımız olan su varlıklarımıza yatırım yapılması kaçınılmazdır. İşadamlarımızın bu bakımdan kredi yada hibe beklentilerini bir yana bırakarak küçük birikimlerini bir araya getirerek ortaklıklar kurulmak sureti ile 3-5 su şişeleme dolum tesisi ile su piyasası oluşturmalarını bekliyoruz. Ancak suya yatırım yaparak su zengini oluruz. Aksi taktirde su akar ve biz hep boş bakmaya devam ederiz. Bu verilen nimeti faydaya çevirerek buradan tüm dünyaya su satmaya çağırıyorum. Son olarak Muş ilinde yaptırdığım ve teslim ettiğim proje de adı geçen kaynak ve tesis çalışması esnasında gördüğüm bu suda dahil olmak üzere yörede ve iç Anadolu da hiçbir kaynak ve suyun Bingöl su varlıkları nitelik ve niceliğine sahip olmadığını gördüm” şeklinde ifadeler kullandı.