KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Eylül 2026 Cuma

Çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir? İnatçı öksürük nasıl geçer?

Çocuklarda bronşit, astım, solunum yolu enfeksiyonu gibi nedenlerle ortaya çıkan öksürüğe ne iyi gelir? Okul döneminde kalabalık ortamlarda hastalıkların kolay şekilde yayılması sebebiyle ortaya çıkan çocuklarda inatçı öksürüğü doğal tedavi yöntemleriyle yenebilirsiniz. İşte çocukları öksürükten kurtarmanın yolları...

Çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir? İnatçı öksürük nasıl geçer?
10 OCAK 2020 CUMA 08:53
0
7324
0
AA aa

Çocuklarda öksürük, grip, soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonlarından dolayı oluşabilir. Öksürük sadece hastalıklara bağlı olarak oluşmayabilir, vücudun kendini mikroplara karşı savunma sistemidir. Öksürük tedavisine başlamadan önce öksürüğün neden kaynaklandığını doğru bir şekilde tespit edilmesi gerekir.


Çocuklarda öksürük bronşit, astım, solunum yolu enfeksiyonu rahatsız edici ve acı veren öksürüklere neden olur. Tedavinin ilk aşamasında bitkisel ve evde yapılabilecek karışımlarla önlem alınabilir, eğer tedaviye cevap vermez ve öksürük artarak devam ediyorsa bir uzmandan muhakkak yardım alınmalıdır. 

Okul döneminde kalabalık ortamlarda hastalıkların kolay şekilde yayılması, mikroplu ortama maruz kalması çocuğun savunmasız yakalar ve virüs ve bakterilere dayanıklılığı azaltır. Buna bağlı olarak hastalıklara yakalanan çocuk öksürük nöbetleri geçirebilir. 

ÇOCUKLARDA ÖKSÜRÜĞE NEDEN OLAN FAKTÖRLER

Çocukların hastalıklara olan direnci beslenme alışkanlıklarına ve yaşam standartlarına göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin, doğal süt ve süt ürünleri tüketmeyen, hasta insanların olduğu ortamlarda bulunan, okulda ve okul gibi mikropların yaygın olduğu ortamlarda kişisel bakımına dikkat etmeyen (ellerini sık sık sabunlu suyla yıkayıp dezenfekte etmesi gibi) çocukların hastalıklara olan direnci zayıflatır. Bu da beraberinde çeşitli hastalıkları getirir. Solunum yollarında oluşan virüs, bakteri ve boğaza kaçan yabancı maddelerin dışarı atılacağı zamanlarda da öksürük oluşur. Bir nevi vücudun kendini yabancı maddelerden koruması eylemidir.


Kış aylarında kronik öksürük sadece hastalıklardan kaynaklı değildir. Havanın kuru ve nemsiz olması da öksürüğe neden olur. Özellikle kışın evlerde yanan ısıtıcı ve kaloriferlerin ortamdaki havayı kurutması kronik kuru öksürüklere neden olur. 

TEDAVİSİ

Öksürüğün neden kaynaklı olduğunu tespit edip ona göre tedavi uygulamak en doğru yöntemdir. Ancak yine de çocuğun yanında kesinlikle sigara içilmemeli, gece yatmadan ılık limonlu bal, ıhlamur içerek boğazlarını rahatlatmalı. Öksürüğü azalmasıyla daha rahat bir uyku geçirme imkanı olacaktır. Doktorların da tavsiye ettiği gibi en önemli öksürük şurubu sudur. Çocuk bol bol ılık su içerek boğazlarını yumuşatmalı, yastığını biraz yüksek tutarak geniz akıntısının boğazda birikerek balgam oluşmasını engel olarak öksürüğün hafiflemesini sağlayabilir.

DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Pekmezli Doğal Şurup: 1 tatlı kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı limon, 1 çay bardağı pekmez. Tereyağ ve pekmez bir cezvede karıştırılır. Tereyağ eriyene kadar kısık ateşte ısıtılır, kaynamamasına dikkat edilmelidir. Limonu da ekledikten sonra biraz ılımasını bekleyip tüketilmelidir. Boğazları yumuşatan bu karışım kuru öksürüğü yatıştırma etkisi vardır. Ancak, hazırlanan bu doğal şurubu içtikten sonra bir şeyler yiyip içmemeye özen gösterilmelidir.

Zencefil ve Bal Karışımı: Bağışıklık sistemini güçlendiren bu karışım çocukların hastalıklara karşı direncini korur. İçildiği an boğazı yumuşatarak öksürüğü azaltır.

Karabiber Çayı: 1 fincan kaynar suyun içerisine 1 çay kaşığı karabiber eklenerek 5-10 dakika demlenmesi beklenir. Ardından bal ekleyerek tüketilir. Balgam oluşumunu engelleyen bu karışım öksürüğü anında kesme durumu da vardır.

Badem ve Portakal Suyu Karışımı: 1 bardak ev yapımı doğal portakal suyunun içerisine birkaç tane parçalanmış badem eklenerek içilmesi öksürüğe iyi geldiği bilinir. 

Ihlamur Çayı: Kış aylarının olmazsa olmaz çaylarından olan ıhlamur, antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırarak hastalıklara karşı bağışıklığını güçlendirir. Çocukların her sabah okula giderken içtiği bir bardak ıhlamur okulda mikroplara karşı korurken öksürüğünü kesecektir. 

Doğal Kür: Nane ve okaliptüs yapraklarını kaynatıp yaşam alanınızda bekleterek buharın etrafa yayılmasını sağlayın. Havadaki nemi arttırarak öksürüğü önleyecektir.

Zencefil Çayı: Her bir bardak su için 1 diş sarımsak boyutundaki soyulmuş zencefil suya eklenerek 10 dakika kaynatılır. İçilmeden önce 1 çay kaşığı bal eklenebilir. Öksürüğü anında kesen bu yöntem boğazları rahatlatacaktır.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.09.2026
13:23
Bingöl Devlet Hastanesi`nde başhekim değişti!
Bingöl Devlet Hastanesi'nde başhekim değişti!
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Reha Sermed Aygören, Nazilli Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atandı. Başhekimlik görevine yeni bir isim gelirken, asıl atamanın yıl sonunda Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak açılması planlanan yeni hastane süreciyle şekillenmesi bekleniyor.
24.09.2026
11:37
Yamaç yolunda 4 yıl sonra başa dönüldü! Milyonluk ikinci ihale!
Yamaç yolunda 4 yıl sonra başa dönüldü! Milyonluk ikinci ihale!
Bingöl'de 2022'de heyelan nedeniyle çöken Yamaç yolunun 400 metrelik bölümü, 193 milyon 290 bin TL'lik ihale ile güzergâhı kısmen değiştirilerek yeniden yapıldı. Ancak heyelan durmadı; yol yeniden çöktü ve ulaşıma kapatıldı. Ağustos 2026'da aynı bölgede bu kez 262 milyon 340 bin TL'lik yeni bir heyelan ıslahı ihalesi yapıldı. İki ihalenin toplam bedeli 455 milyon 630 bin TL'ye ulaşırken, 2022'de gündeme gelen alternatif güzergâh seçeneği ve geçen dört yılın ardından aynı noktaya yeniden yüz milyonlarca lira harcanması dikkatleri Yamaç yoluna çevirdi.
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın